Les paul η κάποια άλλη super strat?

Kostas Fender

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Καλησπέρα σας! Λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρω μια κιθάρα με humbuckers. Hard rock και metal 80ς θέλω να παίζω....αξίζει η αγορά μιας Gibson les paul? Αν και φανατικός Stratocasterας kai Malmsteenακιας έχω παίξει με les paul καινο ήχος μου κάνει! Απλά ακούω πολλά για θέματα με το κούρδισμα και το headsstock. Απ' την άλλη δεν με αρέσουν καθόλου οι μοντέρνες κιθάρες παρά μόνο οι 80s φάση τύπου charvel και το πολύ ibanez RG. Απλά η Led Paul είναι κλασσικό κομμάτι όμορφο και δεν χάνεις και τα λεφτά σου σε περίπτωση μεταπώλησης.

Βέβαια... Στα 80s οι Les Paul βαρούσαν διάλυση και τις έσωσε ένα παλικάρι με το παρατσούκλι Slash... Για ήχο δηλαδή εκείνης της δεκαετίας δεν ξέρω πόσο "μέσα" είσαι με Les Paul...

Ισχύει και ο Gary Moore... Μην ξεχνάς και Zakk Wylde αλλά αυτός ήταν 90ς. Τα θεματα της λίγο με φοβίζουν γτ άκουσα από κάτοχο της ότι τσάμπα τα λεφτά είναι και μόνο όνομα πληρώνεις.

Δε νομίζω, προφανώς και σε Gibson και Fender πληρώνεις λίγο παραπάνω το όνομα στο headstock, αλλά σίγουρα δεν είναι τζάμπα τα λεφτά και ειδικά οι Les Paul standard είναι ακριβά όργανα στην κατασκευή τους. Κάποιες αστάθειες με το QC διορθώθηκαν αυτή τη δεκαετία, οπότε το θέμα είναι να παίξεις μια γιατί σαν εμπειρία είναι πολύ διαφορετική από Fender

Η πρώτη ηλεκτρική που είδα από κοντά ήταν ενός φίλου στο λύκειο μία Les Paul μαύρη με λευκό binding, και ebony ταστιέρα αν θυμάμαι καλά. Μείναμε όλοι μαλάκες όταν την έφερε στο σχολείο. Είχε μάθει και να παίζει μερικά πράγματα και το σαγόνι μας στο πάτωμα. Παρόλο που ήταν χωρίς ενισχυτή και, reality check, ακούγαμε μόνο *πλινκ πλινκ πλινκ*.

Σίγουρα είναι πολύ καλή κιθάρα, συν τα 4 ξεχωριστά knobs volume και tone έχεις πολλές επιλογές.

Προσωπικά, για hard rock και όλα τα μοντέρνα συναφή, θα ένιωθα πολύ περιορισμένος με μια les paul. Περιορισμένος λόγω δυσκολίας προσβασιμότητας στα κάτω ταστα και διότι δεν θα έχω τον ήχο που θελω. θα ήθελα 25,5 ίντσες για να νιώσω πιο "ασφαλής", με περισσοτερο brightness και πιο πολλά upper mids. 25,5 ίντσες για να έχω και μεγαλύτερη άνεση στην ταστιέρα.

Les paul θα μου άρεσε για blues, κλασικό ροκ, stoner, heavy metal κ.α. Αλλά για ήχους πιο μοντέρνους (petrucci, timmons κλπ) δεν θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω.

Εάν σε βολεύει στο παίξιμο και σε καλύπτουν οι ήχοι, δεν βλέπω λόγο να μην είναι η πρώτη σου επιλογή μια les paul. Δεν θα με ένοιαζε το αδύνατο σημείο στο headstock. Δεν θεωρώ ότι ξεδουρδίζουν γενικά, με λίγο φροντίδα στο nut (ειδικά σε G,D χορδες).

Υπάρχει και η μεσαία λύση, βέβαια, στις 25 ίντσες. SG, prs κλπ.

sg prs δεν μου αρεσουν καθολου εμφανισιακα. εμπειρια με τρεμολο ειχα μονο απο μια ibanez rg550 που ειχακ και ηταν εξαιρετικη οσο αναφορα το κουρδισμα...κακως την πουλησα τοτε. με charvel jackson κλπ δεν ξερω τι παιζει με τα φτηνα floyd rose που εχουν

Προσωπικά, για hard rock και όλα τα μοντέρνα συναφή, θα ένιωθα πολύ περιορισμένος με μια les paul. Περιορισμένος λόγω δυσκολίας προσβασιμότητας στα κάτω ταστα και διότι δεν θα έχω τον ήχο που θελω. θα ήθελα 25,5 ίντσες για να νιώσω πιο "ασφαλής", με περισσοτερο brightness και πιο πολλά upper mids. 25,5 ίντσες για να έχω και μεγαλύτερη άνεση στην ταστιέρα.

