Kurt Cobain's Jaguar

Τι να σου πω, μετά απ' αυτό δεν με εκπλήσσει τίποτα.

Rory Gallagher tribute Stratocaster:

0150080800_md.jpg

Καταρχήν ο Cobain δεν είχε Jaguar αλλά JAGSTANG , την οποία μάλιστα είχε σχεδιάσει μόνος του:

jagstsk.jpg

Κάνεις λάθος!

Ο Cobain λάτρευε τις Jaguar και τις Mastung και λίγο πριν πεθάνει δημιούργησε την Jag Stang που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε 100% αν και η fender την κυκλοφόρισε...

H Jagstang αυτή που κυκλοφόρησε τώρα είναι ακρίβως στα ίδια specs με αυτή που έπαιζε την περίοδο του Nevermind...

Aργότερα το γύρισε σε mustang (περίοδος In Utero) και μάλιστα λίγο πριν πεθάνει είχε πει στον τεχνικό του Εrnie Balley ότι θέλει να το γυρίσει σε telecaster γιατί έπαιξε με μια και τις ερωτεύθηκε...

Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη "Kurt Cobain Jaguar", και νομίζω έχω ένα video από live Nirvana (1991 άν θυμάμαι καλά), όπου ο Cobain παίζει όντως με Jaguar και όχι με Jagstang..πάντως μια γιαπωνέζικη Jaguar που έχει πέσει στα χέρια μου για λίγη ώρα μου φάνηκε μια χαρά όργανο για τα χρήματα που κοστίζει...αν και με πολύ περιοριστικό ήχο σε σχέση π.χ. με μια Strat ή μια Tele.

Δυστυχός για σένα elavd ο fleamail έχει απόλυτο δίκιο.

Τώρα όσον αφορά στην κιθάρα δεν είναι ουτε οι πρώτοι ουτε οι τελευταίοι που καπηλεύονται τον θάνατό του... Απλά έχω να πω πως μακάρι να είχα τα λεφτά να αποκτήσω και αυτή την Jaguar αλλα ακόμα περισσότερο την Custom Shop του Gallagher ;)

Αυτό αφορά στην δική μου ευχαρίστηση και ικανοποίηση και όχι στο marketing και τις τσέπες των εταιριών ;)

ο cobain έπαιζε κυρίως με φτιαγμένες mustang και με jaguar.

την jagstang την έφτιαξε λίγο πρίν πεθάνει, την περίοδο in utero, επαιξε και σε μερικά live με αυτήν. εχουν κυκλοφορήσει 2 usa μοντέλα.... τελος παντων δείτε εδώ

στο θέμα μας όμως όντως το εχουν γαμ το θέμα, ειχα δεί καποτε ενα αντίγραφο του πιστοποιητικού (ετσι γράφεται?) θανατου του για 200 δολάρια...

Η κιθάρα που πωλείται στην δημοπρασία είναι πράγματι αντίγραφο της κιθάρας που είχε και μάλιστα το συγκεκριμένο όργανο το πρόσεχε πάρα πολύ. Έχω διαβάσει συνέντευξη στην οποία αναφέρεται στην συγκεκριμένη κιθάρα με τα καλύτερα λόγια !Εξάλλου το μικρότερο scale που είχε η συγκεκριμένη κιθάρα και οι dimarzio humbuckers είναι ενδιαφέρον συνδιασμός...

Η πλακα ειναι οτι πολλοι αγοραζουν Fender Jaguar & περιμενουν να βγαλουν τον ηχο του,οταν βεβαια κατι τετοιο ειναι αδυνατον μια & η jaguar του ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με stock Jaguar ειχε... :lol:

http://www.answers.com/topic/list-of-musical-equipment-used-by-kurt-cobain

Παντως ο Αγγλος που πουλαει την Fender Japan Jaguar (Cobain model) ειναι μεγας κλεφτης...στην Ιαπωνια κανει λιγοτερο απο 800 ευρω :wink:

Για όποιον πάντως θέλει πληροφορίες υπάρχει το

http://kurtsequipment.com/

το οποίο αν και στάσιμο χρόνια έχει γραφτεί σε συνεργασία με τον τεχνικό του ο οποίος είναι και υπεύθυνος για πολλά από τα πράγματα με τα οποία πειραματιζόταν ο cobain.

Παιδιά πάρτε το απόφαση:

Ο Kurt έπαιζε με strat:

KurtCobainStratocaster.jpg

:D:D:D

Eπαιζε και με strat στην περίοδο του bleach και του nevermind κυρίως Ιαπωνικές αλλά σχεδον όλες οι κιθάρες του είχαν τους ίδιους μαγνήτες. Πολύ σπάνια πάντως άλλαζε από τον bridge μαγνήτη....

Ο ¶γγλος είναι όντως μέγα απατεώνας. Έχω πάει στο συγκεκρημένο κατάστημα στο Leeds. Για μουσείο είναι καλό! :lol: Αν δεις μερικές φορές βάζει και διάφορα άλλα Ιαπωνικά όργανα της fender σε πολύ ακριβότερες τιμες. Πχ ένα Jazz Bass το είχε τις προάλες 1200 ευρω όταν από το ishibashi το πέρνεις 570 χωρίς μεταφορικά και φόρους....

Jag stang έχουν βγεί 2 σειρές. Μία το 1996 που παράγοταν μέχρι το 2001 και ξανά το 2003 μέχρι και τις 11 Απριλίου 2006 που σταμάτησε για δεύτερη φορά.

Είμαι ευτυχής κάτοχος μιας του 1996:

jag.jpg

H οποία έχει υποστεί αρκετές φορές μετατροπές γιατι όπως έβγαινε από το εργοστάσιο ήταν μάπα. Στην φώτο είναι με dimarzio superdistortion και ένα fender standard stratocaster single coil και τώρα της έχω βάλει έναν rockinger P90 και ένα haussel alnico5 μαζί με ένα original tune-o-matic bridge της gibson.

¶ και οι δύο σειρές είναι made in japan και όχι usa, όπως είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Kurt cobain για την δικιά του την οποία έπαιξε μια φορά σε live. Μάλιστα ο τεχνικός του ο Ernie Balley υποστηρίζει ότι δεν του είχε αρέσει καθόλου και ζήτησε πολλές αλλαγές αλλά βέβαια δεν πρόλαβε ποτέ να τις εκπληρώσει....

Trending...

Νέα θέματα

Back