METALLICA στο ΟΑΚΑ 9/5/26

Εσύ αν είχες επιχείρηση διοργάνωσης events, θα έκανες πρόταση στους Metallica για παράδειγμα , γνωρίζοντας ότι θέλουν 1 εκατομμύριο (πάλι παράδειγμα) για να έρθουν χωρίς να έχεις την απόλυτη ελευθερία να κανονίσεις τις τιμές εισιτηρίων...? Αν είναι δυνατόν...

Θα σου αντιστρέψω την ερώτηση.
Αν έχεις χτίσει ένα κοινό επί δεκαετίες,
θα ρίσκαρες να διαπράξει αισχροκέρδεια δυσαρεστώντας το κοινό σου,ο κάθε ντόπιος επιχειρηματίας που θα θελήσει με μια χεριά να βγάλει υπερκέρδος;

Η τιμή καθορίζεται από ένα πράγμα μόνο: από την ζήτηση. Εφόσον η συναυλία είναι sold out (που θα είναι) με αυτές τις τιμές και ο επιχειρηματίας βγάλει κέρδος (δικό του θέμα το περιθώριο κέρδους) , οι τιμές είναι μια χαρά. Αν μπει μέσα, οι τιμές ήταν χαμηλές. Τόσο απλό.

Η ζήτηση ήταν προ πολλού γνωστή και με τις τιμές αυτές η κερδοφορία είναι εγγυημένη.
Από αντίστοιχα Events που ξέρω εκ των έσω στο εξωτερικό,ο διοργανωτής ξεκινάει με δεδομένο να του μείνει η μισή αξία κάθε εισιτηρίου καθαρό κέρδος.
Από εκεί ξεκινάει και πάει προς τα πάνω..

Φυσικά παιζουν άλλα Events που κάποιος μπορεί να μπει μέσα,αλλά έτσι είναι το επιχειρείν..
Και εγώ ο πελάτης θα πάρω το ρίσκο να κλείσω εισιτήριο, αεροπορικά,διαμονή..

Υ.Γ.Εν τω μεταξύ οι Metallica βγαίνουν να παίξουν και με βροχή,μπορούν να το υποστηρίξουν και υλικοτεχνικά

Οι metallica εχουν δυο δουλειες:

1ον) Να καθορισουν ενα τιμημα που θα καλυψει ολες τις αναγκες τους, και επιπλεον θα επιφερει και ενα κερδος τετοιου υψους που μια μεγαλη διοργανωτρια πολη να μπορει να δωσει.

2ον) Να συνεργαστουν με διοργανωτες σε καθε μερος, που να εχουν εμπειρια απο μεγαλα events, και που παρεχουν τις εγγυησεις για ομαλη και πετυχημενη διεξαγωγη.

Ο διοργανωτης απο τη μερια του, εφοσον ειναι ενας λογικος επιχειρηματιας με σκοπο το κερδος, θα κοιταξει 1ον) να φερει εις περας το event καλυπτωντας τις αναγκες του χωρου , της ασφαλειας κλπ και 2ον) να μεγιστοποιησει το δικο του κερδος.

Μεγιστοποιηση του κερδους ΔΕΝ σημαινει βαζω τα εισητηρια στο θεο. Για να το καταλαβει και ο τελευταιος fan του Παπακωνσταντινου :ROFLMAO: ας παρουμε ενα ακραιο σεναριο, τα εισητηρια να ειχαν ας πουμε 100 χιλιαδες ευρω. Τι κερδος θα ειχε τοτε ο διοργανωτης; Μα φυσικα 0 κερδος, διοτι το γηπεδο θα ηταν αδειο.

Εφοσον το γηπεδο γεμισει, οι τιμες ηταν οι σωστες και οι θεατες αξιοι της μοιρας τους :ROFLMAO: Δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης οι Metallica, εφοσον γεμισει π.χ. η αρενα με τα 140 ευρω, γιατι να τα βαλει φτηνοτερα; Αν ομως μεινουν απουλητα τα μισα, θα εχει κανει μ@λ@κι@, διοτι ας πουμε με μια γεματη αρενα και εισητηριο π.χ. 90 ευρω, το κερδος θα ηταν πολυ μεγαλυτερο.

Συνεπως, οι τιμες ειναι αυτες που ειναι, και ο καθενας κανει τις επιλογες του. Το αν ειναι οι τιμες αυτες σωστες θα φανει απο το κοινο που θα παραβρεθει: Αν το ΟΑΚΑ ειναι πιτα τελειως, τοτε εκανε μ@λ@κια ο διοργανωτης, διοτι σηκωνε και πιο ακριβα εισητηρια. Αν ειναι γεματο με ελαχιστες κενες θεσεις, τοτε τα εισητηρια ειχαν τη σωστη τιμη, και αν ειναι ψοφιο μισοαδειο εκανε πολυ χοντρη μ@λ@κια.

Ολα τα αλλα ειναι για τα φεστιβαλ της ΚΝΕ, δηλαδη για τα πανηγυρια που λεμε.

Η παρέα μου έκλεισε 4 εισιτήρια (χωρίς εμένα) γιατί τόσο ήταν το όριο για όσους έχουν fast track κωδικούς και με την χρήση άλλου κωδικού και από άλλο φιλικό ζευγάρι που περίσσευε κωδικός κατάφερα χτες και έκλεισα άλλα 2 εισιτήρια και ευτυχώς πολύ κοντά στην παρεά μου στην ίδια κερκίδα-σειρά.

Το κόστος των εισιτηρίων μου βγήκε φθηνοτερο από Manowar στο Velodrom του Βερολίνου που τους είδα τον Φλεβάρη, σε κερκίδα επίσης, οπότε δεν ξέρω αν οι τιμές είναι καλές ή κακές ή αν κερδοσκοπούν κτλ... έτσι κι αλλιώς το κόστος κάθε συναυλίας μου βγαίνει πολλαπλάσιο (αεροπορικά, διαμονή, φαγητό, συγκοινωνίες) από το αντίτιμο του εισιτηρίου οπότε.... πάντως οι τιμές για ένα group το οποίο είναι στα τοπ 10 (όχι ροκ και μέταλ, της μουσικής γενικά) παγκοσμίως σε εισπράξεις συναυλιών δεν μου φαίνονται και τόσο τραβηγμένες.

Ενα πράγμα είναι σίγουρο.
Αν το 2025 μιά μπάντα του 80 ζητάει αυτά τα χρήματα για να εμφανιστεί,ολές οι μετέπειτα γενιές που έπιασαν μουσικά όργανα,έκαναν αρκετά πράγματα λάθος.

2ον) Να συνεργαστουν με διοργανωτες σε καθε μερος, που να εχουν εμπειρια απο μεγαλα events, και που παρεχουν τις εγγυησεις για ομαλη και πετυχημενη διεξαγωγη.

Δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση που περιγράφεις. 'Οχι σε αυτά τα μεγέθη δηλαδή.

'Ενας είναι ο διοργανωτής παντού πλέον, η Ticketmaster/Livenation. Αυτοί φυσικά θα κάνουν το επιμέρους deal με τους ιδιοκτήτες του ΟΑΚΑ (και του κάθε ΟΑΚΑ) για την μίσθωση του χώρου σε κάθε πόλη, αλλά κατα τα άλλα όλες οι πτυχές της διοργάνωσης, απο τα τεχνικά μέχρι το ανθώπινο δυναμικό περνάνε απο τα χέρια τους. Αυτοι είναι οι διοργανωτές ολόκληρου του tour, και στην Αθήνα και στο Λονδίνο και στο Μοντρεάλ. Δεν παίρνει τηλέφωνο ο μανατζαραίος των Metallica τα διάφορα OAKA, Καραισκάκη κλπ στην Ελλάδα να τους πει "κανουμε τουρ Ευρώπη και έχουμε κενό 25-29 Ιουλίου και μπορούμε να έρθουμε, θέλουμε τόσα ακούμε προσφορές".

Oι Metallica, και οι κάθε Metallica, όταν θέλουν να κάνουν tour τέτοιου βεληνεκούς που περιλαμβάνει φυσικά και τις USA, ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψουν με το Ticketmaster/Livenation. Αν δεν το κάνουν απλά τρώνε αυτομάτως Χ απο την τραγική πλειοψηφία των χώρων με 5ψηφια χωρητικότητα στην αμερικανική αγορά, που προφανώς είναι και η προτεραιότητα για τέτοιες μπάντες - σχεδόν όλα τα venues ανήκουν πλέον στην συγκεκριμένη εταιρεία. 'Αν θές να παίξεις σε τέτοιους χώρους πρέπει να παίξεις με promoter την Livenation και ticket distributor την Ticketmaster, τελεία και παύλα.

Kατ'επέκταση, αν είσαι η ιδιοκτήτρια/διαχειρίστρια εταιρεία του ΟΑΚΑ (ή του κάθε ΟΑΚΑ), και δεν είσαι δηλαδή στην μπιζνα του concert promotion αλλά παραχωρείς τον χώρο σου για τέτοιες εκδηλώσεις μέσω concert promotion εταιρειών, όταν έρθει η Livenation ενδιαφερόμενη για κάποια συναυλία και σου θέσει κάποιους όρους επι της διεξαγωγής αν εσύ τσινήσεις ιδαίτερα κινδυνεύεις να φας Χ από τεράστια μερίδα ενδιαφερόμενων (εννοώντας μπάντες/μουσικούς που θα παίζαν σε τέτοιο χώρο) γιατί όλοι αυτοί θα σου έρθουν μέσω του Livenation. Καλή ώρα, στο ΟΑΚΑ αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση τον ΛΕΞ και φεστιβαλικές διοργανώσεις (όπου προφανώς promoter είναι το φεστιβάλ), οι υπόλοιπες συναυλίες είναι διοργανώσεις της Livenation.

Kατα τα άλλα η τιμολογιακή πολιτική για το συγκεκριμένο τουρ είναι ψιλο-ενιαία όπως βλέπω, τουλάχιστον στην Αγγλία δηλαδή τα εισητήρια είναι μέσες άκρες ίδιες τιμές με της Αθήνας.

Ενα πράγμα είναι σίγουρο.
Αν το 2025 μιά μπάντα του 80 ζητάει αυτά τα χρήματα για να εμφανιστεί,ολές οι μετέπειτα γενιές που έπιασαν μουσικά όργανα,έκαναν αρκετά πράγματα λάθος.
Και πόσο μάλλον μπάντα του 60' που ζητάει και παίρνει πολλαπλάσιες τιμές στα εισιτήρια...

Θα σου αντιστρέψω την ερώτηση.
Αν έχεις χτίσει ένα κοινό επί δεκαετίες,
θα ρίσκαρες να διαπράξει αισχροκέρδεια δυσαρεστώντας το κοινό σου,ο κάθε ντόπιος επιχειρηματίας που θα θελήσει με μια χεριά να βγάλει υπερκέρδος

Ποιο κοινό να δυσαρεστήσουν με sold out συναυλίες μέσα σε ώρες, ποια αισχροκέρδεια και ποιο υπερκέρδος; Οι Metallica θέλουν 2 εκατομμύρια να έρθουν (από όσο έχω ακούσει). Αυτό. Τέλος. Σιγά μην κάνουν οι Metallica οικονομοτεχνική μελέτη για ΚΑΘΕ χώρα που πηγαίνουν , για να αποφασίσουν αν τα εισιτήρια αρένας θα έχουν 80 ή 120 ή 160 ευρώ και τί συνιστά αισχροκέρδεια και τί όχι… Αν είναι δυνατόν. Ένα fee έχουν. Τόσο. Αν πιστεύεις ότι θα βγάλεις κέρδος, τους φέρνεις. Αν όχι, δεν τους φέρνεις.

Ότι λέει ο Έκτορας. Απ' εκεί και πέρα ο εγχώριος διοργανωτής υπολογίζει τα margins του και πάπαλα...

Οι οποίοι για την συναυλία της Αθήνας είναι νομίζω οι High Priority Promotions για λογαριασμό της Liveνation.

Εγώ έχω μια απορία.
Αν είσαι στην αρένα, κοντά στην σκηνή....και θες να πας για κατούρημα τί κάνεις; :LOL:

Ποιο κοινό να δυσαρεστήσουν με sold out συναυλίες μέσα σε ώρες, ποια αισχροκέρδεια και ποιο υπερκέρδος;

Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι και να κουραζω..
Εγραψα πριν κάτι υποθετικές τιμές,που θα απέτρεπαν πολύ κόσμο.
Κόσμο που ήδη γκρινιάζει για τις τωρινές τιμές..

Ένας από τους λόγους που θα γίνει sold out,είναι πως οι τιμές είναι λογικές.
Αν νομίζεις ότι με οποιαδήποτε τιμή εισιτηρίου θα γινόταν sold out,εγώ έχω αντίθετη γνώμη.

Οικονομοτεχνικη μελέτη σε κάθε χώρα δεν κάνουν,αλλά δεν τους νοιάζει απλά να βγάλουν το κερδος.
Αν ο διοργανωτής βάλει υψηλές τιμές και εξαιτίας του τρώνε μπινελίκια και παίξουν σε μισοάδειο γήπεδο μια χαρά νοιάζει όλους όσους είναι στον οργανισμό Metallica

Εγώ έχω μια απορία.
Αν είσαι στην αρένα, κοντά στην σκηνή....και θες να πας για κατούρημα τί κάνεις; :LOL:
Έχεις και εσύ κάτι απορίες...
Ευκολάκι. Θα πας ντυμένος με την ακόλουθη στολή από τη NASA και θα είσαι pee ready οπουδήποτε.

Pee.jpg

Έχεις και εσύ κάτι απορίες...
Ευκολάκι. Θα πας ντυμένος με την ακόλουθη στολή από τη NASA και θα είσαι pee ready οπουδήποτε.

Προβολή συνημμένου 51200
Εγω σοβαρά μιλάω.
Να σαι στημένος όρθιος κάνα 5ωρο, χωρις wc δίπλα σου, αυτό είναι βασανιστήριο ......πραγματικά.
Κόντρα στην Οικουμενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

είναι βασανιστήριο ......πραγματικά.
Ότι είναι... είναι.
Λοιπόν, κάνεις τσισάκια πριν φύγεις για το gig. Εκεί δεν πλακώνεσαι αμέσως να πίνεις νερά, μπύρες κλπ. Μένεις στα όρια του "έχω γανιάξει", τουλάχιστον μέχρι τα μισά και βάλε. Μετά πίνεις κάτι αλλά χαλαρά, μπαίνεις σε καθεστώς zen "αυτοσυγκράτησης" και εύχεσαι να μην έχει μεγάλο... encore. 😄

Αυτά σε γενικές γραμμές...

Στην Punk σκηνή κάτι τέτοια προβλήματα έχουν λυθεί χρόνια τώρα.
Αυτοί που είναι στα διαζώματα τους απο κάτω και οι άλλοι τους μπροστινούς τους.

Εγω σοβαρά μιλάω.
Να σαι στημένος όρθιος κάνα 5ωρο, χωρις wc δίπλα σου, αυτό είναι βασανιστήριο ......πραγματικά.
Κόντρα στην Οικουμενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Αφού μιλάς σοβαρά, θα σου δώσω σοβαρή απάντηση: σε καλοκαιρινή (ή και χειμερινή, σε κλειστό χώρο) rock / metal συναυλία, ιδρώνεις. Ιδρώνεις ΠΟΛΥ, τόσο που είναι εξαιρετική ιδέα να φέρεις μαζί σου δεύτερη στεγνή φανέλα να αλλάξεις στο τέλος της ( εγώ το κάνω). Λόγο της έντονης εφίδρωσης, αν δεν έχεις πιει τα άντερα σου σε μπυρες (νεράκι μονο, για εμένα) δεν σου έρχεται με τίποτα κατούρημα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Αφού μιλάς σοβαρά, θα σου δώσω σοβαρή απάντηση: σε καλοκαιρινή (ή και χειμερινή, σε κλειστό χώρο) rock / metal συναυλία, ιδρώνεις. Ιδρώνεις ΠΟΛΥ, τόσο που είναι εξαιρετική ιδέα να φέρεις μαζί σου δεύτερη στεγνή φανέλα να αλλάξεις στο τέλος της ( εγώ το κάνω). Λόγο της έντονης εφίδρωσης, αν δεν έχεις πιει τα άντερα σου σε μπυρες (νεράκι μονο, για εμένα) δεν σου έρχεται με τίποτα κατούρημα. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Δεν με κάλυψες.
Εγώ σκέφτομαι εμένα, που πίνω 4 λίτρα νερό την ημέρα και μόνο νερό και σίγουρα θα ήθελα να παω για κατουρημα σε ένα διάστημα 5 με 6 ωρών.
Μην βάλω και κάνα καφεδάκι στο ενδιάμεσο.

πίνω 4 λίτρα νερό την ημέρα

Τωρα καταλαβα γιατι μοστραρες ψυγειο μονο με γιαουρτια μεσα.

Ειναι σαν το ανεκδοτο που διαμαρτυρεται καποιος οτι πειναει, και τον βαζουν να πιει με το ζορι 10 κουβαδες νερο, οποτε αφου εχει σκασει, του λενε "Θελεις ακομα να φας;" -"Με τιποτα" λεει αυτος "δεν κατεβαινει ουτε το σαλιο μου", οποτε του απαντανε -"Ειδες; Δεν ειναι οτι πεινουσες, απλα διψαγες"

Πάντως θα συγχαρώ τον εξαίρετο κ. συνήγορο, καθώς η εύλογη απορία του μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα luxurius και VIP εισιτήρια.
Καλά τα meet and greet, το finger food, τα ποτά και όλα τα σχετικά.
Όμως η "απόλυτη συναυλιακή εμπειρία" θα πρέπει να περιλαμβάνει άνετη πρόσβαση σε WC.
Να σκας 4Χ αλλά μόλις σου έρθει, σε δύο λεπτά να είσαι... ανακουφισμένος.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back