Φίλε μου χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, το κομμάτι (αυτό το jam του Guthrie τέλος πάντων) το παίζεις αλλά και δεν το παίζεις ταυτόχρονα! Εννοώ πως ενώ πατάς ανάμεσα στα σωστά τάστα, πολλές από τις νότες φαλτσάρουν, το βιμπράτο σου επίσης φαλτσάρει πολλές φορές και τα περισσότερα bends είναι εκτός, με αποτέλεσμα ελάχιστες νότες να είναι ίδιες με το πρωτότυπο.
Σου τα λέω αυτά όχι με κακία αλλά επειδή φαίνεται πως έχεις πολύ μεράκι στη μελέτη και με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω. Πολύ σημαντικό στοιχείο στην ηλ.κιθάρα είναι το intonation, και δεν εννοώ το σωστό setup της κιθάρας αλλά το intonation από τα χέρια, το σωστό βιμπράτο, το σωστό "πάτημα¨της κάθε νότας και τα σωστά σηκώματα. Ειδικά όταν παίζουμε με gain, από λίγο έως πολύ, τα λάθη αυτά γίνονται ακόμα πιο εμφανή και είναι πιο δύσκολο να "ομορφύνεις¨την κάθε νότα χωρίς σωστό πάτημα και βιμπράτο.
Τα ως άνω ισχύουν και για το wonderful slippery που ανέβασες. Στα καθαρά δεν φαίνεται ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός από τα ρυθμικά λαθάκια, όταν όμως μπαίνουν τα θεματάκια με gain το προβλημα γίνεται πιο εμφανές.
Μια συμβουλή - όσο είμαι κατάλληλος για να δίνω συμβουλές
- θα ήταν να ασχοληθείς περισσότερο με πιο "απλά" αλλα βασικά πράγματα: Πιο "γήινους" κιθαρίστες, βγάλε κανένα Slash, βγάλε καμιά μπαλάντα του Gary Moore, κανένα σόλο του Gilmour ή κανένα Santana και ηχογράφησε τον εαυτό σου προσπαθώντας να είσαι όσο πιο κοντά στα πρωτότυπα, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο intonation. Παίξε λίγα και σωστά, παρά πολλά και λάθος.
Ξαναλέω πως μοναδικός σκοπός μου είναι να βοηθήσω