• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Μετατροπη λουπας laney lc 50ii combo σε σειριακη

iliasaek

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα παιδια!

Ξερει κανεις πως μπορω να μετατρεψω τη λουπα ενος laney lc 50ii combo απο παραλληλη σε σειριακη?

Δεν πολυσκαμπαζω απο ηλεκτρονικα γιαυτο ρωταω..

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
iliasaek είπε:
Καλησπερα παιδια!

Ξερει κανεις πως μπορω να μετατρεψω τη λουπα ενος laney lc 50ii combo απο παραλληλη σε σειριακη?

Δεν πολυσκαμπαζω απο ηλεκτρονικα γιαυτο ρωταω..

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
Μόνος σου δεν μπορείς να το κάνεις αλλά σε ηλεκτρονικό/guitar tech γίνεται. Θέλει λίγη δουλίτσα αλλά μπορεί να στο μετατρέψει σε series loop. Το αντίθετο θα ήταν δυσκολότερο (series-> parallel). Κάνε μια αναζήτηση σε θέματα του φόρουμ και θα βρεις που μπορεί να απευθυνθείς.

Kανονικά, η εργασία αυτή δεν έχει απαγορευτικό κόστος αλλά πιθανότατα δε θα είναι αναστρέψιμη κι ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείς κι άλλες λύσεις πέραν της μετατροπής του loop.

Ειναι...τρομακτικα δυσκολο..αλλα μπορει να το καταφερεις και ΜΟΝΟΣ σου!

Θελει βεβαια ΤΕΡΑΣΤΙΑ γνωση,ψυχραιμια και αποφυγη πανικου..

Για καλο και για κακο βγαλε τα γυναικοπαιδα και τα κατοικιδια απο το σπιτι οταν κανεις αυτη τη λεπτη ...εγχειρηση στον ενισχυτη σου..

Πρεπει να ακολουθησεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα βηματα που θα σου πω.

ΟΚ?

Παμε λοιπον...

1.Βρισκεις το ποντεσιομετρο που καθοριζει το mix μεταξυ του dry & wet σηματος στο effect loop.

2.To βρηκες?Αν ναι εχει καλως,αν οχι ψαξε καλυτερα.

3.ΟΚ ειμαι σιγουρος οτι το βρηκες τωρα.

4.Πιασε το ποντεσιομετρο.

5.Το επιασες καλα?Πρεπει να το πιασεις με τον αντιχειρα και τον δεικτη σου.

6.Γυρνα το τωρα ΟΛΟ ΔΕΞΙΑ (αν εχει νουμερα βαλτο στο μεγαλυτερο,συνηθως ειναι το 10).

7.ΕΤΟΙΜΟΣ.Η λουπα σου εχει γινει σειριακη.

;D

Superfunk είπε:

Για καλο και για κακο βγαλε τα γυναικοπαιδα και τα κατοικιδια απο το σπιτι οταν κανεις αυτη τη λεπτη ...εγχειρηση στον ενισχυτη σου..

ΟΚ?

Παμε λοιπον...

1.Βρισκεις το ποντεσιομετρο που καθοριζει το mix μεταξυ του dry & wet σηματος στο effect loop.

6.Γυρνα το τωρα ΟΛΟ ΔΕΞΙΑ (αν εχει νουμερα βαλτο στο μεγαλυτερο,συνηθως ειναι το 10).

Δεν μπορώ θα το πω .Είσαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ

Superfunk ....iσως πρέπει να σταματήσεις μα μιλάς με τόσο επιστημονικούς όρους και ορολογία γιατί εγώ δυσκολεύομαι να σε καταλάβω..... ;D

Superfunk είπε:

ΟΚ?

Παμε λοιπον...

;D
Οκ, μάλλον το 100% mix του loop θα τον καλύψει λες?... Να μην το χει δοκιμάσει άραγε μέχρι στιγμής?

Επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο ειρωνικά απλά...  Έχουν κι active κύκλωμα τελεστικών που χειρίζεται το loop. Εκείνος ο lc50 που είχα πιάσει ακουγόταν χάλι με delay pedal και το mix στο 10(100%) κι έκανε και μπόλικο φύσημα... Καμιά σχέση με ένα απλό (2 jacks) parallel loop που τοποθετήθηκε κατόπιν.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις!

