LANEY VC30-112N Γνωμες σε αλλαγες στον συγκεκριμενο

trigga

Jazzikofagos
Πόντοι
36
Τον εχει φιλος κ δεν του χει αλλαξει ποτε λαμπες.Το σκεφτεται να το κανει κ επισης μετα απο προτροπη δικη μου του εβαλα ιδεα να αλλαξει το ηχειο.

Καπου διαβασα πως το ηχειο που φοραει ειναι απ τα τραγικοτερα κ το εχω διαπιστωση στο παιξιμο κ σε ηχογραφηση.Ειναι πολυ λεπτο κ boxy το αποτελεσμα του ηχου που εχει.Λειπουν πολλα απο μπασα κ απο ογκο για μενα.Εχει μονο τιγκα τραγικα πριμα.

Τι λετε?Αν το αλλαξει με ποιο θα ηταν συνετο να το αλλαξει?Θελω πολυ στανταρ επιλογες που υπαρχουν.Θα παιζει ροκ,ποπ μουσικη.Τζαζ παιζει με roland chorus 55 κ δεν θα λεγα πως εχει προβλημα τη βγαζει με αυτον.Καλα θα ηταν ενα καλο ηχειο να δινει ωραιες συνολικα χροιες κ αξιοποιησιμες σε πολλα διαφορα στυλ.

Απο λαμπες τι προτεινετε?Υπαρχει καποια συγκεκριμενη που θα δωσει ζωη στο αψυχο αυτο πραμα?Τι θα μπορουσε να τον ζωντανεψει περισσοτερο απο κατι αλλο γενικα.

Η γνωμη σας ποια ειναι αξιζουν αυτου του τυπου επεμβασεις στον συγκεκριμενο?Θα δει φως ο φιλος?Μηπως θα ειναι απειροελαχιστη η αλλαγη κ δεν αξιζουν τα 300 πανω κατω ευρω που σκεφτομαι πως θα στοιχισει ολη η δουλεια?

Ευχαριστω

Κανεις τπτ?

Superfunk,studio54 μιια βοηθεια χριστιανοι.......Θα σας κερασω κ μαστιχα χίου ναουμε :P

και εγω θα ηθελα να ακουσω καποια γνωμη μιας και εχω τον vc-15.και ποιος ξερει..ισως κανω καμια αλλαγη.

Μια αλλαγή στο μεγάφωνο δεν είναι ποτέ αμελητέα. Απλά δεν χρειάζεται να ξοδέψει ο άλλος μια περιουσία σε κάτι πολύ ακριβό. Εγώ θα έβαζα το Celestion G12-H, 70th anniversary το οποίο το βρίσκεις παμφθηνο στα μεαταχειρισμένα, γιατί κάνει τον ενισχυτή ακόμα και σε χαμηλά volumes να ακούγεται μεγαλυτερος. Κομπρεσσάρει όμως πολύ όσο η ένταση μεγαλώνει και κάποια στιγμή αδυνατεί να χειριστει τα μπάσα πράγμα που δεν αρέσει σε όλους. Εναλλακτικά κάποιο από τη σειρά της Eminence είτε το Red Fang για πιο vintage correct καταστάσεις, είτε το Swamp Thang για πιο μεγάλες ανοχές στα γκάζια. Πάντως ο όγκος και τα μπάσα έχουν να κάνουν και με την καμπίνα. Αν βέβαια έχει τόσα λεφτά να δώσει ας πάρει ένα Scumback M75 Greenback και θα το κρατήσει και για τον επόμενο ενισχυτη εγγυημένα.

π.χ

Άν και είχα τον Laney VC30 2x10 (με τα δύο ηχεία),αν κάνεις μιά αλλαγή στο ηχείο του ενισχυτή σου θα έχεις πολύ καλύτερο και ποιοτικότερο ήχο. Συμφωνώ με τον kpeyos για αλλαγή ηχείου και ιδίως αυτά που προτείνει. Πιστεύω ότι το Celestion G12H είναι απο τα πιό καλά και κλασσικά ηχεία αν παίζεις blues,rockability και rock. Επίσης αυτός ο ενισχυτής επειδή ειναι για vintage καταστάσεις θα κάτσει κουτί με το συγκεκριμένο ηχείο. Αλλά αυτή ειναι η δική μου γνώμη...

