Μια CAR strat με EMG (+clip)

Με γειες harilatron και καλόπαιχτη! :D Τρομερή η strat, ειδικά με το χρώμα...κ@υλωσ@!!!Θα 'θελα όμως να μου πείς απο που τα πήρες, ποσο πήγε για όλα τα πραγματα και αν απο εκεί που τα πήρες μπορουν να τα τρυπήσουν κιόλας, γιατί ψήνομαι να φτιάξω ενα τέτοιο project εδώ και καιρό!Και πάλι με γειές και καλοξέσκιστη :D :D :D :lol:

Σήμερα της έβαλα χορδές (10 - 46) και την έχω αφήσει να...... υποφέρει.

Δεν χρειάζεται να τοποθετήσω αποστάτες (ξυλαράκια, πιστωτικές κάρτες κλπ) στο neck pocket. Το ύψος ρυθμίζεται επαρκώς με τις βίδες από στα βαγονάκια. (Συμπτωματικά, οι 3 από τις 6 χορδές ήταν και ιντοναρισμένες κατά τύχη 8O )

Αύριο βράδυ θα κόψω σωστά το κόκαλο (τώρα είναι απλά χαραγμένο) και θα τσεκάρω αν χρειάζεται ρύθμιση το trussrod. Ήρθε με λίγο σφιγμένο trussrod και ένα πολύ ελαφρό upbow οπότε μπορεί και μέχρι αύριο υπό την τάση των χορδών να έχει έρθει στα ίσια της. :wink:

@ mixlad41 : Το λινκ για τη σελίδα του κατακευαστή είναι στο πρώτο post. Πάντως υπάρχουν πολλοί προμηθευτές. Οι περισσότεροι τα πουλάνε τρυπημένα. Υποθέτω ότι κι αυτός μπορεί να στο τρυπήσει.

Μπράβο σου και απο μένα.Πραγματικά χαρά στο κουράγιο και στο μεράκι σου!! :D

Κορυφαίο χρώμα!!!Εύχομαι να ακουστεί όσο όμορφη φαίνεται!!!

Απορία:

Fenderiαρη τι ακριβώς άλλαξε στον ήχο των μαγνητών σου όταν τους έτρεξες σε 18V;

Harilatron όταν φτάσεις να ρυθμίσεις το ύψος των μαγνητών ρίξε φωτοβολίδα να μου πεις που κατέληξες τελικά οκ; :wink:

Harilatre, πραγματικά το μεράκι που έχεις βάλει κάνει την κιθάρα σου ξεχωριστή!

Instantly desirable!

Μεγειές και καλόπαιχτη! Φοβερό χρώμα!

Απορία:

Fenderiαρη τι ακριβώς άλλαξε στον ήχο των μαγνητών σου όταν τους έτρεξες σε 18V;
Μη φανταστεις καποια τεραστια θεαματικη αλλαγη......πηγαινοντας σε 18V γινονται καπως πιο "καθαροι" με λιγοτερο compression (απο το οποιο οι emg εχουν αρκετο) και καπως πιο "ανοιχτοι" . Για να σου δωσω να καταλαβεις με λογια θα ελεγα οτι αν στη μια ακρη του ηχητικου φασματος ειναι οι active και στην αλλη οι passive βαζοντας τους στα 18V μετακινουνται ελαφρως προς την passive μερια.........

Εγω αφου μου περασε η χαρα της αλλαγης μετα απο λιγο καιρο ξαναγυρισα στα 9V.....εξαλου μου αρεσουν ως εχουν οι emg....

Απορία:

Μη φανταστεις καποια τεραστια θεαματικη αλλαγη......πηγαινοντας σε 18V γινονται καπως πιο "καθαροι" με λιγοτερο compression (απο το οποιο οι emg εχουν αρκετο) και καπως πιο "ανοιχτοι" . Για να σου δωσω να καταλαβεις με λογια θα ελεγα οτι αν στη μια ακρη του ηχητικου φασματος ειναι οι active και στην αλλη οι passive βαζοντας τους στα 18V μετακινουνται ελαφρως προς την passive μερια.........

