Μερα χωρις αυτοκίνητο στη Θεσσαλονικη.

Superfunk είπε:
Το κεντρο της Αθηνας ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ για κατοικια ΕΜΕΙΣ το καναμε αθλιο
τελικά, τι είναι;;   ΣΗΜΕΡΑ;;  εξαιρετικό ή άθλιο;;

στη Γερμανία, βλέπω μικρές πόλεις ή πολύ μικρά κλάσματα μεγάλων πόλεων να έχουν car-free zones

Αθλιο ειναι,με εξαιρεση το Μετς,το Κολωνακι και την ευρυτερη περιοχη του Χιλτον καθως και καποια κομματια των Πετραλωνων και του Θησειου,οπως αλλωστε και τα προαστια της.Το να εχεις ωραια....υπερτιμημενα νεοδμητα χωρις.....αποχετευση ,συγκοινωνιες και...δρομους δεν ειναι και οτι καλυτερο..... ;D

στη Γερμανία, βλέπω μικρές πόλεις ή πολύ μικρά κλάσματα μεγάλων πόλεων να έχουν car-free zones
δες και τις αλλες χωρες,αλλα ετσι και αλλοιως εγω μιλαω οντως για ενα ΚΛΑΣΜΑ της τερατουπολης μας δηλ. το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ειναι δεν ειναι 3 τετρ.χιλιομετρα) (αν και η προσθηκη της Β.Σοφιας δεν θα ηταν καθολου ασχημη),ομως και αυτο ειναι ουσιαστικα αδυνατον μια και οι περισσοτεροι σταθμοι του μετρο δεν εχουν parking....

Ποδηλατα και τετοια βεβαια ειναι out of the question ,μονο αν η πολη εχει ΤΕΤΟΙΟΥΣ δρομους μπορει να "παιξει" το ποδηλατο χωρις να κινδυνευει η ζωη του αναβατη (αλλα και των αλλων)

BikeLaneBerlin.jpg

σε Μετς, Κολωνάκι, Χίλτον, πού το παρκάρεις το έρμο το κάρο;

απαγόρευση ΙΧ στο ιστορικό κέντρο της αθήνας δεν φτάνει να λύσει το πρόβλημα, με τίποτε, η κυκλοφοριακή ασφυξία  πιάνει και τα προάστια πλέον

Δεν το χρησιμοποιω το αμαξι ποτε μου μια και ειναι παντελως αχρηστο,το μετρο απεχει 150 μετρα απο το σπιτι μου,συνηθως ειναι παρκαρισμενο...μονιμα σε θεση κατοικου ;) (εχω θεση parking αλλα την παραχωρω σε εναν κακομοιρη που δουλευει σε ενα ****χωρι καπου στα βορεια της πολης και μετακινειται καθημερινα με αυτοκινητο) ,στο Βερολινο δεν εχω καν αμαξι,ειναι παντελως αχρηστο (πηρα ομως ποδηλατο αν και μεχρι να παω εκει μισουσα τους ποδηλατες με ολη τη δυναμη της ψυχης μου... ;D)  

Αλλωστε ολη η ιδεα του να μενεις στο κεντρο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το να μην χρησιμοποιεις ΠΟΤΕ το αμαξι σου.Δεν γνωριζω κανεναν ..που να μενει σε πολιτισμενη πολη κοντα στο κεντρο ανα την υφηλιο που να χρησιμοποιει το αμαξι του (οι περισσοτεροι δεν εχουν καν αμαξι)

Πριν λίγα χρόνια έφυγα από την Πλ. Αμερικής.

Δεν παλευόταν πλέον.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας μας παρακάλεσαν να μείνουμε (ως οι μόνοι Έλληνες "νεαροί" κάτοικοι της - αλλά ίσως και της ευρύτερης γειτονιάς) αλλά με τα παιδιά να μεγαλώνουν, η πλάστιγγα έκλινε αποφασιστικά υπέρ της αποχωρήσεως.

Μπορεί που είναι παρελθόν, που ήμασταν πιο νέοι και με μεγαλύτερες αντοχές και ανοχές αλλά ήταν ωραία.

Πιο γειτονιά από τα προάστεια (και όμως) και το καλοκαιρινό αραλίκι/χασομέρι στους δρόμους, ακόμα και η βραδινή περιπτερομπυροποσία μαζί με τους πολυεθνείς γείτονες, είχαν την πλάκα τους.

ΣΦ

κοίταξε, εγώ το 12κιλο καρπούζι από το σούπερ μάρκετ 500μ μακριά δεν είμαι διατεθιμένος να το κουβαλήσω στα χέρια, μαζί με άλλα 10+ κιλά ψώνια

με άλλα λόγια, και μόνο για τα ψώνια  της κάθε εβδομάδας, το ΙΧ είναι αναγκαίο

αν προσθέσεις και τις υπόλοιπες ανάγκες μιας οικογένειας για έξοδο το ΣΚ ή για σχολεία/φροντιστήρια/ωδεία...

Έχω ένα διαμέρισμα στο κέντρο στη...Χαρ.Τρικούπη... ::)Όποτε κατεβαίνω Αθήνα και πάω προς τα κει νοιώθω όπως ο Ράμπο όταν είναι στη Τζούγκλα... ;D(Πολύ δράση και σασπένς... :P)

με άλλα λόγια, και μόνο για τα ψώνια  της κάθε εβδομάδας,
Μπορεις και να ψωνιζεις ΚΑΘΕ μερα,δεν χρειαζονται παρα 10-15 λεπτα το πολυ (και να τρως ετσι καλυτερα,φρεσκοτερα και το σημαντικοτερο ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ;)),οπως δηλ.κανουν και οι...Γερμανοι χρονια τωρα... ;),τωρα μαλιστα που υπαρχουν και μικρα super market ακομα και στο κεντρο ,μια χαρα μπορεις... ;),ενταξει το 12κιλο καρπουζι εγω το παιρνω απο τον μαναβη μου που ειναι ακριβως...20 μετρα απο την εισοδο του σπιτιου μου... ;D

Γιατι οι πατεραδες μας με τα αυτοκινητα ψωνιζαν?Θυμαμαι οταν μεγαλωνα οτι ημασταν οι..."πλουσιοι" στην πολυκατοικια στην Κυψελη μια και...ΕΙΧΑΜΕ αυτοκινητο... ;D

Από την άλλη, ίσως γιατί εδώ το έχω συνηθίσει, η Ευρωπαϊκή (μεγαλου)πόλη που φοβάμαι να οδηγήσω είναι το Παρίσι. Φίλοι μοτοσυνταξιδευτές μου έχουν πει ότι και η Ρώμη δεν παλεύεται. Το οποίο Παρίσι (αλλά και Λονδίνο και Μαδρίτη που έχω ζήσει) έχει και αυτό τις χάλια συνοικίες του. Κοντά στο κέντρο.

Όσο για τα ψώνια, έχουμε προσανατολιστεί στο όσα χρειαζόμαστε, όταν χρειαζόμαστε, κατά προτίμηση within walking distance και κατά βάση βιολογικά. Το εβδομαδιαίο super market το θεωρώ ψιλοπαγίδα.

Το καρπούζι δεν μας πολυαρέσει.

edit ... με πρόλαβε ο SF  ;D

Κοντά στο κέντρο.
ναι...5-6 χιλιομετρα...οχι στο ΙΔΙΟ το κεντρο... ;D (και ακομα και αυτες οι "κακες" γειτονιες  δεν ειναι slums οπως στην ουσια ειναι σημερα η Ομονοια,τα slums και στο Παρισι και στο Λονδινο ειναι στου διαολου τη μανα...)

και στο Βερολινο τα slums ειναι στο Lichtenberg (25 χιλιομετρα απο το...κοντυνοτερο κεντρο,η πολη εχει 5-6.."κεντρα")

το εχουμε ξανασυζητησει πολη που να εχει παραχωρησει την ΚΑΡΔΙΑ της σε γκετο δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο ,μονο η Αθηνα ειναι ετσι.

Ποιο εβδομαδιαιο...εδω οι περισσοτεροι πανε 2 φορες το μηνα στα μεγαλα σουπερμαρκετ, γεμιζουν ενα αυτοκινητο πραγματα και αυτο ηταν...

Βρισκω τρομερα πιο βολικο το να πηγαινεις σε καποιο κοντινο μαγαζι και να παιρνεις οτι χρειαζεσαι καθε φορα. Προσωπικα δεν πηγαινω ΚΑΘΕ μερα, αλλα σιγουρα 3-4 τη βδομαδα, καθε φορα παιρνωντας μια σακουλα πραγματα. Τη λογικη του να γεμιζω μια καταψυξη/ψυγειο με τροφιμα και να τα τρωω μισο μηνα μετα δεν την καταλαβα ποτε μου...

Ισως ειναι αλλη μια εκφανση του κατοχικου συνδρομου του μεσου Ελληνα?

Superfunk είπε:
το εχουμε ξανασυζητησει πολη που να εχει παραχωρησει την ΚΑΡΔΙΑ της σε γκετο δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο ,μονο η Αθηνα ειναι ετσι.
Εντάξει, συμφωνώ.

Ειδικά ότι κάποιος (ανεξάρτητα αν είναι δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας) θα πληρώσει κάποιον να κάνει μια πλατεία (που όχι είναι στο κέντρο αλλά είναι ΤΟ κέντρο) όπως έκαναν την Ομόνοια και μετά να την παρατήσει (να μην πω παραδώσει), είναι άξιος τυφεκισμού (στα γόνατα για να μην πεθάνει καθότι είμαι και ενάντια στην θανατική ποινή  ;D).

Ετσι οπως εχει γινει, να δειτε που η ομονοια σε λιγα χρονια θα ανακηρυχθει ανεξαρτητο κρατος. People's Republic of Omonia Square ;D ;D

Η Θεσσαλονίκη χθες, από το απόγευμα και μετά που ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις, ήταν παράδεισος στους πεζοδρομημένους δρόμους και κόλαση στους υπόλοιπους. Δεν ασχολούμαι με το "τις πταίει" (εγώ, εσύ, ο τροχονόμος που μιλούσε στο κινητό, ο ελληνάρας που με το έτσι θέλω πήγαινε να μπει στους πεζοδρόμους...). Απλά ελπίζω, ως αισιόδοξος άνθρωπος που είμαι, πως όταν και άμα ολοκληρωθεί το μετρό και ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα (απαγόρευση παρκαρίσματος στο κέντρο και συναφή) θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση... ή, ακόμα, αν καταφέρει ο Δήμος Θεσ/νίκης και κάνει και το τραμ στην παλιά παραλία.

Μια παρένθεση για το ποδήλατο: Η χρήση του στη Θεσσαλονίκη είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚH για όλους αυτούς που δεν κατοικούν κοντά στην παραλία. Οι ποδηλατόδρομοι είναι ένα προεκλογικό ανέκδοτο του κ. Παπαγεωργόπουλου, οι οδηγοί αυτοκινήτων και μηχανών, όπως και οι πεζοί, αδιαφορούν παντελώς για τους ποδηλάτες, και η συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους (όλο και περισσότερους, το ομολογώ) ποδηλάτες είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ήμουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς): αυτοκίνητα έχουν παρκάρει στον ποδηλατόδρομο κοντά στα δικαστήρια, από το βράδυ της Τετάρτης έως και σήμερα το πρωί. Ποδηλάτης τηλεφωνεί στην Τροχαία για να καταγγείλει -επώνυμα- την παράβαση. Η απάντηση της Τροχαίας: "Τι να κάνουμε κύριε, κάπου πρέπει να παρκάρουν κι αυτοί..."

odis13 είπε:
Προσωπικα δεν πηγαινω ΚΑΘΕ μερα, αλλα σιγουρα 3-4 τη βδομαδα, καθε φορα παιρνωντας μια σακουλα πραγματα.
Αυτό που μου έχει λείψει είναι οι απίστευτες λαϊκές 2-3 φορές την εβδομάδα στο Παρίσι...βέβαια στον Μαραθώνα που ζώ από το 93...έχουμε τους δικούς μας χασαπάδες, ζαρζαβάτια, κλπ...γι αυτό δεν συμμετέχω στη κουβέντα σας...

Μέχρι το 93 έμενα στο κέντρο, σε δικό μου σπίτι (Σουρμελή, κοντά στην Πλατεία Βάθης και τον Άγιο Παντελεήμωνα...τον γνωστό πιά Άγιο Παντελεήμωνα)...όπως λέει και ο Κώστας μόλις ήρθε το δεύτερο παιδί (και οι πρώτοι μεθυσμένοι Πολωνοί)...την έκανα με πλάγια βηματάκια

dmilo είπε:
και η συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους (όλο και περισσότερους, το ομολογώ) ποδηλάτες είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Οι κάτοικοι του Π. Ψυχικού πάνε τον δήμαρχο στα δικαστήρια γιατί έφτιαξε ποδηλατοδρόμους μπροστά από τα σπίτια τους και χαλάει η αξία του ακινήτου τους.

Νο comments.

μόλις ήρθε το δεύτερο παιδί (και οι πρώτοι μεθυσμένοι Πολωνοί)...την έκανα με πλάγια βηματάκια
Στο δεύτερο λιποψύχησα κι εγώ .....  :-\

Superfunk είπε:
Μπορεις και να ψωνιζεις ΚΑΘΕ μερα,δεν χρειαζονται παρα 10-15 λεπτα το πολυ
δεν είναι λογικό ούτε συμφέρον να πηγαίνω κάθε μέρα σε ένα μίζερο μπακάλικο ή μανάβικο, με τις λιγοστές τους επιλογές και υψηλές τιμές, αντί να ξοδεύω μόλις 45' μια φορά την εβδομάδα για να πηγαίνω στο πληρέστατο σούπερ-μάρκετ που έχει και generic προϊόντα σε πολύ καλές τιμές

ρώτα στην παρέα σου πόσοι ψωνίζουν ΚΑΘΕ μέρα

όσο για τα γκέτο, προφανώς δεν έχεις πάει στο Μαιάμι (και δεν είναι η μόνη αμερικανική μεγαλούπολη με το ίδιο πρόβλημα)

Superfunk είπε:
Η φήμη ότι αφού υποβαθμιστούν διάφορες περιοχές και αγοράσουν σπίτια αυτοί που πρέπει σε χαμηλές τιμές, θα ακολουθήσει η αναβάθμισή τους, υπάρχει περίπτωση να ισχύει;

Δέν είμαι κάτοικος αθήνας και δέν έχω την πραγματική εικόνα.

gdevelek είπε:
δεν είναι λογικό ούτε συμφέρον να πηγαίνω κάθε μέρα σε ένα μίζερο μπακάλικο ή μανάβικο, με τις λιγοστές τους επιλογές και υψηλές τιμές, αντί να ξοδεύω μόλις 45' μια φορά την εβδομάδα για να πηγαίνω στο πληρέστατο σούπερ-μάρκετ που έχει και generic προϊόντα σε πολύ καλές τιμές
+100. Ψώνια άπαξ εβδομαδιαίως. Βέβαια, είμαι από τους τυχερούς που δίπλα στο σπίτι έχει παζάρι, άρα ζαρζαβάτια/φρούτα κλπ τα έχω από εκεί. Αλλά το σουπερμάρκετ είναι μία φορά την εβδομάδα και τέλος.

gdevelek είπε:
δεν είναι λογικό ούτε συμφέρον να πηγαίνω κάθε μέρα σε ένα μίζερο μπακάλικο
Βασικά,μάλλον συμφέρει,γιατί θα αγοράσεις αυτό που θέλεις,ενώ στην αντίθετη περίπτωση,σχεδον νομοτελειακά,θα αγοράσεις και πολύ σαβούρα

δε νομίζω να μένει κάποιος από εμάς ή τις γυναίκες μας σε αυτά που γράφουμε στη λίστα

Trending...

Νέα θέματα

Back