Η κλασσική αναβάθμιση στο ταυράκι!L.S.Q είπε:Γεια σας...παιζω σε μια εντεχνη-ροκ μπαντα
και εχω μια epiphone sg g-400 και θελω να τις αλλαξω
μαγνητες! εχετε να προτεινετε κατι? (εχω σκεφτει για seymour duncan
alnico II pro)
Σας ευχαριστω...
Μια φορα που ανοιξα το καπακι (την εχω λιγο καιρο κ καποια στιγμη πρεπει να ξεκινησω το σκαλισμα)με εκπληξη ειδα οτι τα ποτς ηταν επωνυμα,απλα δε θυμαμαι μαρκα.oselifer είπε:Εξαρτάται απο τη μουσική που παίζεις για την επιλογή των μαγνητών.
Το θέμα είναι οτι καλό θα ήταν να αλλάξεις και ηλεκτρικά στην κιθάρα γιατί έχει χαμηλής ποιότητας.Οπότε το κόστος της αναβάθμισης θα είναι μεγάλο και κατα τη γνώμη μου δε θα αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για μια φτηνή κιθάρα.
Οι μαγνήτες που αναφέρεις πάντως είναι πολύ καλοί.Τους έχω και εγώ σε μια les paul και είμαι ευχαριστημένος.
Υπάρχει και η αντίστροφη ανάγνωση: αν η ποιότητα και το playability κατά τα άλλα είναι ικανοποιητικά, με μια αναβάθμιση ηλεκτρονικών (πόσο ακριβή θα είναι πια και μαγνητών έχεις πλέον μια καλή κιθάρα.oselifer είπε:Το θέμα είναι οτι καλό θα ήταν να αλλάξεις και ηλεκτρικά στην κιθάρα γιατί έχει χαμηλής ποιότητας.Οπότε το κόστος της αναβάθμισης θα είναι μεγάλο και κατα τη γνώμη μου δε θα αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για μια φτηνή κιθάρα.
Οι SD alnico 2 pro έχουν περίπου 200ευρώ.gdevelek είπε:Υπάρχει και η αντίστροφη ανάγνωση: αν η ποιότητα και το playability κατά τα άλλα είναι ικανοποιητικά, με μια αναβάθμιση ηλεκτρονικών (πόσο ακριβή θα είναι πια και μαγνητών έχεις πλέον μια καλή κιθάρα.
Εγώ θα έλεγα να πας να δοκιμάσεις την Gibson πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση.L.S.Q είπε:Οποτε πιστευετε οτι ειναι καλυτερα μια gibson sg απο τν αναβαθμιση?
Εχω πάρει 2 φορές την epi G400(wb και black) αλλά έχω και Gibson LP faded. 'Ολες είναι πολύ αξιοπρεπή όργανα και ΔΕΝ θα έλεγα ότι η gibson "τρώει για πρωινό" την epi και τέτοιες μεγαλοστομίες... Κι ας πλήρωσα τα 3πλάσια για τη gibson. Όπως είπαν σωστά και τα παιδιά, αν δε σε καλύπτουν οι μαγνήτες gibson, πάμε για άλλα 250? Κι αν βρεις μετά κάτι καλύτερο όπως gibson standard? Πάμε για χιλιάρικα?... Και δε δίνεις καλύτερα ένα 80άρι για alnico II Toneriders που αξίζουν?L.S.Q είπε:Οποτε πιστευετε οτι ειναι καλυτερα μια gibson sg απο τν αναβαθμιση?
Τους ειχα βαλει στην συγκεκριμενη κιθαρα και ειναι πολυ καλοι και σαν μονοι (καμια σχεση με τον jb που εχω τωρα σε bridge αφου ηθελα κατι πιο αγριο. )L.S.Q είπε:εχω σκεφτει για seymour duncan
alnico II pro)
Εξαρτάται απο τη μουσική που παίζεις για την επιλογή των μαγνητών.
Το θέμα είναι οτι καλό θα ήταν να αλλάξεις και ηλεκτρικά στην κιθάρα γιατί έχει χαμηλής ποιότητας.
Πρόσεχε τι λες χρονιαρες μερες ;DΜονο twang δεν εχω αλλα αυτο ειναι περισοτερο θεμα μαονιου και οχι θεμα μαγνητων
Μπα δεν νομιζω. Το δικο μου παντως δεν το λες λεπτονομιζω οτι πρεπει να λαβεις υπ'οψιν σου και το παχος του μανικιου, το οποιο για καποιους ειναι προβλημα! Για παραδειγμα στις Epi SG ειναι συνηθως λεπτο οπως και στη Gibson Standard,