Les paul θα μου άρεσε για blues, κλασικό ροκ, stoner, heavy metal κ.α. Αλλά για ήχους πιο μοντέρνους (petrucci, timmons κλπ) δεν θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω.

Εάν σε βολεύει στο παίξιμο και σε καλύπτουν οι ήχοι, δεν βλέπω λόγο να μην είναι η πρώτη σου επιλογή μια les paul. Δεν θα με ένοιαζε το αδύνατο σημείο στο headstock. Δεν θεωρώ ότι ξεδουρδίζουν γενικά, με λίγο φροντίδα στο nut (ειδικά σε G,D χορδες).

Υπάρχει και η μεσαία λύση, βέβαια, στις 25 ίντσες. SG, prs κλπ.
δεν με ενδιαφερει καθολου ο μοντερνος ηχος. κλασσικο heavy metal και glam AOR

Δε νομίζω, προφανώς και σε Gibson και Fender πληρώνεις λίγο παραπάνω το όνομα στο headstock, αλλά σίγουρα δεν είναι τζάμπα τα λεφτά και ειδικά οι Les Paul standard είναι ακριβά όργανα στην κατασκευή τους. Κάποιες αστάθειες με το QC διορθώθηκαν αυτή τη δεκαετία, οπότε το θέμα είναι να παίξεις μια γιατί σαν εμπειρία είναι πολύ διαφορετική από Fender
για standard δν το συζηταω. δεν μπορω να φτασω τα 2000 αντε 1500 που ζητανε μεταχειρισμενες. για les paul studio λεω.

για standard δν το συζηταω. δεν μπορω να φτασω τα 2000 αντε 1500 που ζητανε μεταχειρισμενες. για les paul studio λεω.
Κ εκεί τα 1000 - 1100 που ζητάνε παράλογο είναι. Φτηνότερα τις αγόρασαν

δεν με ενδιαφερει καθολου ο μοντερνος ηχος. κλασσικο heavy metal και glam AOR

Με βάση αυτό, πηγαίνεις σε μια Superstrat, με δύο διπλούς και Floyd στην γέφυρα.
Θα σου πρότεινα να πας σε Les Paul εάν έλεγες ότι θέλεις να παίξεις blues / hard rock.

Για εμένα, οι τρεις κιθάρες που «πρέπει» ( υποκειμενικό και σχετικό είναι αυτό) να έχει ένας κιθαρίστας είναι:

Μια παραδοσιακή Strat
Μια Les Paul με PAFs
Μια Superstrat με δύο διπλούς μεσαίας έντασης και Floyd

Τώρα η σειρά για να τις αποκτήσει, πάλι σχετική είναι. Αλλά για τα είδη που είπες ότι θες, ψάξε για Charvel, Jackson αλλά και Harley Benton.

Αν δε σε χαλάει το MIM

Εάν θες οπωσδήποτε τρέμολο, μπορείς να πάρεις και μοντέλο με 2 point tremolo και όχι Floyd, τα οποία είναι αρκετά δύστροπα. Επίσης, δεν θα έπαιρνα κιθάρα με Floyd κάτω από 1500 ευρώ. Μόνο μεταχείρισμενη.

Υπάρχουν και Ibanez μεταλλομηχανες με σταθερή γέφυρα.

Αν βρεις καλή studio με 700-800 οκ. Αν είναι να δώσεις πάνω από 1000, πάρε μια γιαπωνέζικη fgn ls10, εάν δεν έχεις κόλλημα με την μάρκα.

Εάν θες οπωσδήποτε τρέμολο, μπορείς να πάρεις και μοντέλο με 2 point tremolo και όχι Floyd, τα οποία είναι αρκετά δύστροπα. Επίσης, δεν θα έπαιρνα κιθάρα με Floyd κάτω από 1500 ευρώ. Μόνο μεταχείρισμενη.

Υπάρχουν και Ibanez μεταλλομηχανες με σταθερή γέφυρα.

Αν βρεις καλή studio με 700-800 οκ. Αν είναι να δώσεις πάνω από 1000, πάρε μια γιαπωνέζικη fgn ls10, εάν δεν έχεις κόλλημα με την μάρκα.
2 point tremolo σαν τις charvel pro mod 24? Που μοιάζουν σαν τα συμβατικά τρέμολο των fender?

Αν δε σε χαλάει το MIM

Δεν μ αρέσει το χρώμα καθόλου. Με το MIM δεν έχω θέμα κανένα.....καμία στρατ MIM απο όσες είχα δεν με άφησε παραπονεμένο.

