Μαλακές φλατ χορδές για μπάσο;

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Επειδή περιμένω το νέο μου Harley Benton μπασάκι και επειδή πάντα μου άρεσε ο ήχος των φλατς αλλά και επειδή ξέρω ότι είναι αρκετά σκληρές χορδές, υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν σετς που είναι πιο μαλακά από άλλα;

http://www.thomann.de/gr/daddario_ecb80_chromes.htm

Τις εχει και ο Νάκας. Λεπτές και bright για flat χορδές. Με κρατήσαν καιρό και τις ξαναζωντάνευα αφήνοντάς τες σε οινόπνευμα...αρκετά ανθεκτικές!

Ποιο μπασάκι πήρες?Να μας πεις εντυπώσεις!

korakios είπε:
Οι Chromes είναι από τις πιο high tension flats.

Αντίθετα οι Thomastik Jazz (JF344) δύσκολα έχουν αντίπαλο στην μαλακότητα.

.....επειδή πάντα μου άρεσε ο ήχος των φλατς αλλά και επειδή ξέρω ότι είναι αρκετά σκληρές χορδές, υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν σετς που είναι πιο μαλακά από άλλα;
Οι flats δεν είναι σκληρότερες ή μαλακότερες.

Μην μπερδεύεις tension με πάχος.

Επειδή οι JF344 είναι ακριβές και προφανώς δεν έχεις ξαναπαίξει με flats, πάρε κάποιες φθηνές και δες πρώτα πως σου κάθονται πριν βάλεις το χέρι στην τσέπη.

Καλόπαιχτο.

Δεν είναι τραγικά σκληρές οι flat χορδές, τις συνηθίζεις πολύ γρήγορα. Αν όμως θέλεις κάτι ενδιάμεσο, και στον ήχο αλλά και στο feel (ελαφρώς πιο μαλακές) μπορείς να κοιτάξεις σε DR coated. Ένα σετάκι μαύρες που'χα πάρει προ ετών ήταν αρκετά μαλακές και πλησίαζαν κάπως τον ήχο των flat.

X-minor είπε:
Αν όμως θέλεις κάτι ενδιάμεσο....
....πας στις Pressurewound της GHS (οι οποίες είναι ίδιες με τις Ken Smith Compressors). Ηχάρα.Παρόμοιες είναι και οι D'Addario Half Wounds που μπορείς να βρεις στον Νάκα.

Σας ευχαριστώ όλους. Θα σας ενημερώσω όταν έλθει το μπασάκι με το καλό.

Ρε συ γκοτσάμ  κιθαρίστας  χαρλευ βεττον  μπάσο πήρες  ...χάθηκαν τα  squier  ;D

To λοιπόν...    για  χορδές ,αυτά που είπε ο  korakios  οτι  πρέπει  για  να  αρχίσεις  με flats  το bright που λένε  μη το  φοβάσαι

Με γεια  :)

lgbesios είπε:
Ρε συ γκοτσάμ  κιθαρίστας  χαρλευ βεττον  μπάσο πήρες  ...χάθηκαν τα  squier  ;D

To λοιπόν...    για  χορδές ,αυτά που είπε ο  korakios  οτι  πρέπει  για  να  αρχίσεις  με flats  το bright που λένε  μη το  φοβάσαι

Με γεια  :)
Ε, εντάξει ήταν παρορμητική αγορά μαζί με τα ντραμς που αγόρασα ;D

Είπαμε να μην ξοδέψουμε πολλά.

(Έχεις δει κάτι τύπους που τρώνε ενάμισο κιλό παϊδάκια και πίνουν cola zero;)

Ευχαριστώ για τις ευχές.

Λοιπόν πήρα τις 40άρες Chrome (Mellow). Βαρέθηκα να την ψάχνω, μπήκα σε ένα μαγαζί και πήρα ό,τι βρήκα.

Καμία σχέση με τους φόβους μου. Κάνω και μπεντ άνετα.

Ηχάρα και μου αρέσει πολύ αυτή η smooth αίσθηση σε σχέση με τις round που είχε επάνω μαμά το μπάσο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back