Καλησπερα.
Πριν προτεινω κατι, θα πω το εξης.
Μια κιθαρα που κοστιζει περιπου 150 ευρω ποσα λεφτα αξιζει για να κανεις upgrade?
Nομιζω πως με αυτα που προτεινονται μπορεις καλλιστα να αγορασεις μια καινουργια η μεταχειρισμενη ηλ/ακουστικη, και κυκλοφορουν πολλα αξιοπρεπεστατα οργανα εκει εξω.
Επισης, επειδη εχω πειρα ως μουσικος σε μουσικες σκηνες και καταγωγια,το συστημα pickup/preamp των 300 ευρω(μην ξεχναμε και τα περαστικα), θα θαφτει απο τα εκαστοτε αθλια ηχητικα και PA που συνηθως διαθετουν τα μαγαζια.
Αν παλι επιμενεις να την κανεις ηλ/ακουστικη, θα προτεινα αυτο να γινει με τη μικροτερη δυνατη μετατροπη.Και αυτη κατα την αποψη μου θα ναι ενας οικονομικος μαγνητης + μια οικονομικη εξωτερικη προενισχυση-equalizer.
Θα προτεινα να μην κανεις καμια τρυπα στην κιθαρα, γιατι αν θελησεις να την πουλησεις καποια στιγμη, δεν θα μπορεις να καλυψεις το κενο που θα δημιουργηθει στο endpin.(αφου αυτο θα εχει φαρδυνει-12χιλιοστα διαμετρο για την ακριβεια- για να περαστει το βυσμα).
Προσωπικα και τελειως υποκειμενικα, τον ηχο που βγαζουν οι piezo τον απεχθανομαι καθως επισης και τα μικροφωνα εντος κιθαρας γιατι συνηθως δεν εχουν διαμορφωθει γι αυτες τις συνθηκες.Ασε που μικροφωνιζουν πολυ ευκολα.(μιλαμε παντα για low-mid budget καταστασεις.Σε πιο ακριβα συστηματα αλλαζει το πραγμα).
Προσωπικη μου επιλογη θα ταν ενας μαγνητης τυπου dean markley pro mag ή seymour duncan woody + μια εξωτερικη προενισχυση-eq τυπου artec.Καθαρα, χωρις κοπο και χρονο και ανωδυνα(απο οικονομικης και απο τεχνικης αποψης)
thanx για το χρονο σου.