Αγαπητοί brothers in (bass) arms
Σαφέστατα και τα πράγματα, τόσο στην ζωή, όσο και στην τεχνολογία βρίσκονται σε κίνηση και σε εξέλιξη. Όμως, ας μην παραβλέπουμε κάποια γεγονότα: Οι μουσικές που γουστάρουμε και οι ήχοι που μας εξιτάρουν έχουν γραφτεί από συγκεκριμένα όργανα (δεν λέω ονόματα) και καλώς ή κακός αυτούς γουστάρουμε και αυτούς αναπαράγουμε. Κατά τα ταπεινή μου άποψη, νέα όργανα και νέοι ήχοι θα πρέπει να παράγου νέες μουσικές, που να ξεφεύγουν από τα θέσφατα. Θα μου ήταν λίγο δύσκολο- όχι ακατόρθωτο- να με φανταστώ να παίζω το π.χ. Comfortably Numb με ένα Lightwave, αλλά το bottom line είναι ότι θα προσπαθούσα να βγάλω από το piezo έναν Precision ήχο. Οπότε η ιστορία είναι δώρο άδωρο, καθώς θα έπαιρνα το high-tech κούτσουρο για να βγάλω vintage ήχο.
Σαφέστατα τα σημερινά Lightwave να παίζουν πολύ καλύτερα από αυτό που έχω παίξει, αλλά αδέρφια κακά τα ψέματα: Δεν στον… ***** ένα τέτοιο όργανο. Είναι τόσο ίλουστρασιόν αυτό που ακούς που δεν σε κουνάει. Και ήταν και πολύ ξενέρωτη η αίσθηση του οργάνου- ήταν τόσο ελαφρύ λες και ήταν από… αφρολέξ!!!
Βεβαίως αυτή είναι η υποκειμενική άποψη ενός ανθρώπου «κολλημένου» με τα Fender, που όμως έχει παίξει από Warrior και Dingwall μέχρι Fondera και Ritter και πολλά άλλα- κάποια μου άρεσαν και άλλα όχι.
Σαφέστατα, ο καθένας ακούει άλλα, γουστάρει άλλα και έχει την δική του (υποκειμενική) άποψη. Υποκειμενική είναι και η δική μου άποψη, οπότε θα χαρώ να ακούσω τις δικές απόψεις μόλις μπορέσετε να πιάσετε στο χέρι ένα Lightwave και να πείτε πιο ήταν το feedback που νοιώσατε.