METALLICA - HARDWIRED…TO SELF-DESTRUCT available November18, 2016

Rebel_Of_South είπε:
Επιτέλους ρε π**** . Ωραίο σινγκλακι, μικρό με καλό ριφφ.
Συμφωνώ. Και ωραίος ήχος

Αντε να δούμε τι έχει να μας προσφέρει η μπαντάρα
Διπλό cd, σχεδόν 80 λεπτά μουσικής και ένα χάλια εξώφυλλο με επίσης χάλια τίτλο

43434_2_ver1471550787.jpg

Ο τίτλος είναι υπέροχος και πανέξυπνος....Δε γνωρίζω αν είχαν στο μυαλό τους την περίοδο που βγαίνει ( εκλογές 8 Νοέμβρη νομίζω) ή είναι και κάποιο inside joke

Το εξώφυλλο, πράγματι δεν είναι ωραίο

Rebel_Of_South είπε:
Ο τίτλος είναι υπέροχος και πανέξυπνος....
ποτέητο ποτάτο

Τίτλοι κομματιών οι εξής

Disc One:

Hardwired

Atlas, Rise!

Now That We're Dead

Moth Into Flame

Am I Savage?

Halo on Fire

Disc Two:

Confusion

Dream No More

ManUNkind

Here Comes Revenge

Murder One

Spit Out the Bone

Disc Three (Deluxe Edition Only):

Lords of Summer

Riff Charge (Riff Origins)

N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)

Tin Shot (Riff Origins)

Plow (Riff Origins)

Sawblade (Riff Origins)

RIP (Riff Origins)

Lima (Riff Origins)

91 (Riff Origins)

MTO (Riff Origins)

RL72 (Riff Origins)

Frankenstein (Riff Origins)

CHI (Riff Origins)

X Dust (Riff Origins)

Rebel_Of_South είπε:
γουατ ντας δατ μιν ιν ιντερνετ σλανγκ σερ;; ;D
Τη λεξη potato (οπως και η tomato) καθένας την προφέρει όπως του αρέσει. Είναι κάτι σαν το δικό μας "περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα". Ο τίτλος είναι αυτός που είναι, εσένα σου αρέσει, εμένα όχι  :P

Μελάτο.

Αν το συγκεκριμένο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα και του υπόλοιπου άλμπουμ*, μάλλον θα πάω πάσο. Θαρρώ πως προσπαθούν να γυρίσουν στις παλιές καλές μέρες, τους λείπει όμως η... ενέργεια να το πω; Έμπνευση; Αγνότητα; Αυτό τέλος πάντων το x factor που είχαν τα justice for all, ride the lightning, kill'em all, MOP κτλ. με τα ευρηματικά riffs, την τρομερή ενέργεια, τα ευφάνταστα (ναι, Hammett μεν, ευφάνταστα δε) leads και solos και όλα όσα έκαναν τους metallica τεράστιους.

Αυτό που ακούω εδώ είναι ένα ημι-thrash ριφφάκι της σειράς, ένα σόλο που υπάρχει για να υπάρχει, ένα ημι-catchy ρεφραινάκι και τα αποτελέσματα της εξάσκησης του Lars στις διπλοπεταλιές. Στα συν της γκρίνιας, το άκρως πρόχειρο και άκυρο βίντεο κλιπ.

Κι όλα τα παραπάνω, 8 χρόνια μετά το death magnetic (όχι, δεν υπολογίζω το lulu).

*αν το υπόλοιπο άλμπουμ είναι καλό θα εκτυπώσω την παραπάνω κριτική και θα την φάω.  ;D

Προσωπικά δεν θέλω τίποτα εξεζητημένο από τους 50ηδες Μεταλλικα.....Θέλω ένα Death Magnetic με καλύτερο ήχο/παραγωγη και τα κομμάτια να έχουν μικρότερη διάρκεια στην πλειοψηφία τους

Αγνότητα , αλητεία , trueιλα από πάμπλουτους αμερικανούς πρώην μεταλαδες νυν χαρντροκαδες δεν περιμένω. Θα πατώσουν. Δεν έχουν το feeling

Μουσική επανάσταση έκαναν όταν έπρεπε και δεν είχαν στο ήλιο.... μπύρα. Και ήταν ηχηρή....Τώρα θέλω μόνο ο,τι αισθάνονται και όχι ο,τι πρέπει

Ρε παιδιά δε σας θυμίζει πολύ έντονα Megadeth ; Μέχρι κ η ερμηνεία κ το ριφφάκι κ οι στίχοι (εποχή rust in peace)

Rebel_Of_South είπε:
γουατ ντας δατ μιν ιν ιντερνετ σλανγκ σερ;; ;D
Βασικά δεν είναι ιντερνετική αργκώ, είναι πολύ πιο παλιό. Εγώ όπως το'χω καταλάβει σημαίνει "μία ή η άλλη", "το ίδιο είναι".

Τους αγαπάω τους εκτιμάω, αλλά δε μου αρέσει αυτό που άκουσα.. :-[

Μου θυμίζει μία συνέχεια απλά του death magnetic σαν να συνέχισε το άλμπουμ από εκεί, και στον ήχο και στην παραγωγή, το οποίο death magnetic με είχε εντυπωσιάσει αρχικά αλλά αφού το έλιωσα 1-2 μήνες, δεν το ξαναέπιασα έκτοτε. Ποιος ξέρει τα πρώτα 3 άλμπουμ και το 4ο κατά τα 6/9 πόσο τα είχα λιώσει και σαν πιτσιρικάς αλλά ακόμα και τώρα (οκ το τελευταίο ήταν κλάψα το παραδέχομαι).

Επίσης βλέπω καχύποπτα τα 80 λεπτά, θα έχει 10 τραγούδια λογικά με μέσο όρο 8 λεπτά το καθένα; Πάρα πολύ. Και μου θυμίζει και εδώ το death magnetic, πρέπει να έχεις πολλά να πεις για να κάνεις δίσκο 80 λεπτών με καινούργια κομμάτια και νομίζω ο λόγος που δεν κράτησε το death magnetic ήταν ότι τραβάνε αδικαιολόγητα πολύ κάποια κομμάτια και θυμίζει σε κάποια σημεία ένα ατέλειωτο τζαμάρισμα στο στούντιο με αποτέλεσμα να κουράζει..

Φυσικά δεν αμφισβητώ το μεγαλείο αυτής της μπάντας, παραμένει για μένα ένα μουσικό θαύμα κυριολεκτικά το οτιδήποτε έχουν κάνει, αλλά.. αλλά...

"Ενοχλητικο" ιντρο...μετρια μελωδια φωνης...μετριο ρεφραιν...προβλεψιμα ριφ..υπερπροβλεψιμο σολο...πολυ thin o ηχος στη ρυθμικη (ενα απο τα τεραστια οπλα του Hetfield ηταν αυτο το wall of sound που ειχε κατ εμε μεχρι και το Garage inc...αποτελεσμα των mesa boogie και wizzard amplification...σε αντιθεση με τον τωρινο ηχο)Γενικα πολυ κακος ηχος για μπαντα που φημιζοταν παντα για τον ηχο της...φυσικη συνεχεια του μετριου (για Metallica) Death  Magnetic...φαινεται να εχουν χασει το στοιχειο του αιφνιδιασμου και της εκπληξης που ειχαν και μαλλον εχουν πεσει στη λουπα να προσπαθουν ντε και καλα να ικανοποιησουν τους οπαδους τους....αλλα ας περιμενω ολο το δισκo ισως διαψευστω (Συνθετικα γιατι ο ηχος...αυτος θα ειναι!)

Υγ.Καλυτερα να ειχαν βγαλει πιο παλια αυτα τα τελευταια αλμπουμ και τωρα στα 55 τους να κυκλοφορουσαν τα LOAD/RELOAD...

Υγ2.Ολα αυτα απο ενα "fanboy" και Metallica Collector που εχει δωσει για τη μπαντα πανω απο 2700 euros.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ βρίσκω το Hardwired στην σωστή κατεύθυνση ηχητικά και σαν παραγωγή. Καμία σχέση με την μετριότατη παραγωγή του death magnetic

Το άλμπουμ θα είναι διπλό με 12 κομμάτια. Μέσος όρος 6+ λεπτά....Σε όλη τους την καριέρα έγραφαν κομμάτια μεγάλης διάρκειας. Εκτός κι αν στο outlaw torn μας χαλάει η διάρκεια ξέρω γω

Λίγη υπομονή. Τα ίδια λέγαν και για τους maiden και πρόσφεραν book of souls

Αυτά από έναν όχι και τόσο φανμπου που δεν έχει δώσει φράγκο για τους Μετάλλικα ;)

Το πιο καλο σημειο της συνθεσης του κομματιου ειναι εκεινο στο οποιο στο βαθος φαινεται η "more beer" ESP MX-250!!!  Πριν απο καποια χρονια ειχαν εμφανισει και στο metallica museum την "eet fuk".Aληθεια ποσο να κοστολογειται και που να βρισκεται ο MODIFIED MARSHALL του Ηetfield με τον οποιο ηχογραφησε το KILL EM ALL και  που εκλαπη στη Βοστωνη το 84;Τρεμω στην ιδεα να τον βουτηξε Ελληνας και να βρισκεται στο σαλονι καποιας  ΘΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ εχοντας  αυτη τη στιγμη πανω του σεμεδακι και κηροπηγιο...

Rebel_Of_South είπε:
Το άλμπουμ θα είναι διπλό με 12 κομμάτια. Μέσος όρος 6+ λεπτά....Σε όλη τους την καριέρα έγραφαν κομμάτια μεγάλης διάρκειας. Εκτός κι αν στο outlaw torn μας χαλάει η διάρκεια ξέρω γω

Αυτά από έναν όχι και τόσο φανμπου που δεν έχει δώσει φράγκο για τους Μετάλλικα ;)
Δεν το γνώριζα για τα 12 κομμάτια, αλλά και πάλι το ίδιο θα έλεγα, πολλά.. πάρα πολλά.. To outlaw torn δεν μας χαλάει, Μας χαλάει το death magnetic και οι απίστευτες ανούσιες επαναλήψεις σε κάτι cyanide και και και..

Συμφωνώ να βγει το άλμπουμ πρώτα αλλά ...(και ελπίζω να διαψευστώ).

Anyway, φίλε δεν το λέω ελιτίστικα ούτε με ύφος αλλά... όχι ότι είναι πάντοτε αποκλειστικό κριτήριο αλλά αν δεν έχεις αγοράσει κάτι από μία μπάντα .. αν δεν έχεις αγοράσει άλμπουμ.. αν δεν έχεις ''ψάξει'' ένα δίσκο σε βάθος όπως του αρμόζει, με youtube, downloading και trivia για το αν ηχογράφησε με les paul ο hammett (who gives a damn), είναι απίθανο να κατανοήσεις τί εννοώ κι εγώ και (νομίζω) και ο leon7pap με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα..

Τυχερός βέβαια κατά μία έννοια αν σου άρεσε..

Trending...

Νέα θέματα

Back