Μ.Ρακιντζής - Με τι όργανα;

Jet72

Ενεργό μέλος
Πόντοι
418
Αγαπητοί φίλοι

Εδώ και καιρό έχω την απορία για το τι σύνθια χρησιμοποιούσε ο Μ. Ρακιντζής την εποχή του μεγάλου του σουξέ (εκεί γύρω στο '90 οπότε και ήταν κάτι σαν τον σημερινό Χ"γιάννη, ήξερε πως ό,τι και να κάνει θα ακουγόταν παντού).

Δεν είμαι φαν της μουσικής του, όμως λόγω και ιδιοσυγκρασίας του συγκεκριμένου καλλιτέχνη καταλαβαίνω ότι μάλλον τα έκανε όλα μόνος του.

Τι μπορεί να είχε ως βασικα συνθεσάιζερ; Χαρακτηριστικά μου φαινόταν ψεύτικος ο ήχος τους (casio...) και ποτέ δεν κατάλαβα πως τα κατάφερε (εμπορικά) τόσο καλά με ένα τόσο ρηχό γενικό ηχόχρωμα...

(Φωτεινή εξαίρεση η εμπλοκή του με τους Joker! )

8)

ήταν κάτι σαν τον σημερινό Χ"γιάννη

ποτέ δεν κατάλαβα πως τα κατάφερε (εμπορικά)
Ώπα φιλαράκι είσαι φάουλ ..... εεε ποτέ δηλαδή  ;D

sorry δε ξέρω να απαντήσω στην ερώτηση σου και ας διαγραφεί το ποστ μου αν κριθεί πολύ offtopic  ;)

Εξαρτάται που αναφέρεσαι στα live του ή στις ηχογραφήσεις στο studio?

Στα live μεγάλο μέρος των ήχων στα πρώτα χρόνια ήταν από το Roland D50 και από τα Korg M1&T3, τώρα στο studio τι είχε να τον βρούμε να τον ρωτήσουμε :P

Την εποχή εκείνη εκτός ότι όλα ήταν πανάκριβα από rack, samplers, recorders κτλ όλα τσίγκινα ακούγονταν δες και άλλες παραγωγές όπως Καρβέλα, Πωλίνα, Χαριτοδιπλωμένο, Δάντη κτλ

Νομίζω ότι για την εποχή τους μια χαρά είναι κάνανε ό,τι καλύτερο μπορούσαν με τα μέσα που διέθεταν και τους κόστιζε και ο κούκος αηδόνι...

audiokostas είπε:
O Terry RoscoeBeck5 θα σε βοηθήσει σίγουρα.  ;)
Πές μου please οτι αφτός ίνε το ψηλό λυγερόκορμο αγόρι που λικνίζεται στο ανωτέρω video... :D :o

audiokostas είπε:
O Terry RoscoeBeck5 θα σε βοηθήσει σίγουρα.  ;)
Τώρα σώθηκες... Θυμάμαι ένα EMU III (νομίζω) και διάφορα Yamaha της εποχής. Αυτά... μέσες άκρες  ;D  

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Τώρα σώθηκες... Θυμάμαι ένα EMU III (νομίζω) και διάφορα Yamaha της εποχής. Αυτά... μέσες άκρες  ;D  

Τερρυ εσύ παίζεις στο παραπάνω βίντεο κλιπ ?. 8)

Σούπερ Ζηλεύω  ;) ;) ;) ;) ;)

stavros_d80 είπε:
Την εποχή εκείνη εκτός ότι όλα ήταν πανάκριβα από rack, samplers, recorders κτλ όλα τσίγκινα ακούγονταν δες και άλλες παραγωγές όπως Καρβέλα, Πωλίνα, Χαριτοδιπλωμένο, Δάντη κτλ
Τωρα επιασες την αφροκρεμα των Ελληνικων παραγωγων... :P

Τα synths της εποχης μονο "τσιγκινα" δεν ακουγονταν. Μ1/Τ3, D50, EMU III ακουγονται...."τσιγκινα"?

Αν τα ακουσεις στις παραγωγες του Παπαθανασιου θα αλλαξεις γνωμη... :P

Ειλικρινα παντα αναρωτιομουν πως καταφερνει ο Ρακιντζης και εχει τοσο χαλια synth ηχους απο τετοια μηχανηματα, χωρις πλακα αυτο θελει πολυ προσπαθεια να το καταφερεις... ;D

Τα synths ηταν μια χαρα, το προβλημα ηταν στις μαπα παραγωγες που εκανε μονος του, και γενικοτερα στις τοτε Ελληνικες παραγωγες.

Στο βιντεο.......Στα πληκτρα ειναι ο yemeth ?  ;D ;D

waterfall διαφωνω - απλως ετσι ηταν το ηχοχρωμα της εποχης - τωρα τα ακους και γελας,οπως θα ακους παραγωγες στο μελλον τυπου vegas (mh chesw) και παλι θα γελας (και εγω επισης)  ;D

Έξω όμως είχαν παραγωγάρες με τα ίδια όργανα. Και στο ίδιο στυλ.

RayDTutto είπε:
και που ειναι το παραξενο ?

Ρε σεις - αφου ο Ελληναρας "αυτο" ηθελε να ακουει - αυτο του εδιναν

Γραφανε 1 κομματι καθε 6 ωρες για να πουλησουν και θα τους ενδιεφερε η παραγωγη ??? αφου ηξεραν οτι "ποιος θα κατσει να αναλυσει τωρα τι και πως"

RayDTutto είπε:
+1, όπως πχ. με την "αγία τριάδα" Stock, Aitken και Waterman...

bloody_sunday είπε:
+1, όπως πχ. με την "αγία τριάδα" Stock, Aitken και Waterman...
Οι οποίες σήμερα δεν ακούγονται από το αντίστοιχο κοινό που τότε τους δόξασε.

Παράδειγμα (μιας και είναι και επίκαιρο) που πήγαν άπατοι πριν λίγα χρόνια στη Eurovision όταν επιχείρησαν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι.

Προσωπικά τους βαριέμαι ασύστολα αλλά λόγω Astley, Minogue, Branigan, Bananarama,Donovan, Mel & Kim, Fox και λοιπών που μου χαν γίνει εγκεφαλικό κλύσμα during kamaki years  8), έχουν ειδική θέση στη καρδιά μου  ;D

Όντως η μουσική πραγματικότητα έχει αλλάξει πολύ, και είναι συνηθισμένο φαινόμενο να μην μπορεί κάποιος να την ακολουθήσει εύκολα όταν έχει συνηθίσει να δραστηριοποιείται σε ένα μουσικό στυλ που επηρεάζεται και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά γρήγορα από τα εκάστοτε trends που φυτρώνουν και εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Αλλά δεν μπορείς να πεις πως υπάρχει κάποιο αντίστοιχο κοινό της synth pop του τότε με το σήμερα γιατί καλά-καλά δεν υπάρχει - ούτε και μεσουρανεί - synth pop. Πάντως πολλά χιτς τους τα είχα τσακίσει κι εγώ... :) O tempora, o mores που λέει κι εκείνος ο γερογκρινιάρης κουτσός πειρατής στο Asterix.

RayDTutto είπε:
Ακριβως.

Οπως ειπα, "παντα αναρωτιομουν πως καταφερνει ο Ρακιντζης και εχει τοσο χαλια synth ηχους απο τετοια μηχανηματα".

Τα μηχανηματα που ειχε ο Ρακιντζης δεν ηταν καθολου χαλια, ισα ισα.

Απλα αυτος δεν ηξερε να βγαλει ηχο της προκοπης στα synths του, και γενικοτερα η ολη παραγωγη θυμιζε Casio αρμονια. :P  

Παρτε παρακατω ενα βιντεο απο το Prog επος του "Εισαι Σαν Κουνελι".
Rabbit-icon.png

Αν και το στουντιο του φαινεται πτωχο, για την εποχη του (1988) ειχε πολυ καλα και ακριβα μηχανηματα.

Πχ, διακρινω τα:

Yamaha DX7, Yamaha RX5 drum machine, Yamaha TX-816 rack (το απολυτο FM synth, ηταν 8 DX7 μαζι σε ενα rack, με 8 outs και 9 MIDI I/O!), Yamaha TX-16W sampler rack (αν βλεπω καλα...) και δυο Yamaha DMP7 digital mixers.

Το...mixerακι αυτο κοστιζε τοτε περιπου $4000+. :-X

Παρ'ολ'αυτα, ακουστε παραγωγη.... ::)

audiokostas είπε:
Οι οποίες σήμερα δεν ακούγονται από το αντίστοιχο κοινό που τότε τους δόξασε.

Παράδειγμα (μιας και είναι και επίκαιρο) που πήγαν άπατοι πριν λίγα χρόνια στη Eurovision όταν επιχείρησαν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι.

Προσωπικά τους βαριέμαι ασύστολα αλλά λόγω Astley, Minogue, Branigan, Bananarama,Donovan, Mel & Kim, Fox και λοιπών που μου χαν γίνει εγκεφαλικό κλύσμα during kamaki years  8), έχουν ειδική θέση στη καρδιά μου  ;D
A ρε Κωστα εκει τα χασαμε (στο καμακι time ) ΤΑ ΜΑΛΙΑ &ΤΑ ΜΥΑΛΑ . ;D ;D ;D

Costas Siachamis είπε:
Ένα Roland JV 80 μπήκε στην μουσική του δημιουργία κατά το 1990 αν θυμάμαι καλά.
Μαλλον κατα/μετα το 1992, οπου ηταν και η χρονια παραγωγης του.

Ασχετο, τωρα μου θυμισες οτι το συγκεκριμενο synth ειναι στο setup του Παπαθανασιου ακομα και σημερα!

Τελευταια φορα το ειχε μαζι του στο live του Καταρ τον Δεκεμβριο του 2011.

Τι το special  εχει αυτο το synth και το κουβαλαει ακομα μαζι του ο Vag?...
chin.gif

Waterfall-K είπε:
Τι το special  εχει αυτο το synth και το κουβαλαει ακομα μαζι του ο Vag
Εγώ το έχω ακόμα. Αν ξεχάσεις τα από τότε άσχημα πιανιστικά ηχάκια του...όλα τα άλλα του είναι τόσο όμορφα..απαλά...άμεσα επεξεργάσιμα. Μόνο του μειονέκτημα η μικρή του lcd. Κατά τα άλλα δουλεύει περίφημα! γμ & δρν !

Από συνθ ήχους..μέχρι ορχηστρικούς.

Γνωρίζοντας πολύ ελάχιστα για τον κύριο Παπαθανασίου, δεν αλλάζει τον εξοπλισμό του.Τον διατηρεί και τον συντηρεί όπως και δήποτε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back