• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Marshall DSL50 πρόβλημα; "κομπρεσάρισμα&

music man

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Ειμαι κατοχος της Marshall DSL50, για καμπίνα χρησιμοποιώ εναν πρόην ενυσχιτη που εχουν αφαιρεθει τα ηλεκτρονικά και εχει μεινει μόνο το celestion G12F-60 μέσα. Παρατηρώ λοιπον οταν παιζω κατι σαν "κομπρεσάρισμα" στον ήχο οσο φουλάρω τα γκάζια που δε νομιζω πως πρεπει ετσι να ακούγεται. Επισυνάπτω ετσι ενα ηχητικό κλιπ που ηχογράφησα με μια blade στη bridge(saymour duncan humbucker) θεση ,(χωρις να χρησιμοποιώ την προενυσχηση μπαταρίας) και γραμμένο με ενα sm58 και sm57 διπλα διπλα (kissed micing). σορι αν ξεχασα κατι ρωτηστε..

Θα ηθελα να μου πειτε που ωφειλεται αυτό το "πρόβλημμα" (γιατι ισως να μην ειναι στην καμπίνα) και αν κατι τετοιο θα ελυνε το προβλημα? ( http://www.dv247.com/guitars/marshall-1960b-vintage-series-guitar-speaker-cabinet--61278 )

dsl_50_pshc.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ειχα την εντυπωση οτι γενικα οσο ανεβαινει το μαστερ βολιουμ τοσο ανεβαινει και το κομπρεσσιον σε ολους τους λαμπατους (μονο στους λαμπατους?) ενισχυτες. Κανω λαθος?

η ενταση ηταν γυρω στο 4 (δλδ λιγο volume), αλλα αυτο χανει όλο το "push" η επιθετικότητα να το πω, και ετσι εκει που θα επρεπε να δίνει περισσοτερη ενταση(δλδ οταν χτυπω δυνατα τις χορδες), η ενταση πεφτει (απ το κομπρεσ) κι ετσι γίνεται ψόφιος ο ηχος...

Αν ειναι οπως τα περιγραφεις , μαλλον κατι δεν παει καλα...

κάτι τέτοιο είχα παρατηρήσει κι εγώ στον tsl-100, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ίσως που το περιγράφεις, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλαγε..τον έκανε πιο tight και λιγότερο british sounding τον ενισχυτή και μ'άρεσε...

Μάλλον είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις στον Marshall σου. Ειδικά όσο πιο "πάνω" είναι το gain τόσο περισσότερο θα σου φαίνεται το σήμα κομπρεσαρισμένο.

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις το Gain όσο πιο χαμηλά γίνεται και το Master όσο πιο ψηλά. Θα έχεις περισσότερο headroom και λιγότερο κομπρεσαρισμένο σήμα.

Μια αλλαγή και στις λυχνίες δεν θα ήταν άσχημα. Ειδικά αν έχεις ακόμη τις μαμίσιες. Ειδικά, η Marshall δεν φημίζεται για τις λυχνίες που βάζει στους ενισχυτές της.

βασικα ακουστε και το κλιπ,γιατι ο ηχος δε περιγραφεται με λογια κ ετσι θα εχετε την πληρη εικονα απο το "θεματάκι" μου..

Προσωπικά το άκουσα.... :)

Το gain πού το έχεις? Αν είναι τέρμα, χαμήλωσε....

