• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Μετρήστε τις δυνατότητες του DAW σας

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες το συστήματος σας, το τεστ αυτό απο το dawbench.com αν και απο το 2017, δοκιμάζει το χαμηλό Latency, μέγιστο αριθμό Track και Extreme φόρτιση DSP. Εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από το CPU, μνήμη RAM και την αποδοτικότητα του driver της κάρτας ήχου που χρησιμοποιείτε.

Φορτώνει στο DAW

• 4 x Stereo Tracks Audio
  • 1 x Stereo Track - Sine Monitor
  • 40 x Stereo Tracks με Sine Waves
  • 320 x Insert Plugins - 8 ανα Sine Wave track, απενεργοποιημένα - για να ενεργοποιηθούν ενα-ενα μέχρι να κλατάρει το σύστημα.

Ως Plugins χρησιμοποιούνται δύο Freeware και συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο, που πρέπει να εγκατασταθούν πριν τη διαδικασία:

• ReaFX ReaXComp 
  • SGA 1566
Στο συνημμένο πακέτο δίνονται έτοιμα projects για Cubase ή Reaper σε PC ή Mac.

Θα τα ανοίξετε ένα - ενα μεχρι να αρχίσει να σπάει ο ήχος. Τότε απενεργοποιήσετε 2-3 ή όσα χρειάζονται για να ακούγεται ο ήχος χωρίς πρόβλημα. Οι οδηγίες συμπεριλαμβάνονται.

Δοκιμάστε και ανεβάστε μετά τα αποτελέσματα σας να συγκρίνουμε παλαιότερα συστήματα με νεότερα.

Υπάρχει επίσης παλαιότερο πακέτο για Protools, Studio One, εδω http://www.dawbench.com/benchmarks-old.htm

Προβολή συνημμένου dawbench-dsp-2017.zip

Ενδιαφέρον, όμως για να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα πρέπει να έχουμε και ένα σημείο αναφοράς. Δηλαδή αν κανω benchmark εγω στο reason δεν θα είναι συγκρίσιμο το αποτέλεσμα με το sonar του cos_dr γιατι το pc μου είναι προπολεμικό. Θα πρέπει να κάνω το ίδιο σε διαφορετικά daws στο ίδιο pc πχ reason sonar cubase στον core2duo , και να γίνει σύγκριση με το ίδιο τεστ (ίδια daws) απο άλλα pc . Για παράδειγμα , μπορεί στο pc μου το sonar να διαχειρίζεται καλύτερα τους πόρους του συστήματός μου ενώ το reason να διαχειρίζεται καλύτερα τους πόρους σε ένα μοντέρνο pc με setup A ,και το cubase να διαχειρίζεται καλύτερα σε ένα επίσης μοντέρνο pc με setup B, και να γίνει έτσι μία "κατάταξη" των daws ανα pc , τι λέτε;

Πολύ ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω αν προλάβω μέσα στο ΣΚ και θα επανέλθω με αποτελέσματα.

Ίσως το "σύγκριση" δε ταιριάζει και τόσο όπως σωστά ανέφερε ο @Στάθης1540724939 περί σημείου αναφοράς.
Απ'την άλλη δε χρειάζεται ντε και καλά να συγκρίνουμε τις αποδόσεις των συστημάτων μας μεταξύ τους αλλά παραμέτρους που πιθανά ενδιαφέρουν τον καθένα ξεχωριστά (just saying).
Σίγουρα σαν πυρήνας συζήτησης θα λειτουργήσουν ωραία τα αποτελέσματα.

Νομίζω μια τέτοια "έρευνα" θα ήταν καλή μόνο αν γινόταν ακριβώς στο ίδιο μηχάνημα, με ακριβώς το ίδιο λειτουργικό, και μόνο για λόγους προσωπικού συσχετισμού και όχι απολυτότητας.

Λόγω της φύσης των υπολογιστών, είτε μιλάμε για laptop, είτε για desktop, τα χαρακτηριστικά είναι τόσο διαφορετικά που δεν έχει κανένα νόημα η σύγκρηση μεταξύ διαφορετικών χρηστών. Πέραν αυτού, ακόμα και ακριβώς ίδια να ήταν, ένας χρήστης μπορεί να έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στο σύστημά του - όπως ένα μικρό setting στο bios, overclocking, cooling, power settings. Για να γίνει ακόμα χειρότερο, υπάρχουν και όλα αυτά που τρέχουν στο background, από ένα μικροπρόγραμμα ανανέωσης οδηγών, μέχρι ένα σωρό bloatware, antivirus και άλλα προγράμματα που σίγουρα θα επιρρεάσουν τα αποτελέσματα. Ένας κακός driver μπορεί να φέρει τρανταχτές διαφορές.

Αυτός που κάνει benchmarks πρέπει για μένα να είναι επαγγελματίας, ή έστω πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου, και της τεχνολογίας που το περιβάλλει. Όλα τα τεστ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πανομοιότυπα γίνεται, αλλιώς δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα. Θα υπάρχουν συμπεράσματα που δεν έχουν καμία συνέπια.

Τα συστήματα μας αφορά το τεστ.

Δεν συγκρίνουμε DAW. Ισως το ίδιο DAW σε Mac και Pc.

π.χ. το συγκεκριμένο PC μου (X επεξεργαστή και X RAM) με την SPL κάρτα ήχου και το δικό της ASIO driver.

Ισως να το σύγκρινα και με ένα generic driver ASIO4ALL να δω τη διαφορά.

Το αποτέλεσμα θα είναι π.χ. 125 audio tracks + 326 VST και θα μάθω τις extreme δυνατότητες του συστήματος ή των συστημάτων μου.

Και είναι και μια ευκαιρία να συγκρίνει επιτελους το καρατούμπανο Ryzen του ο cos_dr με τα "καθημερινά" δικά μας.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βγάζει περισσότερο νόημα έτσι. Διαβάζοντας "DAW benchmark" προφανώς το μυαλό πάει στη μετρηση δύναμης κάθε DAW, όχι κάθε hardware για χρήση σε DAW.

Επίσης μετράει και τις δυνατότητες των καρτών, που ίσως έχει και γενικότερο ενδιαφέρον.

Τα συστήματα μας αφορά το τεστ.

Δεν συγκρίνουμε DAW. Ισως το ίδιο DAW σε Mac και Pc.

π.χ. το συγκεκριμένο PC μου (X επεξεργαστή και X RAM) με την SPL κάρτα ήχου και το δικό της ASIO driver.

Ισως να το σύγκρινα και με ένα generic driver ASIO4ALL να δω τη διαφορά.

Το αποτέλεσμα θα είναι π.χ. 125 audio tracks + 326 VST και θα μάθω τις extreme δυνατότητες του συστήματος ή των συστημάτων μου.

Και είναι και μια ευκαιρία να συγκρίνει επιτελους το καρατούμπανο Ryzen του ο cos_dr με τα "καθημερινά" δικά μας.?
Σκέφτομαι να πάρω τον 5950x

RYZEN. Θα ανοίξω όλα αυτά του πακέτου του 17 για αναπαραγωγή και θα τα ακούω παίζοντας warzone. ?

Σκέφτομαι να πάρω τον 5950x
Λιγο off topic: για τους ryzen εχω διαβασει πως εχουν τοσο καλο bandwith που τα chipset των mobos δεν το αξιοποιουν, με αποτελεσμα να πηγαινει στραφι . Δεν ξερω αν ισχυει , παντως αν καποιος γνωριζει κατι  , καλο θα ηταν να ανοιξει ενα ενημερωτικο thread και ταυτοχρονα με προσανατολισμο στο στησιμο ενος pc για χρηση audio .

Λιγο off topic: για τους ryzen εχω διαβασει πως εχουν τοσο καλο bandwith που τα chipset των mobos δεν το αξιοποιουν, με αποτελεσμα να πηγαινει στραφι . Δεν ξερω αν ισχυει , παντως αν καποιος γνωριζει κατι  , καλο θα ηταν να ανοιξει ενα ενημερωτικο thread και ταυτοχρονα με προσανατολισμο στο στησιμο ενος pc για χρηση audio .
συνέχεια του off topic.

Μετά από 6 μήνες με ryzen + nvidia + cubase αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω προβλήματα που δεν τα είχα με intel+onboard graphics (κυρίως κρασαρίσματα στο μπες βγες) αλλά η ταχύτητα είναι αστρονομική.

Δυστυχώς δεν υπάρχει για την ώρα τρόπος να εξετάσω το θέμα nvidia σε βάθος, καθώς πολλοί το αποδίδουν εκεί, λόγων των εξωπραγματικών τιμών των καρτών που δεν σηκώνουν απλά δοκιμές.

Τη δουλειά μου την κάνω, απλά ζω με ορισμένα σπαστικά.

Kαλύτερα να πάρεις intel. Εκτός από κάποια σενάρια encoding, οι αντίστοιχοι intel για εμένα θα πρέπει να προτιμούνται γιατί έχουν ανώτερη έστω και οριακή απόδοση στα μουσικά μας και κυρίως σε αυτό που αναφορά στην ταυτόχρονη πληθώρα αναπαραγωγής εφφε σε πραγματικό χρόνο πάνω στις ηχογραφήσεις μας ή στα virtual οργανά μας.

Εγώ δεν πήρα RYZEN γιατί τον θεωρούσα καλύτερο από τους αντίστοιχους intel για μουσική και παιχνίδια.

Πήρα RYZEN και τα παρελκόμενα γιατί είμαι ψυχάκιας και με τράβηξε το όνομα.

Ο RYZEN.

Όταν το άκουσα μου έκατσε κάπως.

Ένα όνομα δεσποτικής φιγούρας, σαν ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.

Και το μάρκετινγκ

amd-ryzen-7-4700g-spotted-3pl.jpg

Αυτά έβλεπα και λέω αυτό θα πάρω

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

βαρυακούει ο κος....
δεν ασχολούμαι αυτόν τον καιρό παιδιά με τα μουσικά.

Κάνω άλλα πράγματα και κυρίως ξανάπιασα το μπάσκετ για να παίζω με τον γιό μου. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

συνέχεια του off topic.

Μετά από 6 μήνες με ryzen + nvidia + cubase αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω προβλήματα που δεν τα είχα με intel+onboard graphics (κυρίως κρασαρίσματα στο μπες βγες) αλλά η ταχύτητα είναι αστρονομική.

Δυστυχώς δεν υπάρχει για την ώρα τρόπος να εξετάσω το θέμα nvidia σε βάθος, καθώς πολλοί το αποδίδουν εκεί, λόγων των εξωπραγματικών τιμών των καρτών που δεν σηκώνουν απλά δοκιμές.

Τη δουλειά μου την κάνω, απλά ζω με ορισμένα σπαστικά.
εχω δει πολλα με nvidia μερικα στη τυχη https://forums.steinberg.net/t/nvidia-error-in-cubase-with-waves-crashes-cubase/40834

https://forums.steinberg.net/t/cubase-crash-after-install-new-gpu/673195

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/335391/cubase-95-crashing/?topicPage=4

https://www.fabfilter.com/forum/5998/pro-q3-crashes-cubase-10050-latest-release-before-their-105?replies=47

Trending...

Νέα θέματα

Back