Εγω αφου μου περασε η χαρα της αλλαγης μετα απο λιγο καιρο ξαναγυρισα στα 9V.....εξαλου μου αρεσουν ως εχουν οι emg....
H έξτρα συνδεσμολογία που χρειάζεται είναι δύσκολη;;;

Είναι πανευκολότατη. :wink:

Δύο μπαταρίες σε σειρά. Δηλαδή συνδέεις το (+) της μίας με το (-) της άλλης. Π.χ. κόβεις το καλώδιο (-) που πηγαίνει στο βύσμα και παρεμβάλλεις εκεί άλλη μία μπαταρία σε σειρά. :wink:

Τελικά τι έγινε? Χορδές έβαλες?Clip πότε θα ακούσουμε??
Ναι..χορδές έβαλα χθές. Δεν έχω σετάρει ακόμα, γιατί σήμερα ήθρα αργά το βράδυ από το γραφείο και δεν ήθελα να κόψω το nut βιαστικά. Ξέσφιξα μόνο λίγο τό trussrod γιατί το upbow επέμενε.

Αύριο. :wink: και clip καπάκι! :wink:

Σκέφτηκα και τι θα σας παίξω. :wink:

Σκέφτηκα και τι θα σας παίξω. :wink:
TI ????
Κιθάρα θα παίξω καλέ.... 8) 8)

Quiz: Είναι του gilmour' date=' από την εποχή που χρησιμοποιούσε τους EMG, έχει ένα καθαρό σόλο ανθρώπινης διάρκειας, στο οποίο χρησιμοποιείται και ο neck και o bridge και που το υπολοιπο track είναι ένα synth που το γράφεις σε 5 λεπτά. Elementary mr elavd, elementary.[/size'] :wink:

Μην περιμένετε να τραγουδήσω κι όλας..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Πάντως από τότε που άκουσα αυτήν την εκδοχή:

τα προηγούμενα μου φαίνονται κρυόπλαστα. :wink:

Aπλουστατη.........

untitled.jpg

Παρακαλω επειδη το συγκεκριμενο σετακι με ψηνει παρα πολυ θα ηθελα να κανω ενα request.....(η μαλλον 2)...ενα κλιπακι με distortion και σταδιακο ανεβασμα του SPC....θελω να δω πως ακριβως επηρεαζει τον ηχο και μεχρι που φτανει......

Παρακαλω επειδη το συγκεκριμενο σετακι με ψηνει παρα πολυ θα ηθελα να κανω ενα request.....(η μαλλον 2)...ενα κλιπακι με distortion και σταδιακο ανεβασμα του SPC....θελω να δω πως ακριβως επηρεαζει τον ηχο και μεχρι που φτανει......
ΟΚ θα το κάνω. Θα κάνω το ίδιο και για το EXG σε ένα καθαρό. :wink:

Λοιπόν,

¶ργησα λίγο ( :oops: )  αλλά το έγραψα ( :wink: )

Είναι από μνήμης οπότε μπορεί και να είναι λίγο διαφορετικό από το original σε διάφορα σημεία. Το έγραψα με DI από το tonelab. Έφαγε και λίγο compression στο garageband (από το plug in που έρχεται δωρεάν μαζί με το πρόγραμμα) και λίγο reverb (επίσης του garageband) για να θυμίσει το κλίμα του original. :wink:

Στην αρχή είναι ο neck και προς το τέλος μπαίνει ο bridge.

Το EXG είναι ανοιχτό τέρμα, το SPC κλειστό τέρμα.

Fenderiarhs, αυτό με το SPC για να είναι κάπως πιο valid θα το κάνω σε κανονικό ενισχυτή με κανονικό πετάλι (θα βάλω το MI AUDIO σε mild drive). Όλοι οι οιωνοί λένε ότι αύριο το πρωί θα είμαι για 1-2 ώρες μόνος στο σπίτι :wink:  :wink:

gilmourthang.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tελικά παίζει τόσο ωραία όσο φαίνεται :)

...κι εσύ ;)

super!!!Ποιον ενισχυτη χρησιμοποιησες απο την Tonelab?O neck εχει υπεροχο ογκο
Είναι ο VOX AC15 TB με την δική του καμπίνα σε χαμηλό gain (γύρω στο 3).

Το έγραψα κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες με ακουστικά.

Σήμερα φιλοδοξώ να γράψω και μερικά ριφάκια με έναν κανονικό AC15 αλλάζοντας το EXG και SPC. :wink:

το κλιπακι αυτο ειναι παρα πολυ promising και ηδη προθερμαινομαι και μετραω τα ψιλα στην τσεπη μου :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ......περιμενω και το υπολοιπο...............φροντισε να ειναι οσο πιο απαισιο γινεται........... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Trending...

Νέα θέματα

Back