2 point tremolo σαν τις charvel pro mod 24? Που μοιάζουν σαν τα συμβατικά τρέμολο των fender?
Ναι. Το συναντάς και σε schecter, Ibanez AZ, και άλλες superstrat.
Στα 900 τσέκαρε την καταπληκτική prs se 594 McCarty singlecut, για λεσπολοειδές κιθαραρόνι. Επίσης, υπάρχει και οι esp ec1000ως εναλλακτική, πιο μοντέρνα λες πολ. Και η prs se tremonti, les Paul με τρέμολο και high gain ήχους. Είπες ότι δεν σου αρέσουν οι prs, αλλά μπορεί να μη γνωρίζεις τα μοντέλα αυτά

Νομιζω οτι η επιλογη μεταξυ superstrat και les paul στην περιπτωση σου συνοψιζεται στο εξης: Εχεις σκοπο να βαλεις στο παιξιμο σου το floyd; Θα βαλεις δηλαδη στοιχεια σαν τα παρακατω;

Αν ναι, τοτε αναγκαστικα θα πας με κιθαρα με floyd. Αν παλι δεν εχεις σκοπο να ξηγιεσαι αλογακια που χλιμιντριζουν και τετοια, μια les paul ειναι σαν επενδυση σαφως καλυτερη, ενω και ηχητικα ειναι πολυ πιο ασφαλης επιλογη, διοτι σιγουρα καλυπτει ειδη σαν το hard rock και το 80ies metal και ταυτοχρονα δινει και τους vintage ηχους που αποτελουν το αντιπαλο δεος της στρατ.

Αν δεν εχεις σκοπο να χλιμιντριζεις :ROFLMAO: νομιζω οτι η Les Paul ειναι καλυτερη επιλογη. Απλα να εχεις το νου σου διοτι οντως αποκεφαλιζεται για πλακα.

Και γιατί να πάρεις Gibson λέω εγώ τώρα ;
Υπάρχουν τόσα άλλα αξιοπρεπέστατα LP copies στην αγορά για κάθε γούστο και βαλάντιο !

Και γιατί να πάρεις Gibson λέω εγώ τώρα ;
Υπάρχουν τόσα άλλα αξιοπρεπέστατα LP copies στην αγορά για κάθε γούστο και βαλάντιο !
Είναι η μόνη που μου αρέσει στο συγκεκριμένο σχήμα. Είναι κλασσικό κομμάτι όμορφο και διαχρονικό. Συμφωνώ ότι υπάρχουν πλέον καλύτερα και πιο βολικά όργανα που κάνουν την δουλειά καλύτερα και με λιγότερα λεφτά αλλά είναι αυτό το κλασσικό που με κερδίζει και ίσως επηρεασμένος από διάφορους κιθαρίστες αγαπημένους που έπαιζαν με αυτή.

Νομιζω οτι η επιλογη μεταξυ superstrat και les paul στην περιπτωση σου συνοψιζεται στο εξης: Εχεις σκοπο να βαλεις στο παιξιμο σου το floyd; Θα βαλεις δηλαδη στοιχεια σαν τα παρακατω;

[

Αν ναι, τοτε αναγκαστικα θα πας με κιθαρα με floyd. Αν παλι δεν εχεις σκοπο να ξηγιεσαι αλογακια που χλιμιντριζουν και τετοια, μια les paul ειναι σαν επενδυση σαφως καλυτερη, ενω και ηχητικα ειναι πολυ πιο ασφαλης επιλογη, διοτι σιγουρα καλυπτει ειδη σαν το hard rock και το 80ies metal και ταυτοχρονα δινει και τους vintage ηχους που αποτελουν το αντιπαλο δεος της στρατ.

Αν δεν εχεις σκοπο να χλιμιντριζεις :ROFLMAO: νομιζω οτι η Les Paul ειναι καλυτερη επιλογη. Απλα να εχεις το νου σου διοτι οντως αποκεφαλιζεται για πλακα.

Δεν θα το έλεγα ότι παίζω ιδιαίτερα με το τρέμολο. Αλλά κανα squeel να κάνω έτσι που και που για την φάση δεν θα με χάλαγε. Απλά το μόνο που με προβληματίζει είναι το σεταρισμα το οποίο είναι μπελαλιδικο. Και επειδή τις κιθάρες μου (strat) τις ρυθμίζω μόνος μου πολλές φορές βαριέμαι να πηγαίνω μάστορα. Την RG 550 που είχα την ρύθμιζε μάστορας αλλά δεν είχα και πότε θέματα. Μπορώ να πω πως το ibanez edge tremolo ήταν μπετό και δεν είχα θέματα πότε....μου περνάει από το μυαλό ξανά μια rg genesis 550 μιας και είναι η καλύτερη σούπερ στρατ κατά την άποψη μου στα λεφτά αυτά. Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και hardware άριστο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Back