Προσωπικα καποια στιγμη στο παρελθον ημουν ετοιμος να αποκτησω αυτον τον ενισχυτη και για τοτε ειχα ετοιμασει και αμεση αντικατασταση μεγαφωνου  με το celestion vintage. Δεν ξερω γιατι αλλα αυτο το ηχειο θεωρω πολυ καλο για rock-blues στο οποιο δραστηριοποιουμε  :). Εν τελει δεν προχωρησα στην αγορα του (ουτε του ενισχυτη ουτε κατεπεκταση του μεγαφωνου). Ωστοσο το προτεινω ανεπιφυλακτα

Ρίξε πάνω ενα tonker να τον ευχαριστηθείς... που θα λεγε και ο superfunk...

Πες στο Μήτσο αν θέλει να φέρω το δικό μου να το δοκιμάσει.

Μητσο το σκεφτηκα κ αυτο να του το πας κ εσυ το δικο σου κ εγω το δικο μου κ να βγαλει συμπερασμα με κατι που θα ακουσει, αλλιως μετα μια προταση με κλειστα ματια θα ηταν η εναλλακτικη.Γι' αυτη την προταση ψαχνω κ ρωταω εδω περα.

Απο λαμπες δεν απαντησε κανεις.Τι θα ηταν καλο για τον συγκεκριμενο σε λαμπες?

trigga είπε:
Μητσο το σκεφτηκα κ αυτο να του το πας κ εσυ το δικο σου κ εγω το δικο μου κ να βγαλει συμπερασμα με κατι που θα ακουσει, αλλιως μετα μια προταση με κλειστα ματια θα ηταν η εναλλακτικη.Γι' αυτη την προταση ψαχνω κ ρωταω εδω περα.

Απο λαμπες δεν απαντησε κανεις.Τι θα ηταν καλο για τον συγκεκριμενο σε λαμπες?
Τρεις 12ΑΧ7 και τέσσερις EL84 δε φοράει; Οι TAD είναι αξιοπρεπέστατες (τις έχω στο δικό μου), επίσης στο Eurotubes θα βρεις δύο "έτοιμα" kit.

Από μεγάφωνα μεριά, και σημειώνοντας ότι δεν έχω ακούσει από κοντά κάτι απ'αυτά που θα προτείνω...για τον συγκεκριμένο ενισχυτή το μυαλό μου πάει στο Manowar και το Tonespotter από Eminence, μου φαίνονται αρκετά "μεγάλα" και επιθετικά για να κολακεύσουν τη βρετανίλα.

Επίσης, λόγω τιμών και specs έχω καψουρευτεί και τα Tayden.

Αυτά και καλή τύχη. ;)

o eurotube δεν μας λεει αν ειναι JJ κ προενισχυτριες.

Ειναι παντως φτηνιαρες τερμα οι JJ και απορω που δεν βαζει τπτ πιο ακριβο.Μηπως δεν μπαινουν αλλες μαρκες?Υπαρχει τετοια περιπτωση?Γιατι κατι πηρε το ματι μου σε φορουμ.

Με το ηχειο με δυσκολεψες γιατι δεν ειχα το μυαλο μου σε κανενα απ αυτα.

Το βλεπω η αγορα να γινεται απο ενα μαγαζι κ το πιθανο ειναι ο γερμανος οποτε καποιο ηχειο απο εκει θα ηταν το ιδανικο.Δεν ειμαστε για παραπανω μπερδεματα :P

Μιας και ούτε κι εγώ νυστάζω ( ;D 8)), βρήκα κάτι ενδιαφέρον:

http://www.watfordvalves.com/products.asp?id=11&man=104

Πλήρη kit λυχνιών και μεγαφώνων, σε δύο παραλλαγές.

Και μάλιστα για τελικές δίνει E84L, πράγμα που θα με σκλάβωνε προκαταβολικά αν έψαχνα για του λόγου μου. :D

Τωρα κατι με ειπες.Δεν εχω ιδεα τπτ απο λαμπες.Ο Αγγλος τα δινει σετ κ δοκιμασμενα λογικα.200 ευρω με μεταφορικα ειναι κουλ.

Αυτου του τυπου τελικες τι αλλαζουν στο σκηνικο?

Η Ε84L δίνει περίπου 1,5 W παραπάνω από μία EL84. Μεγαλύτερο headroom και αντοχή σε τάση, αυστηρότερα specs.

Την εποχή που οι NOS δεν ήταν NOS ( :D), ήταν απ'τις πιό απαιτητικές, βιομηχανικές παραλλαγές της ΕL84 (όπως και οι 7189, 7189Α).

