Μαγνητες για epiphone les paul custom?

Επειδή το ψάξιμο βοηθάει και μόνο έτσι αποκτούμε την πολύτιμη και απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται για να σχηματίσουμε άποψη για τον ήχο μας, μετά από αυτά που μας είπες προτείνω να πας όντως για άλλους μαγνήτες αλλά μάλλον σε κάτι στάνταρ και μεταχειρισμένο ώστε να μην ξοδέψεις πολλά και να διατηρήσεις καλή αξία μεταπώλησης. Επίσης προσπάθησε να βρίσκεσαι με άλλους μουσικούς πιο έμπειρους από σενα και ζήτα να σου δείχνουν γιατί και πως δουλεύουν τους ενισχυτές τους.

Τα αυτιά σου έχουν κουρδίσει στον ενισχυτάκο που έχεις και αντιλαμβάνονται την μεγάλη διαφορά σε όγκο και σε ένταση ως "μπούκωμα"...

Για την απαντηση του vrass:

Το φοβομουν και ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα επιβεβαιωνοταν αυτη η υποθεση μου οτι μπορει ο καθε ενισχυτης να'χει τα κολπα του.Σε ευχαριστω που μου το διαλευκανες αυτο.Μιας που εισαι ευκαιρος  ;D , εχεις καποιον καλο ενισχυτη υποψιν σου?Δεν θελω κανα τερας 100 watt ή κατι τετοιο.Κατι καλυτερο εστω απ'αυτον που εχω ετσι ωστε αν αλλαξω μαγνητες να φαινεται η διαφορα.Αναμενω προτασεις απ'οσους εχουν καποια!

Jasemeister με ψιλομπερδεψες με τη μεταστροφη σου προς τους μαγνητες παλι!Οσον αφορα τους μουσικους που λες ειναι και λιγο δυσκολο να βρω καποιους.Σ'ενα στουντιο που ειχα παει και ειχε mesa boogie ουτε και ο ιδιος δεν ηξερε πων να τον ρυθμισει!

Longshadow δεν νομιζω να ειναι ΤΟΣΟ το τι εχει συνηθισει το αυτι μου σαν ηχο.Οταν μιλαγα προηγουμενως για μπουκωμα,αναφερομουν σε "τρελο" μπουκωμα που δεν το αντεχει το αυτι.Σαν να εχεις βαλει ξερω γω να παιζει ενα κομματι με παρα πολλα μπασα.Και δεν ειναι οτι ειχα πολλα μπασα στην πεταλιερα μου ή στον ενισχυτη.Κατι αλλο θα εφταιγε παντως,σιγουρα.Καποια αλλη ρυθμιση.Ηταν too much παντως για να πεις οτι ειναι απλα οτι εχω συνηθισει σε αλλον ηχο εγω.

ένας κιθαρίστας είχε συνιθίσει όπως και εσύ στο φτηνό practice 15αράκι και έβγαζε όλους τους λαμπάτους Marshall, Boogie κλπ άχρηστους
Ακριβως, θυμαμαι παρομοια περιπτωση, οχι τοσο ακραια βεβαια, ενος φιλου μου ο οποιος επαιζε αρκετα χρονια αλλα δεν ειχε ποτε ενισχυτη. Επαιζε μεσω ενος v-amp σε laptop και μετα σε 2.1 ηχεια ή με ακουστικα! ερχεται μια μερα στο σπιτι μου με κιθαρα και v-amp, τα συνδεω στο στερεοφωνικο, technics ενισχυτης και bose ηχεια, παιζει και μου λεει οτι το ηχοσυστημα μου ειναι γτπ!!! Ε, μετα τον εδιωξα με τις κλωτσιες ;D. Προτεινω λοιπον να παρεις την κιθαρα σου ή και το rp200 και να περασεις απο καποια καταστηματα με πωλητες που ξερουν τι τους γινεται και να δοκιμασεις μερικους καλους ενισχυτες για να 'ανοιξουν' τα αφτια σου  ;).

Bihlas87 αυτο θα ηταν κατι που θα μπορουσε να γινει σε εναν ιδανικο κοσμο  ;D .Εδω στο Ελλαδα που να βρεις τετοιο καταστημα που να του πεις "ξερεις θελω να δοκιμασω αυτο κι εκεινο" και στο τελος να φυγεις χωρις να αγορασεις τιποτα?Εδω περα για να παιξεις με μια κιθαρα πας και σε κοιταζουν με μισο ματι!Αυτο που λες θα 'πρεπε να κανω αλλα λιγο δυσκολο...

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες... Δεν λέω ότι οι μαγαζάτορες της Αθήνας είναι οι πιο προσιτοί άνθρωποι στον κόσμο, αλλά θέλει να και λίγο (έως πολύ) αέρα από τη μεριά σου... Δηλαδή: 1)Τσεκάρεις την τιμή του ενισχυτή που θέλεις να δοκιμάσεις κάπου στο ίντερνετ, (ας πούμε 500 ευρώ) 

2) Παίρνεις την κιθαρίτσα σου

3) Μπαίνεις σε μαγαζιά λέγοντας "ψάχνω έναν ενισχυτή γι' αυτό το είδος μουσικής, και έχω 500 ευρώ, τί μου προτείνεις;"

Και παίζεις, και βλέπεις πως σου φαίνεται...

Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τον ενισχυτή!

Επανάλαβε το βήμα 3 σε όσα περισσότερα μαγαζιά μπορείς/προλαβαίνεις... ;)

Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα, αλλά για να σε βοηθήσουμε το κάνουμε...

Σωστος ο kultura. Εγω ειμαι στην επαρχια οπου ειναι λιιιιιγο πιο χαλαρα τα πραγματα λογω περιορισμενης πελατειας. Την τελευταια φορα που κατεβηκα στην Αθηνα, εφαγα ενα ολοκληρο απογευμα στο κεντρο και ουσιαστικα δεν δοκιμασα τιποτα. Την επομενη μερα περασα εντελως τυχαια εξω απο το υποκαταστημα του ΖΟΖΕΦ στον Πειραια και μπηκα να ριξω μια ματια στην σειρα se της prs. Πιασαμε κουβεντα με τον πωλητη, εκατσα σχεδον μια ωρα και επαιξα με 7 κιθαρες και 4 λαμπατους με αποκοτυφωμα μια prs των 3000 ευρω σε ενα θηριωδη vox! Αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις  ;).

Ελα ρε bihlas επαιξες με prs?Αυτα ειναι!Τυχερος!Καλα ναι δεν λεω υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα τωρα να τριγυρναω εξω με μια κιθαρα ψαχνοντας για μια εξαιρεση ειναι κ λιγο δυσκολο αλλα μονο ετσι μπορει να γινει στην τελικη.

Kultura εχεις δικιο...Καλυτερα ας συνεχισουμε το θεμα ως αρχισε.Για τους μαγνητες δηλαδη.Αλλωστε στο θεμα του ενισχυτη ειναι πραγματικα θεμα δοκιμης οποτε δεν μπορει ο καθενας να προτεινει κατι οπως ζητησα εγω προηγουμενως απο ενα παιδι.Θα δοκιμασω εγω καποιους και θα αποφασισω.Ας συνεχισουμε για μαγνητες!Οποιος εχει προτασεις, παρακαλω ας τις παραθεσει.  :)

Αν πιστεύεις, πάντως, ότι χρειάζεσαι ενισχυτή, μπορείς να ανοίξεις άλλο θέμα, ή να συνεχίσουμε σ' αυτό εδώ... Ο σκοπός του thread δεν είναι να σε πείσω εγώ να πάρεις τους τάδε μαγνήτες, ή ο άλλος να πάρεις τους δείνα μαγνήτες... Ο σκοπός είναι να σε βοηθήσουμε... ;)

Τέλος πάντων, αν κατέβεις στην Αθήνα με την κιθάρα σου, θα μπορέσεις να ακούσεις ΣΤΑΝΤΑΡ 4-5 ενισχυτές, και να καταλάβεις πού κυμαίνονται τα γούστα σου...

Από μαγνήτες δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο, έχουν ήδη πέσει καλές ιδέες στο τραπέζι... ;)

Ακριβως οπως τα λες ειναι kultura και γι'αυτο συνεχεια ευχαριστω ολους οσους μιλανε σ'αυτο το θεμα, επιδη κοιτανε να βοηθησουν.  :)

Σαφώς δεν θα πρέπει να επιλέξεις μαγνήτες πριν επιλέξεις ενισχυτή. Η προηγούμενή μου ερώτηση έγινε ακριβώς γιατί ο ήχος είναι ένα συνολικό πράγμα. Για παράδειγμα πριν 20-30 χρόνια οι metal κιθαρίστες χρησιμοποιούσαν μαγνήτες με τεράστιες εξόδους (πολύ γκάζι και πολλά μεσαία στον ήχο), γιατί οι ενισχυτές δεν τους το παρείχαν. Από την δεκαετία του '90 όμως και μετά π.χ τους Mesa Boogie Dual Rectifier δεν είχε πια σημασία πόσο δυνατούς μαγνήτες θα είχες γιατί οι ενισχυτές είχαν άπειρο γκάζι. Οπότε οι κιθαρίστες ξεκίνησαν να διαλέγουν μαγνήτες με χαμηλότερες εξόδους (λιγότερο γκάζι, περισσότερα πρίμα) που γενικά θεωρούνται πιο ευέλικτοι. Σήμερα υπάρχουν πολλές προτάσεις αν ξοδέψεις λίγο περισσότερα από ότι σε ένα σετ boutique μαγνήτες (οι οποίοι θα σου στοίχιζαν γύρω στα 300 ευρώ).

Μαλλον για σετ θα παω γιατι ουτως ή αλλως δεν θελω να διαθεσω και μια περιουσια για μαγνητες και ενισχυτη! Θα τα παρω και τα 2 σταδιακα.Πρωτα ενισχυτη (μαλλον για κανα Marshall παλι που ειναι και πιο προσιτοι στις τιμες τους) και μετα μαγνητες.Οι seymour duncan εκτος απο γνωστη μαρκα (απ'ο,τι εχω δει συζητιουνται πολυ και παιζουν και γνωστοι μουσικοι μ'αυτους) ειναι και σχετικα φθηνοι σε σχεση με EMG για παραδειγμα (τους οποιους ουτως ή αλλως δεν θα προτιμησω).Απ'την αλλη ειναι και οι bare knuckle με τους οποιους ψαχνομαι να βρω samples ή και βιντεο με ηχους.Μετα ειναι και οι DiMargio...πφφφφ...Θελει ψαξιμο!

Φυσικα και θελει.Εδω κιθαριστες, οχι μονο ερασιτεχνες αλλα και επαγγελματιες(που υποτιθεται οτι εχουν βρει τον ηχο τους) εχουν 3-4 η και παραπανω κιθαρες,αλλους τοσους ενισχητες,πεταλια,διαφορα σετ μαγνητες.Αυτο το σπορ που εχουμε διαλεξει και λεγετε μουσικη ειναι σαν το κουνελακι της energizer.... and going, and going, and going.Απο οποια πλευρα θες παρτο, χρημα - χρονος - ατελειωτο καψιμο σε ακουσματα ;D .Και στην τελικη οτι και να σου πουμε εμεις ειναι μονο συμβουλες παντα με την εμπειρια και τις προτιμησεις του καθενος.Απο εκει και περα το μονο που ισως κερδισεις απο αυτη τη συζητηση ειναι να ψαξεις καπως πιο συγκεκριμενα και ισως να γλιτωσεις χρονο και χρημα.

ΥΓ.Οσο για τους EMG μην παιρνεις και ορκο για τον ηχο.Εχουν και αλλα μοντελα εκτος απο τον 81 ;) Για να μην μιλησω με ζωντανα παραδειγματα και μας παρει η νυχτα LOL

His main guitar for the post-Roger Waters era Pink Floyd tours in support of A Momentary Lapse of Reason, Delicate Sound of Thunder (dubbed "Another Lapse") and The Division Bell was a Candy Apple Red '57 reissue (made in 1984) fitted with a set of EMG SA active pickups with the two standard tone controls replaced with an EMG SPC mid boost control, and an EXG treble/bass expander (which cuts the mids while boosting bass and treble). On the "On An Island" tour it was used every night of the tour on "Shine On You Crazy Diamond".

Ταδε εφη wikipedia για τον David Gilmour, και ας σπευσουν πολλοι να πουν οτι δεν του αρεσαν. ;)

Εγω οταν ειπα EMG αναφερομουν στους 81/85 οι οποιοι απ'ο,τι τους εχω ακουσει παραβγαζουν βαρυ ηχο.Καποιος αλλος EMG μπορει να ειναι πιο κοντα σ'αυτο που θελω.Δεν  αντιλεγω.

Είμαι υπέρμαχος των active pickups, αλλά ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι ο Gilmour προτίμησε τους SA αποκλειστικά για χρήση στα λάιβ ώστε να έχει όσο το δυνατόν πιο καθαρό και αχρωμάτιστο σήμα, μιας και οι πηγές παρεμβολών στα λάιβ τους ήταν πάρα πολλές και οι passive μονοί δεν φτούραγαν με τίποτα. Οπότε τουλάχιστον αυτός σαν παράδειγμα δεν βοηθάει και πολύ, εκτός άμα θα παίζουμε session για τη Madonna  :P

Βεβαίως του άρεσαν και άλλωστε γιατί να μην του άρεσαν, το παιδί είχε κάποιο γούστο  ;D

;D ;D ;D

Απλα εχει ξαναπεσει σαν θεμα συζητησης σε διαφορα αλλα φορουμ και εχουν γινει επικες μαχες ;D Προλαβαινω για να μην υπαρξει καμια παρεξηγηση και γινουν συζητησεις τυπου Fender vs Gibson ;)

Τελικα μαλλον για EMG θα κοιταξω.Ουτως ή αλλως η epiphone ειναι αρκετα ευελικτη σαν κιθαρα στον ηχο της οποτε δεν θα επηρεαστει δραματικα με την εννοια του να αποκτησει μονο βαρυ ηχο.Τωρα το θεμα ειναι ποιους EMG?

http://www.thomann.de/gr/emg_85_guitar_pickup.htm    Αυτος ειναι ο γνωστος EMG 85 ή καποιος παραπλισιος?

σκεφτομαι για το κλασικο σετ EMG 81/85 αλλα ειναι κ λιγο ακριβο...Φανταζομαι πως για να το επιλεγουν αρκετοι πρεπει να ειναι καλο σετακι.Καποια γνωμη?Θα κολλαει καλα στην κιθαρα μου?

Σορρυ αν ρωταω βλακειες αλλα δεν ειμαι κ πολυ σχετικος με μαγνητες... :-[

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back