Δυστυχως φιλε superfunk,το pot του mix level ειναι ηλεκτροφορο και χρειαζομαι γαντια για να το πιασω..

Για να μιλησω σοβαρα παραθετω τα δεδομενα οπως ηδη τα εχω παραθεσει στο κιθαρα φορουμ..

..Συνεδεσα τη boss gt10 κατευθειαν στο return του laney και χρησιμοποιοντας καποια patches απο τη gt παρατηρησα το εξης.

Στην αρχη,ο ηχος ακουγεται διαυγεστατα και δυνατα και η ενταση του ρυθμιζεται απο το pot του mix level το οποιο στην  συγκεκριμενη συνδεσμολογια παιζει το ρολο της ρυθμισης της εντασης του τελικου σταδιου ενισχυσης του Laney..

Καποια στιγμη και χωρις να πειραζω τπτ,η ενταση του ηχου υποχωρει αποτομα και φτανει σε επιπεδα ψιθυρου!

Μετα απο λιγο ο επανερχεται κοκ!

Αρα λοιπον κατι παιζει με το jack του return η με το knob του mix level..

Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη..

Επισης θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα η αποψη σας για το αν κρινετε απαραιτητο να προβω στη μοντα της μετατροπης της λουπας σε σειριακη..

Ευχαριστω ολους ιδιαιτερα..

iliasaek είπε:
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις!

Δυστυχως φιλε superfunk,το pot του mix level ειναι ηλεκτροφορο και χρειαζομαι γαντια για να το πιασω..

Για να μιλησω σοβαρα παραθετω τα δεδομενα οπως ηδη τα εχω παραθεσει στο κιθαρα φορουμ..

..Συνεδεσα τη boss gt10 κατευθειαν στο return του laney και χρησιμοποιοντας καποια patches απο τη gt παρατηρησα το εξης.

Στην αρχη,ο ηχος ακουγεται διαυγεστατα και δυνατα και η ενταση του ρυθμιζεται απο το pot του mix level το οποιο στην  συγκεκριμενη συνδεσμολογια παιζει το ρολο της ρυθμισης της εντασης του τελικου σταδιου ενισχυσης του Laney..

Καποια στιγμη και χωρις να πειραζω τπτ,η ενταση του ηχου υποχωρει αποτομα και φτανει σε επιπεδα ψιθυρου!

Μετα απο λιγο ο επανερχεται κοκ!

Αρα λοιπον κατι παιζει με το jack του return η με το knob του mix level..

Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη..

Επισης θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα η αποψη σας για το αν κρινετε απαραιτητο να προβω στη μοντα της μετατροπης της λουπας σε σειριακη..

Ευχαριστω ολους ιδιαιτερα..
Ok, άρα έχεις προβληματάκι στη λειτουργία του loop. Τότε δε χρειάζεται μόντες κλπ αλλά ένα σερβισάκι...

Μήπως όμως υπεροδηγεί η πεταλιέρα σου το loop? Έχεις χαμηλώσει το level της? Αυτό μπορεί να προκαλέσει το φαινόμενο που ανέφερες. Μπορεί όμως να υπάρχει κι ύποπτη λυχνία στο παιχνίδι που να είναι στα τελευταία της.

Αφού ρυθμίσεις τα level της πεταλιέρας και δεις ότι ανάβουν οι λυχνίες σου κανονικά,  πάρε ένα contact cleaner ή wd40 σπρέυ και ψέκασε το mix pot εσωτερικά και τα jacks send/return. Τσέκαρε ότι όλα είναι καλά βιδωμένα στο σασί του ενισχυτή(pots, jacks ).

