M-Audio Fast Track Pro vs Ultra

BILLYDELUXE

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια σας!

Μια βοηθεια θέλω!

Ειμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο κάρτες

FAST TRACK PRO

www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm?sid=5cac84f3b128636a6a8275f055b114a6

FAST TRACK ULTRA

www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_ultra.htm

Μιας και έχουν αρκετη διαφορά στα λεφτα..θέλω να ρωτίσω

Η διαφορά τους ειναι μονο οτι η ULTRA έχει παραπάνω κανάλια?

Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι η ποιοτητα του προενισχυτή, ειναι καλήτερη στην ULTRA???...ή ειναι ίδια...μιας και δεν με ενδιαφέρει να ηχογραφώ συνχρόνος πολλά κανάλια με σημφέρει η PRO???

Σε τι ειναι καλήτερη η ULTRA ? ? ?

thanks

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εκτως οτι η ultra εχει περισσοτερα καναλια απο την pro ο λογος που κοστιζει τα.......καποια ευρω παραπανω ειναι η δυνατοτητα δειγματοληψιας......

η pro εχει 44,1 khz

και η ultra 96 khz στα 24 bit και οι 2

τον ιδιο προενισχυτη εχουν........(αυτο το λεω γιατι καποιος που την ειχε την pro σε αλλο θρεντ το ειχε εκφρασει......μαλακια μου βεβαια γιατι δεν μπορω να κανω recall ποιος και που το ειχε πει)

ερωτηση στην ερωτηση - γιατι σε ενδιαφερει να εχει καλο προενισχυτη ?

η focusrite ειναι αξιπρεπεστατη για τα λεφτα της και ειναι καλυτερη επιλογη απο την pro

Η διαφορά μεταξύ των 2 M-Audio είναι τα περισσότερα κανάλια. Οι προενισχυτές είναι οι ίδιοι αφού είναι η ίδια σειρά.

Γιατί δεν διαβάζεις τα σχετικά άρθρα για τις κάρτες πριν διαλέξεις;

Ο προενισχυτής είναι σημαντικό τμήμα αφού θα συνδέσεις μικρόφωνο. Ψάξε λίγο το φόρουμ, νομίζω πως κάποιοι δεν έμειναν ευχαριστημένοι σε αυτό τον τομέα από τις συγκεκριμένες κάρτες που όμως φημίζονται για τους οδηγούς τους.

Εν ολίγοις φρόντισε να δώσεις τα λεφτά σου για χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι και όχι για επιπλέον ευκολίες. Η Native Instruments και η Tascam πχ που αναφέρθηκαν έχουν καλούς προενισχυτές και οδηγούς.

yameth είπε:
Η διαφορά μεταξύ των 2 M-Audio είναι τα περισσότερα κανάλια. Οι προενισχυτές είναι οι ίδιοι αφού είναι η ίδια σειρά.
H Fast Track Ultra εχει προενισχυτες με τεχνολογια Octane (4 preamps with award-winning M-Audio Octane™ technology). Δεν εχω εμβαθυνει ωστε να γνωριζω ποια πλεονεκτηματα παρεχει η συγκεκριμενη τεχνολογια, αλλα ειναι βεβαιο οτι δεν εχουν τους ιδιους προενισχυτες οι δυο καρτες.

Υ.Γ. Σορυ για την ελλειψη τονων στο κειμενο.

Στα specs η Ultra δειχνει να εχει πιο "δυνατο" microphone preamp circuit, τοσο απο αποψη του ιδιου του preamp οσο και του input circuitry. Η διαφορα στα χαρτια υπαρχει, δε ξερω ομως κατα ποσο θα γινεται αντιληπτη στο τελικο αποτελεσμα.

trolley είπε:
H Fast Track Ultra εχει προενισχυτες με τεχνολογια Octane (4 preamps with award-winning M-Audio Octane™ technology). Δεν εχω εμβαθυνει ωστε να γνωριζω ποια πλεονεκτηματα παρεχει η συγκεκριμενη τεχνολογια, αλλα ειναι βεβαιο οτι δεν εχουν τους ιδιους προενισχυτες οι δυο καρτες.
Επίσης έχω την εντύπωση ότι η pro είναι usb1.1 audio interface ενώ η ultra usb2.0.

yameth είπε:
Εν ολίγοις φρόντισε να δώσεις τα λεφτά σου για χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι και όχι για επιπλέον ευκολίες. Η Native Instruments και η Tascam πχ που αναφέρθηκαν έχουν καλούς προενισχυτές και οδηγούς.
πoια tascam ?

η roland που του προτεινα την βρισκεις καπου ελλειπη ? (ρωταω απλα)

Επίσης έχω την εντύπωση ότι η pro είναι usb1.1 audio interface ενώ η ultra usb2.0.
1.1 usb εχουμε να δουμε απο το 2002 !!! ;) ;)

messalion είπε:
ερωτηση στην ερωτηση - γιατι σε ενδιαφερει να εχει καλο προενισχυτη ?