Τις JJ που είχα βάλει στον Laney μου, ανέβασαν κατά πολύ τα μεσαία του ενισχυτή. Ωραίες είναι... αλλά δεν τρέλαθηκα για να πώ την αλήθεια. Mετά απο επικοινωνία με έναν υπάλληλο του εργοστασίου της Laney στην Αγγλία, μου είπε να βάλω τις Tad σαν πιό ταιριαχτές και ισορροπημένες λάμπες για τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Τις παρήγγειλα απο το Banzai (προενισχύτριες και τελικές).Όταν τις έβαλα κατάλαβα ότι ο τύπος είχε δίκιο. Όντώς πολύ ισορροπημένες λάμπες και πολύ γλυκός και ζεστός ήχος.

Μαλιστα, ωραια ακουγεται αυτο.

Λες να παραγγειλω κ κλειστα ματια το πακετο αυτο?Ποιο λες απ τα δυο?Λεω πως θα ειναι πιο καλο το G12h αλλα δεν το ξερω.Μου φαινεται πως το V30 το βαζουν για πιο σκληρα πραματα.Μεταξυ τους αυτα τα 2 απεχουν πολυ στην τελικη?

Αυτος δεν μας δινει TAD ε?Με μπερδευτε ρε γμτ τι να κανω...........

Θα σου πρότεινα καλύτερα το G12 Century Vintage και TAD λάμπες.Μα#ακία είπα πριν. Το G12H ηχείο είναι 30watt και δεν θα σου κάνει στον VC σου διότι έχεις ένα ηχείο και θα το κάψεις (πρέπει πάντα το ηχείο να ειναι πιό πολλά watt απο τον ενισχυτή). Ενώ το G12 C.V. είναι στα 60watt, οπότε και να τον τσιτώσεις τον ενισχυτή σου δεν θα μασίσει. Απο την άλλη το Vintage 30 ηχείο δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερη επιλογή διότι είναι για πιο hard rock/metal καταστάσεις, ενώ εσυ έχεις vintage ενισχυτή. Αλλά ''who cares'', κάνε ότι γουστάρεις!

Υ.Γ. Αυτό το έχεις δεί; Έτσι,για να πάρεις μία ιδέα.

τα χω δει στο παρελ8ον αυτα.Καλη φαση για τεστ ειναι.

Δε μου λες απο TAD ποιες συγκεκριμενα?Απο thomann θα παρω 4αδα matched ή κατι αλλο.Γενικα παιδια δεν εχω ιδεα για λαμπα κ πως γινεται ολη η δουλεια.Μαστορας θα τα βαλει απλα να αγορασω θελω κατι καλο για να δειξει λιγο καλυτερος ο ενισχυτης γιατι τωρα ειναι για σφαλιαρες.

Όχι ρε τί μάστορας θα τις βάλει και αρλούμπες!Fixed "auto" bias είναι ο laney vc,τις κουμπώνεις και παίζουν.Aν δεν ξέρεις να τις βάλεις πηγαινε τον ενισχυτη στον μάστορα που λές, πες του να τις βάλει και οτι δεν χρειάζεται να κάνει ρύθμιση και κάντην απ'αυτόν! Δεν ειναι σαν marshall,fender κτλ. που θέλουν να ρυθμιστεί το bias τους. Μήν δώσεις λεφτά για αυτό,ειναι κοροιδία.Στο λέω αυτό με σιγουριά επειδή τον είχα αυτον τον ενισχυτή. Τώρα για τις λάμπες υπάρχουν 2 γερμανικά site απο τα οποία έχω παραγγείλει: http://www.banzaimusic.com/home.php , http://www.tubeampdoctor.com/index.php

Τί είχα παραγγείλει: 1 x TAD 7025 /ECC83 Highgrade for Rectifier, 2 x TAD 12AX7A-C / ECC83 Preamp Tubes & 4 x TAD EL84M Quad Matched Power Tubes. Αυτά! Αν θυμιθώ και τίποτα άλλο.... ;)

Υ.Γ. κάπου έχω μία φώτο......

Την βρήκα! Kατέβασε το manual απο την laney και πήγαινε στην σελίδα 13 και θα δείς πού μπαίνει η κάθε μία.V1 & V2=ECC83 Standard,V3=ECC83 Highgrade,V4>V7=Power Matched.

Image0158.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα