• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Laney LC 15 110N

Dimisas

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια σας παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα λαμπάτο ενισχυτή και έπεσε το μάτι μου στον Laney LC15 110N. Περίπου 300 ευρώ δίνω. Τι λέτε είναι καλός ενισχυτής; Βγάζει καλό ήχο;Δεν θέλω ένα μεγαλύτερο γιατί το θέλω μόνο για σπίτι για ηχογράφηση. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να έχει πολλά πράγματα πάνω του γιατί έχω τη πεταλιέρα Line6 Pod X3 Live.

Είναι λίγο παλιός μήπως έχει βγει κάτι καινούργιο και καλύτερο;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια τεκμηριωση σε αυτο που λες φιλε Παναγιωτη θα βοηθουσε πολυ περισσοτερο ;)

Ειχα εναν Laney VC15-110 15W Δεν ξερω τι εφταιγε αλλα τον πουλησα στη μια εβδομαδα. Χαλια ηχος σε συγριση με εναν Marshall 1987X vintage που εχω! Eπισης ειχα και τον LX-35R Laney, πολυ χαλια φιλε μου!

Απο 'κει και μετα προτιμω τα stacks..

Η ταπεινη μου γνωμη  :) :) :)

Νομιζω οτι δεν υπαρχει καποιος που να εχει χωρο, λεφτα και κανενα προβλημα με μεγαλες εντασεις και να προτιμησει combo απο stacks αλλα οπως ειπε και ο φιλος "Δεν θέλω ένα μεγαλύτερο γιατί το θέλω μόνο για σπίτι για ηχογράφηση" οποτε πρεπει να αρκεστουμε σε αυτο και να του προτεινουμε την καλυτερη λυση γι'αυτα που θελει ;)

Panagiotis Tsap είπε:
Προσωπικα δε θα προτεινα λαμπατους combo.
...οπότε το σωστό θα ήταν να πεις πως δεν θα πρότεινες αυτούς τους λαμπάτους κόμπο που σημείωσες, και όχι γενικά όλα τα εκατομμύρια μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 50 και βάλε χρόνια!  ;)

Από τη στιγμή που ο συνφορουμίτης λέει πως τον θέλει μόνο για σπίτι (και υπό πολλές προϋποθέσεις και εκτός αυτού), ένας κόμπο είναι η πιο ενδεδειγμένη πρόταση.

Α, και επισης ενας full tube combo δε μπορει πληρως να αποδωσει σε ενα ηχιακι 10'', γι'αυτο αλλωστε και ακουγωνται καπως ''μπουκωμενοι'' οι λαμπατοι combos.

Dimisa σου προτεινω εναν με τρανζιστορα! Ο Marshall MG-50 DFX ειναι οτι πρεπει...

και μονο που συγκρινεις τον laney με τον 1987χ με το σκεπτικο οτι ειναι και οι δυο combo λαμπατοι δειχνει ποσο δεν εκτιμας καθολου τους combo. θα σου κανω την χαρη να σε ξελαφρωσω απο τον marshall  ;D

σαν να λες " στον στρατο λενε την χεστρα καλλιοπη + η τουαλετα βρωμαει = η καλλιοπη βρωμαει "

Δεν πειραζει φιλε μου, ανθρωποι ειμαστε  :) ;D

Προτεινω χωρις δευτερη κουβεντα :)-με εγγυηση :)-τον marshall MG-50 DFX..

Θα παθεις πλακα..ειναι τρομερος ο ενισχυτης! Η marshall εχει κανει τρομερα αλματα σε σχεση με αλλους(και απο παντα ητανε μπροστα)

Και παλι η ταπεινη μου γνωμη

Panagiotis Tsap είπε:
Δεν πειραζει φιλε μου, ανθρωποι ειμαστε  :) ;D

Προτεινω χωρις δευτερη κουβεντα :)-με εγγυηση :)-τον marshall MG-50 DFX..

Θα παθεις πλακα..ειναι τρομερος ο ενισχυτης! Η marshall εχει κανει τρομερα αλματα σε σχεση με αλλους(και απο παντα ητανε μπροστα)

Και παλι η ταπεινη μου γνωμη
Δεν ξέρω φίλε παναγιώτη άκουσα στον Θωμα κάτι κλιπάκια από αυτόν τον ενισχυτή αλλά ο ήχος δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ φτωχός. Δεν ξέρω τα κλιπάκια ήταν 128kbit. Μήπως φταίει αυτό; Δεν είχε την ζεστασιά και την πληρότητα ενός λαμπάτου και αυτό ψάχνω.

Φιλε Παναγιωτη διακρινω μια λατρεια προς τους marshall και καλα κανεις, δικαιωμα σου ειναι εξαλλου AΛΛΑ οχι mg, εκτος του οτι 50w ειναι αχρειαστα σε καμια περιπτωση δεν θα εχει καλυτερο ηχο ο mg απ'οτι καποιος λαμπατος μεσα απο του οποιου το καθαρο καναλι θα παιζει το pod.

Φιλε Dimisas τσεκαρε αυτον που σου ειπα (αν μπορεις να τον ακουσεις και απο κοντα σε κανα Nακα ακομα καλυτερα), πστευω ειναι οτι πρεπει γι'αυτο που θες.

Τσεκαρε κι ενα κλιπακι με τον αντιστοιχο 5ρη και το pod x3 live

Metalmike σε αυτό το βιντεάκιπαίζει με 5βατ ενισχυτή? Ο ήχος του ήταν πολύ ωραίος και πολύ δεμένος. Φαίνεται παίζει ρόλο και το ηχείο που έχει από κάτω.

Ναι με 5ρη παιζει. Ουσιαστικα εχει αυτη την κεφαλη http://www.thomann.de/gr/blackheart_little_giant_bh5h.htm, αυτη την καμπινα http://www.thomann.de/gr/blackheart_bh112.htm και το pod x3 live και βγαινει αυτος ο ηχος. Η καμπινα με την οποια παιζει εχει ακριβως το ιδιο μεγαφωνο με το combo που σου προτεινα, απλα ο combo ο συγκεκριμενος (handsome devil) ειναι στα 15 watt :) Πραγματικα πολυ ωραια ενισχυτακια, εγω ειχα δοκιμασει τον 5ρη combo και μου ειχε αφησει παρα πολυ καλες εντυπωσεις, δεχεται τα πεταλια πολυ καλα (τους προσφερει και γλυκο ;D) και εχει πολυ ζεστα "λαμπατα" καθαρα :)

Μια διορθωση: αυτος ο ηχος που ακους ειναι ηχογραφηση απο μικροφωνο στη καμπινα και απο εκει στην καρτα ηχου (με τον ιδιο εξοπλισμο παντα). Ειτε για ηχογραφηση ειτε για παιξιμο παντως ειναι μια χαρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
metalmike είπε:
Ναι με 5ρη παιζει. Ουσιαστικα εχει αυτη την κεφαλη http://www.thomann.de/gr/blackheart_little_giant_bh5h.htm, αυτη την καμπινα http://www.thomann.de/gr/blackheart_bh112.htm και το pod x3 live και βγαινει αυτος ο ηχος. Η καμπινα με την οποια παιζει εχει ακριβως το ιδιο μεγαφωνο με το combo που σου προτεινα, απλα ο combo ο συγκεκριμενος (handsome devil) ειναι στα 15 watt :) Πραγματικα πολυ ωραια ενισχυτακια, εγω ειχα δοκιμασει τον 5ρη combo και μου ειχε αφησει παρα πολυ καλες εντυπωσεις, δεχεται τα πεταλια πολυ καλα (τους προσφερει και γλυκο ;D) και εχει πολυ ζεστα "λαμπατα" καθαρα :)
Εγω δεν θα εδινα ποτε λεφτα γι' αυτα τα πραγματα...

Η ''ιδεολογια'' μου πανω σε κατι που πληρωνω και το διαλεγω ειναι παντα να παιρνω αυτο που θελω! Γιατι αν δεν το παρω ξερω πως θα ειναι το αποθημενο μου. Τελος παντων μια παρενθεση εκανα :) :) ;D

Φιλε Dimisas ενα φιλαρακι ειχε αυτον που σου προτεινα!Εμενα μου αρεσε πολυ,οχι γιατι ειμαι λατρης Marshall-που ειμαι δε λεω ;D-αλλα και γιατι ο ηχος του(μαζι με το βαθος που εχει) προσφερε την αισθηση λαμπατου ενισχυτη.

Υ.Γ:Δεν παει να πει πως οτι ειναι λαμπατο ειναι καλο και αξιοπιστο.  :) :)

Φιλικα,

Παναγιωτης

Panagiotis Tsap είπε:
Εγω δεν θα εδινα ποτε λεφτα γι' αυτα τα πραγματα...

Η ''ιδεολογια'' μου πανω σε κατι που πληρωνω και το διαλεγω ειναι παντα να παιρνω αυτο που θελω! Γιατι αν δεν το παρω ξερω πως θα ειναι το αποθημενο μου. Τελος παντων μια παρενθεση εκανα :) :) ;D
Συμφωνω με την ιδεολογια σου αλλα γιατι να μην τα παρει αυτα αφου αυτα ειναι ακριβως που θελει; :)

Φιλε Dimisas ενα φιλαρακι ειχε αυτον που σου προτεινα!Εμενα μου αρεσε πολυ,οχι γιατι ειμαι λατρης Marshall-που ειμαι δε λεω ;D-αλλα και γιατι ο ηχος του(μαζι με το βαθος που εχει) προσφερε την αισθηση λαμπατου ενισχυτη.
Γιατι λοιπον ενω μπορει να εχει λαμπατο ηχο να μεινει μονο με την αισθηση; ;)

Υ.Γ:Δεν παει να πει πως οτι ειναι λαμπατο ειναι καλο και αξιοπιστο.  :) :)
Σωστοτατο αλλα εγω δεν εκανα συγκριση λαμπατο vs ψηφιακο αλλα λαμπατο vs marshall mg, που εχει μεγαλη διαφορα ;D

Μα το παιδι το θελει για σπιτι του απλα και μονο για ηχογραφηση! Ε, και οσο να 'ναι δε μπορεις να βαλεις διπλα διπλα αυτον που προτεινω εγω(που δεν κανει μονο για σπιτι αλλα και για παραπερα) με αυτον που λες εσυ. Ας ειναι λαμπα η δικη σου προταση.

Νομιζω πως θα βολευτει καλυτερα με το Marshall. 8)

Ο,τι ειχα να πω το ειπα μαγκες! ;D ;D

Απο δω και περα ειναι στην κριση σου!! :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back