Κόστος χειροποίητης κιθάρας

ναι....

πήρα και μια epiphone.... (μτχ)

δεν έχω θέμα φίλε μου...

ώρες ώρες βγάζω μια σκεβρωμένη short  scale ακουστική που ήταν η πρώτη μου κιθάρα (απ τον Ανθομελίδη στη Θεσσαλονίκη) μέχρι τα 18 μου !

Και παίζει μια χαρά.

Είδες και την κιθάρα των 50 δολαρίων του JJ.

πριν από 10 χρόνια πήρα και ένα άταστο πεντάρι μπάσο από ένα μαγαζι στο ebay με 150 στην πόρτα μου.

ας κόστιζε και 10. Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να την πάρω ποτέ όσο κοστίζει.

εγώ μουσική θέλω να παίζω.

ούτε ελεφαντόδοντα θέλω, ούτε εβένους, ούτε γιαλιστικά ούτε inlays ούτε χρυσά κουμπιά.

Ούτε ξωτικά ξύλα, ούτε μαγνήτες απο τη νάσα.

και φυσικά δεν συζητάω ότι παίζω με τις φτηνές περισσότερο από την καλή που γράφει φου στην ούγια.

Earendil είπε:
Δε θα σου ζητήσει, δε θα πας... ούτε εμείς είμαστε κατά πλειοψηφία υποψήφιοι πελάτες του Ruokangas αλλά τουλάχιστον μια συζήτηση καταφέρνουμε να τη κάνουμε.  :)
επειδή δεν θα πάω, δεν γίνεται να το μάθω εδώ μια και συζητάμε?

ξέρει κανείς να απαντήσει?

θέλει?

dimsonic είπε:
Ρωτάω λοιπόν.

Ενας που θα θελήσει να φτιάξει χειροποίητητες στην ποιότητα αυτή τις παραπάνω κιθάρες, τι θα μου ζητήσει?
Τίποτα γιατί δε θα βρεις κάποιον να ασχοληθεί με αυτό. Για να φτάσεις στο σημείο να απευθυνθείς σε κάποιον luthier, σημαίνει ότι δε βρίσκεις έξω αυτό που θέλεις. Σημαίνει ότι θέλεις πολύ καλή ποιότητα ξύλων, συγκεκριμένα specs, προσοχή στη λεπτομέρεια κλπ κλπ.
Είναι σα να πας στον Koenigsegg και να του πεις "φτιάξε μου ένα Yugo να κάνω τη δουλειά μου". Υπάρχει περίπτωση να μη γελάσει μαζί σου και να κάτσει να ασχοληθεί για να στο φτιάξει?

dimsonic είπε:
ναι....

πήρα και μια epiphone.... (μτχ)

δεν έχω θέμα φίλε μου...

ώρες ώρες βγάζω μια σκεβρωμένη short  scale ακουστική που ήταν η πρώτη μου κιθάρα (απ τον Ανθομελίδη στη Θεσσαλονίκη) μέχρι τα 18 μου !

Και παίζει μια χαρά.

Είδες και την κιθάρα των 50 δολαρίων του JJ.

πριν από 10 χρόνια πήρα και ένα άταστο πεντάρι μπάσο από ένα μαγαζι στο ebay με 150 στην πόρτα μου.

ας κόστιζε και 10. Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να την πάρω ποτέ όσο κοστίζει.

εγώ μουσική θέλω να παίζω.

ούτε ελεφαντόδοντα θέλω, ούτε εβένους, ούτε γιαλιστικά ούτε inlays ούτε χρυσά κουμπιά.

Ούτε ξωτικά ξύλα, ούτε μαγνήτες απο τη νάσα.

και φυσικά δεν συζητάω ότι παίζω με τις φτηνές περισσότερο από I καλή που γράφει φου στην ούγια.
Βρε Δημήτρη, οκ αυτα που λες, αλλα η ερώτησή σου δε πολυστεκει.

