Μαγνήτες στρατ: τόνος και χρονιά, είδος κλπ

skantzos

Ενεργό μέλος
Πόντοι
138
Καλημέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σετ μαγνήτες για στρατ. Το πρόβλημα είναι ότι έχω πελαγώσει με αυτα που διαβαζω και νιώθω σα να προσπαθω να γραφτώ σε μυστική σεχτα :)

Τι ακριβώς εννούμε με τις διαφορες χρονιές, όσον αφορά τον ήχο των μαγνητών; Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει τι εννούμε όταν λέμε 50s, '57, '69, κλπ σε τι τονικα χαρακτηριστικά αναφερόμαστε; Οι πιο πολλοί κατασκευαστές, (εξαιρούνται sd και dimarzio που δίνουν tonechart για κάθε μοντέλο τους) αναφέρουν χρονιά, αν είναι true vintage, blues, woodstock, surf, hot vintage, κλπ. Από αυτά εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα. ??? Υπάρχει κάτι σαν tonechart που να δείχνει περίπου που διαφέρουν όλα αυτα;

Για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει με βάση τα μοντέλα της fender;

Εναλλακτικά μπορώ να τους αγοράσω όλους  8)

Για να βοηθήσω τη συζήτηση, να πω ότι παίζω διαφορα είδη, δεν πολυοπαίζω μέταλ ;), συνήθως μου αρέσει λίγο drive, δεν έχω θέμα με το να είναι πεντακάθαρα τα καθαρά, δεν έχω θέμα με το να είμαι πιστός σε κάποια vintage χαρακτηριστικά, και δε μου αρέσουν τα άπειρα πρίμα.

Ευχαριστώ

Μη πολυσκας & μη πολυασχολεισαι με λεπτομερειες και ταμπελες ,παρε ενα κλασσικο σετακι που να σου αρεσει στον καθαρο ηχο και απο εκει & περα τα υπολοιπα τα φτιαχνεις με τα πεταλια και τον ενισχυτη σου,ετσι κι αλλοιως να εχεις καλο λαμπατο ενισχυτη ολοι οι μαγνητες υπεροχα θα ακουγονται... ;)

ολοι οι vintage strat μαγνητες το ιδιο "ηχητικο αποτυπωμα " εχουν πανω κατω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το μόνο που μπορώ να πω ως "βοήθεια" είναι να μην απορρίψεις κανένα set βασιζόμενος στην τιμή του.  ;)

Μπορεί να υπάρχουν φτηνά σετ (π.χ. Toneriders) που να κάνουν ακριβώς αυτό που θέλεις και ακριβά (π.χ. Fralin, Suhr, Lollar κλπ) που τελικά να μην είναι αυτό που θέλεις.

χοντρικα και μιλωντας για VINTAGE Fender μαγνητες ισχυουν τα εξης:

50-58 : αρκετα κομπρεσαρισμενοι και δυνατοι μαγνητες αλλα με αρκετο twang.

58-66: οι πιο "αδυναμοι" και "καθαροι" μαγνητες (με πολλες εξαιρεσεις βεβαια μια και στο εργοστασιο τους τυλιγαν με τι μεθοδο "οτι να'ναι"....)

66-75:οι αγαπημενη μου εποχη συνδιαζουν τα δυο παραπανω με εμφαση στα πριμα και το twang

76-90: για πεταμα... ;D

οκ ευχαριστώ παιδιά.

Στο μεταξύ βρήκα και αυτό το site που έχει αρκετά μαζεμένα:

http://www.acmeguitarworks.com/Strat_Pickup_Sound_Clips_W1.cfm

να ρωτήσω και κάτι άλλο, μπορώ να καταλάβω αν ένας μαγνήτης είναι καλιμπραρισμένος για unwoung G;  Αν είναι staggered ο πόλος της G θα είναι χαμηλός σαν της B πάνω κάτω;

skantzos είπε:
να ρωτήσω και κάτι άλλο, μπορώ να καταλάβω αν ένας μαγνήτης είναι καλιμπραρισμένος για unwoung G;  Αν είναι staggered ο πόλος της G θα είναι χαμηλός σαν της B πάνω κάτω;
Έτσι.  ;)

να ρωτήσω και κάτι άλλο, μπορώ να καταλάβω αν ένας μαγνήτης είναι καλιμπραρισμένος για unwoung G;
δεν υπαρχει τετοιο πραγμα,απλα οι μαγνητες με τα staggered pole pieces ειναι "καλυτερoi" για vintage radius.