η focusrite ειναι αξιπρεπεστατη για τα λεφτα της και ειναι καλυτερη επιλογη απο την pro
Καταρχην ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Με ενδιαφέρει ο προενισχυτής γιατί εχω το πυκνωτικό ΝΤ1 και θέλω να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κατηγορία..

Υπαρχει κάποιο site που να μπορώ να βάλω σε άμεση σύγκριση 2 καρτες ήχου ??? (οπως γίνετε με καρτες γραφικων κτλ...)

Γιατι μου είπαν οτι κάθε εταιρία έχει την δικία της τεχνολογία και ειναι δύσκολο να πεις ποιος ειναι ο καλύτερος προενισχυτης..θα με βοηθούσε να εχω μια συγκριση μετα απο δοκημές που θα έχουν κάνει..

Ειπες οτι η Focusrite ειναι καλήτερη απο την PRO..πιστευεις οτι ειναι καλύτερη και απο την ULTRA???

Και η Native Instruments μου εκανε κλικ..αλλα ίσως να φταιει το design!!!

Ειπες οτι η Focusrite ειναι καλήτερη απο την PRO..πιστευεις οτι ειναι καλύτερη και απο την ULTRA???
Είχα την Fast Track Ultra και εδώ κι ένα χρόνο, έχω την Focusrite 6 USB. Παρότι φθηνότερη και με λιγότερα κανάλια, η Focusrite αποδείχτηκε καλύτερη σε τρία σημεία:

- Από άποψη προενισχυτών (έχω βάλει ξεχωριστές ηχογραφήσεις "δίπλα-δίπλα" για σύγκριση. Όσο αυτό μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για σένα)

- Από άποψη drivers και συνεργασία με τα windows. Η Ultra παρουσίαζε αρκετά προβλήματα (βέβαια η M-AUDIO έχει βγάλει updated drivers πλέον) ενώ η Focusrite δουλεύει εξαρχής εντελώς απροβλημάτιστα.

- Το online support της M-AUDIO είναι ανύπαρκτο (δεν ξέρω αν έχει πλέον βελτιωθεί). Υπάρχει knowledge base και forum (όπου σου απαντούν μόνο χρήστες) αλλά κανένα από τα email που τους έστειλα, απαντήθηκε ποτέ. Αντιθέτως, όταν χρειάστηκα μια πληροφορία σχετικά με τη Focusrite, η απάντηση από το support έφτασε την επόμενη μέρα της αποστολής του email μου.

Jazzjoker είπε:
- Από άποψη προενισχυτών (έχω βάλει ξεχωριστές ηχογραφήσεις "δίπλα-δίπλα" για σύγκριση. Όσο αυτό μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για σένα)
Πάνω που ειπα οτι θα πάρω την ULTRA και οτι γίνει εχω καινούργια δεδομενα!!!

Η συγκρίση που έκανες ήταν κάτω απο τις ίδιες συνθήκες ? εκτος της κάρτας εννοείτε ..

Φωνή σύγκρινες?

Δηλαδη η άποψη σου ειναι υπέρ της FOCUSRITE ?

Η συγκρίση που έκανες ήταν κάτω απο τις ίδιες συνθήκες ? εκτος της κάρτας εννοείτε ..Φωνή σύγκρινες?

Δηλαδη η άποψη σου ειναι υπέρ της FOCUSRITE ?
Η σύγκριση περιελάμβανε ηχογραφήσεις κιθάρας με τα ίδια μικρόφωνα. Όχι φωνητικά δυστυχώς.

Η άποψή μου είναι σαφώς υπέρ της Focusrite για όλους τους λόγους που προανέφερα.

Jazzjoker είπε:
Η άποψή μου είναι σαφώς υπέρ της Focusrite για όλους τους λόγους που προανέφερα.
επισης απαντησε στην ερωτηση σου προς εμενα ο Jazzjoker για ποιον λογο "θεωρω" οτι ειναι καλυτερη η focusrite ;)

το ρώτησα και αλλού αλλά απάντηση δεν πήρα. Η m-audio fast track με fast track pro τι διαφορές έχουν (εκτός απο τα inputs)?

messalion είπε:
επισης απαντησε στην ερωτηση σου προς εμενα ο Jazzjoker για ποιον λογο "θεωρω" οτι ειναι καλυτερη η focusrite ;)
Γεια και πάλι!

Κοιτουσα την FOCUSRITE και παρατηρησα οτι ειναι συμβατη με Windows XP SP2, Vista (all versions)....εχω WIN7 64bit...την έχεις δοκιμάσει σε WIN?

johnkoutsou είπε:
το ρώτησα και αλλού αλλά απάντηση δεν πήρα. Η m-audio fast track με fast track pro τι διαφορές έχουν (εκτός απο τα inputs)?
στα khz

συγνωμη για την παρεμβαση

εγω συνηθως γραφω με midi και vsti

με την saffire 6 θα εχω προβλημα καθυστερησης λογω του οτι ειναι usb 1 ??? (παιζω αρκετα γρηγορα και δεν θελω να με ενοχλει πια αυτο το γαμ**latency)

(ειμαι μεταξυ fast track pro και saffire 6)

Trending...

Νέα θέματα

Back