Το ειπες και μονος σου. Δε θες πολλα πολλα και καλα κανεις. Εμπειρία εχεις, πηγες σε μαγαζι και αναμεσα σε καποιες οικονομικες κιθαρες  βρηκες καποια αξιοπρεπή. Αυτο εσενα σε καλύπτει αλλα καποιος αλλο θελει το παραπάνω. Θελει και εμφάνιση μοναδική ισως.

Η ερώτηση σου ακουγεται σαν: "αφου εχουμε τοσο καλες squire, των 200€, τι δουλειά εχουμε με τις χειροποίητες;".

Η οργανοποιεια ειναι τέχνη και ο καλός τεχνίτης θα πληρώνεται. Π.χ. ολοι μας εχουμε βιβλια. Δες ομως εδω τεχνη:

Κάποια ερωτήματα από μένα.

Ο σκοπός του βίντεο είναι να πει ότι "υπάρχουμε και εμείς οι οργανοποιοί για όσους έχουν εξειδικευμένα γούστα"?

Ποιά είναι η αγορά από την οποία στοχεύει να "προσελκύσει" πελάτες αυτό το βίντεο (υπέρ των οργανοποιών)?

Αν έχουμε μια βιομηχανία που βρίσκεται στην ίδια χώρα με μια μικρή βιοτεχνία (άρα έχουμε και ισοδύναμο κόστος) πόση μπορεί να είναι η διαφορά τιμής μεταξύ τους για ένα όργανο με τα ίδια specs (και γιατί)?

Αν έχουμε δυο βιομηχανίες σε χώρες με διαφορετικό κόστος ζωής που προσφέρουν παραπλήσια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές, ποιός είναι ο λόγος να επιλέξουμε την ακριβή?

Το ίδιο ερώτημα ισχύει σε δυο μικρές βιοτεχνίες.

Αν όμως πάμε στο ερώτημα με μια βιομηχανία και μια βιοτεχνία (σε χώρες με διαφορετικό κόστος ζωής), τα δεδομένα είναι μη-συγκρίσιμα.

Το πιθανότερο είναι να γίνει μια επιλογή πιο VFM.

Και ξαναγυρίζω στο αρχικό ερώτημα με μια αλλαγή...

Ο σκοπός του βίντεο είναι να πει ότι "υπάρχουμε και εμείς οι οργανοποιοί για όσους έχουν εξειδικευμένα γούστα", ή ... μήπως όχι?

Με όλο τον σεβασμό στον Φάνη, που καταλαβαίνω πόσο "πονάει" την κάθε μια κατασκευή του.

Και να σας πω και κάτι?

Αν το βίντεο έλεγε "ρε παιδιά εμείς οι οργανοποιοί δεν επιβιώνουμε κόντρα στον ανταγωνισμό. Βοηθείστε την κατάσταση, γιατί αν εμείς φύγουμε απ' την μέση, δεν θα έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε ένα όργανο στα μέτρα σας (αν θέλετε), και δεν έχετε ποτέ την αίσθηση (που μόνο εμείς μπορούμε να σας προσφέρουμε) του να έχετε κάτι πραγματικά μοναδικό, δικό σας, και η εμπειρία αυτή είναι ανεκτίμητη."

Αυτό μάλιστα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν είχατε ένα σεβαστό ποσό διαθέσιμο για custom κιθάρα, (να πούμε 3χιλ? να πούμε 5?) θα απευθυνόσασταν στο custom shop της Fender ή σε κάποιον ιδιώτη luthier και γιατί?

BlackCrow81 είπε:
Αν είχατε ένα σεβαστό ποσό διαθέσιμο για custom κιθάρα, (να πούμε 3χιλ? να πούμε 5?) θα απευθυνόσασταν στο custom shop της Fender ή σε κάποιον ιδιώτη luthier και γιατί?
Σε ποιον πάει η ερωτηση;

BlackCrow81 είπε:
  Luthier, και τώρα που το σκέφτομαι ειδικά αν ήθελα φεντεροειδές  ;D

