- Πόντοι
- 923
Ούτε εγώ αγοράζω με αυτή την προοπτική μιας κι έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι οι ηλεκτρικές κιθάρες έχουν εγγενή ηχητικά χαρακτηριστικά τα οποία πολλές φορές δεν διορθώνονται με ένα φίλτρο/eq.Δεν αγοράζω κιθάρα με βάση τον ήχο που ΜΠΟΡΕΙ να έχει αν αλλάξω μαγνήτες.
+1000Γενικά είμαι της φάσης ''if it ain't broke, don't fix it''.
Οι συγκεκριμένοι είναι πολύ καλοί all around μαγνήτες. Mε το vol και το tone στο 7-8 έρχονται πολύ κοντά σε vintage χροιές και δίνουν και το headroom μετά αν τους ανοίξεις να γκαζώσουν για πιο σκληρό ήχο. Σε σχέση βέβαια με αγαπημένους μου PAF style μαγνήτες, ο bridge είναι πιο scooped απ ότι θα ήθελα κι ο neck πιο dark. Πάντως δεν καταλαβαίνω το "θάψιμο" που έχουν φάει οι 490-498.οι συγκεκριμένοι μαγνήτες είναι ταμάμ για heavy rock, μπορεί να μην είναι βολικοί για όλα τα είδη αλλά για heavy πράγματα προτιμώ 1000 φορές την studio από τις υπόλοιπες, γι αυτό και έχω ''συνδιάσει'' την συγκεκριμένη κιθάρα με πιο ''δυνατό'' ρεπερτόριο...
Έχοντας αλλάξει μαγνήτες σε πολύ ακριβές κιθάρες ο βασικός λόγος είναι ότι ψάχνω συνήθως μια πολύ συγκεκριμένη απόκριση. Αν το όργανο πρέπει να παίζει κι ακουστικά με τον τρόπο που εγώ θέλω κι έχει το playability που μου αρέσει θα το πάρω κι αν οι μαγνήτες δεν είναι 100% εκεί που θέλω δε χαλιέμαι, απλά τους αλλάζω.Νομίζω ότι μαγνήτες θα αλλάξει κάποιος για 2 λόγους:
1) Η κιθάρα είναι φθηνή και ο ήχος είναι πολύ κακός
2) Ο παίκτης έχει βαρεθεί και θέλει αλλαγή χωρίς να αλλάξει όργανο ή εξοπλισμό
Όμως δύσκολα πιστεύω ότι θα αλλάξεις μαγνήτες σε μια ακριβή Gibson, Tele ή Strat. Εκεί υποτίθεται ότι ένα μεγάλο μέρος της κληρονομιάς της κιθάρας είναι και οι μαγνήτες που μπαίνουν πάνω σε αυτά τα ακριβά μοντέλα. Εκτός αν την πήρε για την εμφάνιση και θέλει εντελώς διαφορετικό ήχο.