trolley είπε:
Το πέρασμα από τις Soundblaster στις M-Audio, προϋποθέτει ότι ο αγοραστής/χρήστης έχει α) σταθερή προτίμηση στον καλύτερο ήχο, έστω και αν αυτό σημαίνει interface εποχής 95, β) καλή υποδομή σε ηχεία (τουλάχιστον) προκειμένου να απολαύσει τον καλύτερο ήχο, γ) συγκεκριμένες γνώσεις για το τι είναι ο καλύτερος ήχος και πως μπορούμε να τον επιδιώξουμε είτε ηχογραφώντας είτε απολαμβάνοντας μία ταινία.
Α)Δεν είναι δυνατόν κάποιος να προβεί σε αγορά καινούριας κάρτας, χωρίς να έχει σταθερή προτίμηση στον καλύτερο ήχο, αλλά αυτό, σίγουρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να δεχθεί ή να ανεχθεί ένα interface εποχής 95.
Β) Τα ηχεία μου δεν είναι monitor αλλά προς το παρόν κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους μέχρι να αντικατασταθούν από τα κατάλληλα και να μετακομίσουν σε χώρο που θα είναι για ακρόαση μουσικής και θέαση ταινιών.
Γ)Συγκεκριμένες γνώσεις για το τι είναι ο καλύτερος ήχος έχω. Για το πώς θα τον επιδιώξω ηχογραφώντας, δεν ξέρω πολλά. Για την ακρόαση μουσικής ή για τη θέαση ταινιών ξέρω πάρα πολλά.
Εσύ, χωρίς να μας λες τι ηχεία έχεις, ξεκινάς λέγοντας ότι δεν εντυπωσιάστηκες από τον ήχο της M-Audio (ενώ θα έπρεπε να έχεις εντυπωσιαστεί σε σχέση με τη Soundblaster) και κατόπιν αναφέρεσαι σε διάφορα ζητήματα που δεν έχουν καμία σημασία, με αποκορύφωμα το ότι καταγγέλεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από τον driver - αλήθεια, τι κάνει κατά τη γνώμη σου ο driver και τι θα έπρεπε να κάνει ώστε να είσαι ικανοποιημένος;
Τα ηχεία μου είναι τα (Klipsch RF 35) τα οποία εις γνώση μου δεν κάνουν για στούντιο. Ασφαλώς και αν είχα Genelec, ή Dynaudio για παράδειγμα, σίγουρα η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη και γιατί όχι μπορεί και να εντυπωσιαζόμουν από τη διαφορά. (Αν και τώρα πια αυτά που με εντυπωσιάζουν δεν μπορώ να τα διανοηθώ οικονομικά.)
Τι ακριβώς έχει σημασία, νομίζω ότι ο καθένας το αξιολογεί σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες και προτιμήσεις. Αλλα όσον αφορά αυτό το αποκορύφωμα που αναφέρεις για τους drivers, ασφαλώς και δεν είμαι ικανοποιημένος όταν (και το ανέφερα στο προηγούμενό μου ποστ) χάνω τον ήχο στο άσχετο (κάνει ένα ανεπαίσθητο τσικ σαν να με χαιρετά) και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση στον υπολογιστή, χωρίς συγκεκριμένη χρήση.
Για να είμαι ικανοποιημένος, θα πρέπει ο driver να λύνει τις τυχόν ασυμβατότητες ή αστάθειες που μπορεί να παρουσιάζει το οποιοδήποτε hardware με τα τρέχοντα λειτουργικά. (σ' αυτο το σημείο, θα πω ότι περιμένω έστω μετά από ένα χρόνο να ανανεώσει τους drivers η εταιρία. Άσε που νιώθω σαν να απαντάω σε υπεύθυνο της M-Audio)
Δε λέω ότι έχεις αγοράσει την καλύτερη κάρτα που υπάρχει - καθόλου! Απλά, υποπτεύομαι ότι, καθώς είσαι παγιδευμένος σε ετερόκλητες απαιτήσεις - έχεις μπει με το στραβό πόδι στο κόσμο του καλύτερου-από-τη-Soundblaster ήχου, και είναι ίσως κρίμα.
Ασφαλώς και ξέρω τι αγόρασα, αλλιώς θα τα ''έσκαγα'' και θα έπερνα μία fireware. Δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς βρίσκεται αυτό που αναφέρεις: ''
παγιδευμένος σε ετερόκλητες απαιτήσεις'' Σίγουρα συμφωνούμε σ' αυτό: Το ότι δηλαδή είναι καλύτερος ο κόσμος της M-Audio από της Soundblaster. Απλά, θα ήθελα κάποια πράγματα να μη με προβληματίζουν.
Στο μόνο που βρίσκω
λάθος από μέρους μου, είναι το ότι ξεκίνησα να αναφέρομαι στο ότι δεν εντυπωσιάστηκα από τον ήχο της και αυτό φάνηκε κακοπροαίρετο και το παραδέχομαι.
Τελειώνοντας να επαναλάβω ότι δύο μήνες που την έχω, είναι νωρίς για μία σωστή αξιολόγηση και δεν είμαι παράλογος να τη βγάλω σε αχρηστία, ιδίως στους καιρούς μας. Κάποια πράγματα όμως όπως και να 'ναι, τα περίμενα αλλιώς. Θα δούμε