O ήχος που έχει το κλιπάκι είναι φυσιολογικός. Δεν είναι καθόλου κακός, απλά είναι λίγο μουντός και δεν ακούγονται καθαρά όλες οι νότες κι οι μεταβολές στο χτύπημα της πένας. Το "κομπρεσάρισμα"(compression) είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνυφασμένο με την παραμόρφωση και το gain ενός ενισχυτή. Αν θέλεις λιγότερο compression και περισσότερη καθαρότητα στο χτύπημα(picking), τότε πρέπει να έχεις χαμηλότερα το gain και πιο ψηλά το master volume. Μπορείς να δοκιμάσεις και άλλους τύπους distortion μέσω πεταλιών καθώς οι λαμπάτοι κομπρεσάρουν αρκετά στο δικό τους lead κανάλι(έχει να κάνει με τις λυχνίες, το τροφοδοτικό κι άλλα πολλά...).

po megali mlkia.. an katevaso gain ta bukomata de 8a akugonte orea.. akoma kai ston mg30 tu aderfu m pio kala akougonte (lol)

Μήπως να τον ανταλλάξεις με του αδερφού σου?!  ;D

Πέρα από την πλάκα ο MG30 έχει ψηφιακά εφφέ τα οποία ίσως σου ακούγονται πιο εντυπωσιακά, ειδικά σε χαμηλές εντάσεις. Χαμήλωσε gain και αν θες μπουκώματα κτλ πάρε ένα καλό πεταλάκι.

Και μην ξεχνάς ότι δεν επιτρέπονται τα greeklish στο ΝοιΖ....  :)

Φίλε μου έχω το ίδιο μηχάνημα κ έχω ακριβώς την αντίθετη παρατήρηση- ότι χρειάζομαι έναν κομπρέσορα. Γνκ τουτος βγάζει πολύ πρίμο-αιχμές, όχι τόσο κομπρεσαρισμένο ήχο... Θα έλεγα δοκίμασε να παίξεις με το presence, και σε διάφορους συνδιασμούς να έχεις τα κουμπιά deep και tone shift... Γενικά από εκεί πειράζω εγώ τα μπουκώματα του ήχου.

Κ

ατα τ άλλα δεν ξέρω πως αποκρίνεται και ο ενισχυτής στην καμπίνα σου και την κιθάρα.

Πάντως παίζει να παίζει ρόλο κ η καμπίνα (δεν είναι μια πρωην hughes kettner?) είχα χρησιμοποιήσει μια φορά κάτι αντίστοιχο (να το περάσω από καμπίνα hughes) και έβγαινε πολύ μουντός ήχος..!

myster_maze είπε:
Μήπως να τον ανταλλάξεις με του αδερφού σου?!  ;D

Πέρα από την πλάκα ο MG30 έχει ψηφιακά εφφέ τα οποία ίσως σου ακούγονται πιο εντυπωσιακά, ειδικά σε χαμηλές εντάσεις. Χαμήλωσε gain και αν θες μπουκώματα κτλ πάρε ένα καλό πεταλάκι.
ακουγεται πιο εντυποσιακά αλλα σαν απο βαθως ,δεν ειναι μπροστα ο ήχος,ειναι καπως μουντος,απλα ακουγονται τα mutes πιο "σωστα"

αν μπουκωνει ετσι ο μπριτζ ο νεκ πως ακουγεται  ???

πασχεις απο εκουαλαιζερ ...αν ειναι του ενισχυτη της καπμινας η του μαγνητη ?....

μηπως παιζεις με τερμα γκειν και χαμηλα το βολιουμ? αυτο ειναι προβλημα οταν θελεις να

χρησιμοποιησεις λαμπατο στο σπιτι και σιγουρα δε θα στο λυσει μια καμπινα με περισσοτερα βατ...

Θα συμφωνησω με τον myster_maze περι λυχνιων.

Επισης, το μεγαφωνο της "καμπινας" σου στα ποσα Ω ειναι?

Συμφωνει με την εξοδο του ενισχυτη?

Ο τελικος ηχος ειναι σαφως και θεμα μεγαφωνου. Αλλα ειναι πιο πριμαριστα, αλλα πιο "σκοτεινα" και παει λεγοντας...

Εμενα παντως οι DSL μου φαινοταν παντα ..."θολοι".

8 ομ ειναι σωστα τα εχω βαλει!

δηλαδη μια καμπινα των 300 watt θα βγαζει περισσοτερο ηχο απο οτι των 100? αφου η κεφαλη δινει 50 (?)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα