Ακόμα και την έκδοση demo να κατεβάσεις έχει τόσο καλό documentation με παραδείγματα που σε 1 εβδομάδα βασικά απλά πράγματα τα μαθαίνεις άνετα.
Αλλά το θέμα είναι τι θες να κάνεις - είναι γνωστό ότι με Max/MSP μπορείς να κάνεις το 100% από ό,τι σου περάσει από το μυαλό, αλλά υπάρχουν άλλα πιο εύκολα προγράμματα (π.χ. Reaktor, διαφορα software modular synths) με τα οποία μπορείς να κάνεις το 90% οπότε κατά πάσα πιθανότητα μπορείς να βολευτείς με κάτι πιο light...
για σας παιδια ευχαριστω που απαντισατε..! εγω οταν σπουδαζα ειχα τιν ευκαιρια να παρω μια ματια και με εβαλε σε πολυ μεγαλη σκαψη γιατι τοση φασαρια για ενα maxmsp αφου μπορω να γραψω μουσικι η να πιραματιστω με οτι αλο πολυ πιο σιγκεκριμενο προγραμα... το αγορασα το Max/MSP και αρχισα οσο σπουδαζω και εχω τον καθηγιτη του Max/MSP να σκαβω το προγραμα αυτο...ξενεροσα πολυ γιατι εχανα ωρες στο κομπιουτερ και καταφερνα σχετικα λιγα πραματα και το παρατισα... πριν απο λιγο καιρο ειχα παει στην μοσχα και ακουσα πος γινετε μια εκθεση καλον τεχνον και ειπα να παω.... παιδια ενα παιδι ειχε φτιαξει με το Max/MSP ενα "ομπτζεκτ" που σιμαδευε μια καμερα τιν εκφραση του κοσμου και αναλογα με το αν εισαι φλιωεροσ η χαρουμενος μονο του διμιουργουσε μουσικι με αναλογο υφος... ενασ αλλος επεζε κλασκη μουσικη!!! με λιγα λογια εθεσα το εροτιμα εδο για να μαθω τισ δικεσας εμπιριες με το Max/MSP και αν κανενας απο εσας θα ηθελε να κατσουμε να αλιλο στιριχτουμε να το μαθουμε!!!
για σας παιδια ευχαριστω που απαντισατε..! εγω οταν σπουδαζα ειχα τιν ευκαιρια να παρω μια ματια και με εβαλε σε πολυ μεγαλη σκαψη γιατι τοση φασαρια για ενα maxmsp αφου μπορω να γραψω μουσικι η να πιραματιστω με οτι αλο πολυ πιο σιγκεκριμενο προγραμα... το αγορασα το Max/MSP και αρχισα οσο σπουδαζω και εχω τον καθηγιτη του Max/MSP να σκαβω το προγραμα αυτο...ξενεροσα πολυ γιατι εχανα ωρες στο κομπιουτερ και καταφερνα σχετικα λιγα πραματα και το παρατισα... πριν απο λιγο καιρο ειχα παει στην μοσχα και ακουσα πος γινετε μια εκθεση καλον τεχνον και ειπα να παω.... παιδια ενα παιδι ειχε φτιαξει με το Max/MSP ενα "ομπτζεκτ" που σιμαδευε μια καμερα τιν εκφραση του κοσμου και αναλογα με το αν εισαι φλιβερος η χαρουμενος μονο του διμιουργουσε μουσικι με αναλογο υφος... ενασ αλλος επεζε κλασκη μουσικη!!! με λιγα λογια εθεσα το εροτιμα εδο για να μαθω τισ δικεσας εμπιριες με το Max/MSP και αν κανενας απο εσας θα ηθελε να κατσουμε να αλιλο στιριχτουμε να το μαθουμε!!!
An endiaferese, exw ftiaxei ena patch pou kanei tracking 3 diaforetika xrwmata(dialegeis esu pia) apo mia camera (h' video) kai metatrepei to tracking tou kathe xrwmatos se x,y values. Meta mporeis na ta steieleis opou thes eite mesw MIDI eite mesw OSC.
Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο κ το ίδιο λειτουργικό να δουλέψεις με PureData παρά με MAX. Έτσι κ αλλιώς το PD δεν είναι παρά ένα MAX με γραφικό περιβάλλον. Τα ίδια libraries τρέχουν. Οπότε αν κάποιος δεν θέλει να ξεκινήσει απο τα βαθιά ας προτιμήσει PD (έχει κ καλό turorial).
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.