Superfunk είπε:
δεν υπαρχει τετοιο πραγμα,απλα οι μαγνητες με τα staggered pole pieces ειναι "καλυτερoi" για vintage radius.
Νομίζω εννοεί ότι οι "παραδοσιακοί" μαγνήτες έχουν πιο ψηλά το polepiece της G.

ναι λογω της κουρμπας του radius.

οι πρωτοι Φεντερ μαγνητες ηταν ολοι flat poled και μετα καταλαβαν οτι το staggering ειναι καλυτερο για το vintage radius που χρησιμοποιουσαν.

Superfunk είπε:
76-90: για πεταμα... ;D
+1000

Και κάπου εκεί ήρθαν και έγιναν διάσημοι οι Seymour Duncan APS & SSL, Dimarzio HS, Fralin , Van Zandt, για να καλύψουν το κενό που δημιούργησε η Φένδερ ;D

...και έπειτα ήρθαν οι μέλισσες ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
ναι λογω της κουρμπας του radius.

οι πρωτοι Φεντερ μαγνητες ηταν ολοι flat poled και μετα καταλαβαν οτι το staggering ειναι καλυτερο για το vintage radius που χρησιμοποιουσαν.
νομίζω δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί τότε θα πηγαίνανε με τη σειρά σολ, σι, μι, ενώ συνήθως το καντινι είναι πιο ψηλά από τη σι

τεσπα, λεφτομέρειες, απλώς είναι λίγο σπαστικό να σκούζει η σολ :)

skantzos είπε:
το καντινι είναι πιο ψηλά από τη σι
Ναι γιατί η ταλάντωση της μι καντίνι έχει μικρότερη ένταση λόγο πάχους, άρα ο πόλος πρέπει να βρίσκετε πιο κοντά στη χορδή.

νομίζω δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί τότε θα πηγαίνανε με τη σειρά σολ, σι, μι, ενώ συνήθως το καντινι είναι πιο ψηλά από τη σι
ακριβως ετσι ειναι.trust me....(τα περι compensation της τυλιχτης σολ δεν ισχυουν μια και οταν βγηκαν οι Φεντερ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ μη τυλιχτες σολ,ολες οι κιθαρες εφευγαν απο το εργοστασιο με 13αρες φλατ χορδες)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτό έλεγα:

strat_large.jpg

αυτό λέω κι εγώ, αφού παίζω με σκέτη σολ, δε θα είναι "ανισόρροπος" ο ήχος με vintage μαγνήτες;

Superfunk είπε:
Μη πολυσκας & μη πολυασχολεισαι με λεπτομερειες και ταμπελες ,παρε ενα κλασσικο σετακι που να σου αρεσει στον καθαρο ηχο και απο εκει & περα τα υπολοιπα τα φτιαχνεις με τα πεταλια και τον ενισχυτη σου,ετσι κι αλλοιως να εχεις καλο λαμπατο ενισχυτη ολοι οι μαγνητες υπεροχα θα ακουγονται... ;)

ολοι οι vintage strat μαγνητες το ιδιο "ηχητικο αποτυπωμα " εχουν πανω κατω.
Αυτο ακριβως.Εγω εβαλα τους 69 CS , σίγουρα low output αλλα μου αρεσαν αρκετα.Σε φιλους που εχω ακουσει τα υπολοιπα σετακια οι διφορες ηταν λιγες και αυτο λογο ενισχυτη μιας και ο καθενας ειχε τον δικο του αλλα και παλι ειχαν μικρες διαφορες.Σιγουρα διαφερουν απο τους στανταρ που βαζουν στις standard usa strat και αυτο το καταλαβαινεις.Στην δικια μου usa του 2004 ηταν τρομερη η αλλαγη στον ηχο.

Οποτε μην ψαχνεις τιποτε αλλο παρε cs 69  ;D ;D ;D ;D πλακα κανω

αυτό λέω κι εγώ, αφού παίζω με σκέτη σολ, δε θα είναι "ανισόρροπος" ο ήχος με vintage μαγνήτες;
μπα,αλλωστε βλεπεις/ακους ολους τους φραγκατους σταρ-κιθαριστες του πλανητη που παιζουν με παλιες στρατ να εχουν προβλημα? ;D

εδω δεν εχει ΑΥΤΟΣ προβλημα,θα εχεις ΕΣΥ? ;D

http://www.youtube.com/watch?v=5hSW67ySCio

αυτόν είδα κι εγώ και πήρα στρατ αλλά κατι έχει η δικιά μου, δεν κάνει έτσι  :D

αφού τους γύρναγε τουλάχιστον ανάποδα και δεν τους άφηνε έτσι πάλι καλά 8)

χωρίς πλάκα πάντως κάπου διάβαζα ότι έβαζε πιο λεπτη σολ για να ρίξει την ένταση

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back