Sottos είπε:
 Έχουν κι active κύκλωμα τελεστικών που χειρίζεται το loop. Εκείνος ο lc50 που είχα πιάσει ακουγόταν χάλι με delay pedal και το mix στο 10(100%) κι έκανε και μπόλικο φύσημα... Καμιά σχέση με ένα απλό (2 jacks) parallel loop που τοποθετήθηκε κατόπιν.
Αν υποθεσουμε οτι εχει το ιδιο κυκλωμα στην λόυπα με τον LC30II (που φανταζομαι πως ετσι θα ειναι) τοτε καταλαβαινω ακρυβως τι εννοεις.

Επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα για την μετατροπη, μηπως θα μπορουσε να πεσει μια προταση για το πως μπορω να το κανω ή καποιον που να το αναλαβει αν ειναι πολυπλοκο;

Ευχαριστω!!!

Ο πιο απλός τρόπος να μετατρεψεις τη παράλληλη λουπ του lc30 σε σειριακη είναι:

Στο παρακάτω σχηματικο εντοπιζεις την αντίσταση r42 των 100Κ και θα απόσυνδέσεις το ένα άκρο της. Κατόπιν θα πρέπει να συνδέσεις μεταξύ του ελεύθερου άκρου της αντίστασης και του σημέιου όπου ηταν συνδεδεμένη , ένα διακόπτη. Αυτός ο διακόπτης  θα μετατρέπει τη στοκ λουπ σε σειριακη κι εναλλάξ. Δεν είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να ξέρεις από ηλεκτρονικά και κόλληση.

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schematics/audio/laneylc30.pdf

Sottos είπε:

Στο παρακάτω σχηματικο εντοπιζεις την αντίσταση r42 των 100Κ και θα απόσυνδέσεις το ένα άκρο της. Κατόπιν θα πρέπει να συνδέσεις μεταξύ του ελεύθερου άκρου της αντίστασης και του σημέιου όπου ηταν συνδεδεμένη , ένα διακόπτη. Αυτός ο διακόπτης   θα μετατρέπει τη στοκ λουπ σε σειριακη κι εναλλάξ. Δεν είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να ξέρεις από ηλεκτρονικά και κόλληση.

Ετσι ακριβώς

Σκέφτομαι να απαλαγώ τελείως απο αυτό το λουπ κύκλωμα νομίζω κακό κάνει στον ήχο.

Εχω κανει προπονηση τελευταια με ενα Dr Boogie ;D

Μα καλα και αυτοι αφου ειναι τοσο απλο δεν μπορουσαν να βαλουν ενα διακοπτη ;

Sottos είπε:

Ο πιο συνθετος ετσι πληροφοριακα (γιατι για παραπανω απο τον διακοπτη δεν μπαινω στην διαδικασια για ενα ντιλει) δημαδη ποιος ειναι;

Σχετικα με το προβλημα που εντοπιζεται στον ηχο που λεγαμε πριν πιστευεις πως θα διορθωνεται με τον διακοπτη ή απλα κανω την λουπα μου σειριακη;  ::)

SPYROID είπε:
Εχω κανει προπονηση τελευταια με ενα Dr Boogie ;D

Μα καλα και αυτοι αφου ειναι τοσο απλο δεν μπορουσαν να βαλουν ενα διακοπτη ;Ο πιο συνθετος ετσι πληροφοριακα (γιατι για παραπανω απο τον διακοπτη δεν μπαινω στην διαδικασια για ενα ντιλει) δημαδη ποιος ειναι;

Σχετικα με το προβλημα που εντοπιζεται στον ηχο που λεγαμε πριν πιστευεις πως θα διορθωνεται με τον διακοπτη ή απλα κανω την λουπα μου σειριακη;  ::)
Το loop του lc30 είναι ουσιαστικά ένας τελεστικός αθροιστής/mixer που μιξάρει το direct/dry σήμα με το εφφέ. Στο τέρμα εφφέ, η στάθμη του εφφέ είναι ίδια με τη στάθμη του dry signal λόγω των ίδιων 100Κ αντιστάσεων(R42, R62).

H λύση με το διακόπτη, αποκόβει το dry signal που "μάχεται" κι αλλοιώνει το σήμα του εφφέ. Είναι μια βελτίωση αλλά δεν λύνει όλο το θέμα του loop.

Η ιδανική λύση είναι να βγάλεις απ τη μέση το κύκλωμα τελεστικών του loop αλλά δυστυχώς αυτό θα επηρεάσει και το reverb. Tο reverb λειτουργεί ως 2ο fx loop (παράλληλα με το send/return) και μοναδικό εφφέ το reverb tank.

Για να φύγουν εντελώς τελεστικοί και reverb/loop απ το σύστημα (για all tube εμπειρία), αποσυνδέεις το ένα πόδι της R43(470K) απ΄την πλευρά του τελεστικού (το δεξί ποδαράκι στο σχηματικό). Κατόπιν αποσυνδέεις το ένα(τ' αριστερό) ποδαράκι της R46(220K). Τα 2 αυτά ποδαράκια που είναι πλέον στον αέρα τα συνδέεις με ένα καλωδιάκι μεταξύ τους.

Αυτό θα κάνει bypass το loop και το reverb αλλά θ αλλάξει τη συμπεριφορά του eq και την ένταση του master. Θα είναι σίγουρα all tube μονοπάτι σήματος αλλά θα έχει άλλη χροιά πλέον.

Με σύστημα διακοπτη αρκετών επαφών μπορεί να λειτουργεί σε στοκ ή all tube μορφή κατ' επιλογήν.

Για series loop με αυτή τη μόντα, τα πράγματα είναι απλά: θέλεις 2 πλαστικά jacks 4 επαφών και μερικά καλώδια. Συνδέεις το send jack in (αριστερό κόκκινο καλώδιο στην παρακάτω εικόνα) με την R43 και το return jack out (δεξί κοκκινο καλωδιο) στην R46.

series_loop.JPG

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα φιλε σωτο!

Σιγουρα πιο ενδιαφεροντα απο ειρωνικες/γελοιες προτασεις του στυλ βαλε το Mix στο 10 και

η λουπα εγινε σειριακη...

Ευχαριστουμε..

iliasaek είπε:
Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα φιλε σωτο!

Σιγουρα πιο ενδιαφεροντα απο ειρωνικες/γελοιες προτασεις του στυλ βαλε το Mix στο 10 και

η λουπα εγινε σειριακη...

Ευχαριστουμε..
Μπράβο Σώτο ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο.΅Εχω μπει και γώ στον πειρασμό να πετάξω έξω τον τελεστικό γιατι βάζει φύσιμα και δεν έχω ανάγκη τη λούπα γιατι παίζω καρφί στον ενισχυτή, να δούμε θα αλλάξει λίγο ο ήχος γιατί με δύο τρια διαφορετικά μεγάφωνα που τον έχω δοκιμάσει  ο ήχος παραμένει λιγο σκληρός με αρκετές υψηλομεσαίες.

nasokosm είπε:
Μπράβο Σώτο ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο.΅Εχω μπει και γώ στον πειρασμό να πετάξω έξω τον τελεστικό γιατι βάζει φύσιμα και δεν έχω ανάγκη τη λούπα γιατι παίζω καρφί στον ενισχυτή, να δούμε θα αλλάξει λίγο ο ήχος γιατί με δύο τρια διαφορετικά μεγάφωνα που τον έχω δοκιμάσει  ο ήχος παραμένει λιγο σκληρός με αρκετές υψηλομεσαίες.
Ok, μια δοκιμή της μόντας θα είναι πολύ καλή αρκεί να την κάνεις με τρόπο που να είναι αναστρέψιμη και να μπορείς να το γυρίσεις σε στοκ μορφή αν θέλεις.

Επίσης χωράνε κι άλλες mods πάνω στην κατάργηση του loop καθώς μπορείς άνετα να προσθέσεις πυκνωτές-φίλτρα παράλληλα κι εν σειρά με το loop, ακόμη κι ένα belton chip reverb module αν θέλεις...

Φυσικά πρέπει ν αναφέρω ότι οι τάσεις μέσα σε λαμπάτο ενισχυτή Σκοτώνουν! Γι αυτό θέλει τρελή προσοχή κι ασφάλεια για την εκτέλεση της μόντας.

Trending...

Νέα θέματα

Back