Αισθάνομαι ότι στο custom shop θα με έριχναν συγκριτικά..εκτός αν έπαιζα σε πιο

μεγάλα ποσά. Σε αυτά τα χρήματα δεν κοιτάς μάρκα αλλά luthier, δηλ. ο τάδε της φέντερ

ή ο τάδε (μη-φεντερ)

BlackCrow81 είπε:
Σε luthier. Η fender βγάζει υπεροχότατα όργανα σε πιο χαμηλή τιμή που καλύπτουν όλα νομίζω τα γούστα, χωρίς καστομιές (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα η fender και οι περισσότερες γνωστές φίρμες, με καλύπτουν). Στον luthier θα πήγαινα αν είχα τα λεφτά για το κάτι έξτρα, παραπάνω, αλλιώτικο, πιο προσωπικό.

επειδή δεν βλέπω να παίρνω απάντηση...

ας ρωτήσω το εξής...

ένα σώμα από squier affinity και ένα μπράτσο που δεν το κόβει cnc αλλά μάστορας στο χέρι.

Μαγνήτες που δεν τυλίγονται στη μηχανή αλλά επίσης στο χέρι.

λοιπά σιδερικά θα είναι υποθέτω αγοραστά και στην custom καλής επιλογής.

με ξύλα και βερνίκια του επιπέδου squier.

πόσο θα κάνει δηλαδή?

δεν δέχομαι για απάντηση το δεν θα πας σε luthier για επίπεδο squier...

πας και λες θέλω μια κιθάρα επιπέδου squier με φτηνό ξύλο, βερνίκι και πρεσαριστό χάλυβα της πλάκας με επένδυση νικελ.

και πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα μανίκι στο χέρι, όταν πια η μηχανή έχει τις προδιαγραφές και φτιάνει μανίκι όπως το θες.

...

δεν ξέρω...

dimsonic είπε:
πόσο θα κάνει δηλαδή?
Εbay δεν έχεις? ;D

...είπαμε, δεν πας στον luthier για να φτιάξεις αντίγραφα Fender

πας και λες θέλω μια κιθάρα επιπέδου squier με φτηνό ξύλο, βερνίκι και πρεσαριστό χάλυβα της πλάκας με επένδυση νικελ.
εάν πας στον luthier και του πεις αυτό...ε...τότε είσαι επιεικώς....βάλε ότι θέλεις!!!! O0

για να σε βοηθήσω...δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πάει σε ιδιοκατασκευή για ένα αντίγραφο Fender...ίσως μπορεί να μας βοηθήσει ο Κος Ντούκας από τα Γιάννενα που βλέπω ότι φτιάχνει πολλά αντίγραφα (άρα του τα ζητάνε!). Ή αυτοί που έχουν φτιάξει κιθάρες στο Κο Ντούκα.

Όπως σωστά λες, τα μπράτσα πια έχουν καλυφτεί σε προδιαγραφές. Εάν ξεφύγεις, ξεφεύγεις και από τις προδιαγραφές Fender :)

Βερνίκι σε επίπεδο Squier δεν υπάρχει, ο επαγγελματίας ή το κάνει σωστά ή δεν το κάνει. Εάν βάλει μπρος το πιστόλι η ποιότητα δεν αλλάζει

BlackCrow81 είπε:
Εγώ θα πήγαινα σε luthier  της  fender  θα έφτιαχνα  μια οργανάρα  στα μέτρα  μου  η οποία  θα  έγραφε fender  precision  bass και με τά χρόνια  θα  γινόταν ανεκτίμητο κομμάτι  της μουσικής  ιστορίας  λογω  του ΟΝΟΜΑΤΟΣ  μου . ;D

Αλλά  εγώ είμαι άλλο πράμα  :P

lgbesios είπε:
Εγώ θα πήγαινα σε luthier  της  fender  θα έφτιαχνα  μια οργανάρα  στα μέτρα  μου
ποια δηλαδή είναι τα μέτρα σου που δεν καλύπτει η Fender σήμερα?

Εάν εννοείς αυτό....πάσο!!!! ;D

Flores_Jorge.jpg

ebay έχω, αλλά

χρόνο δεν έχω να ψάχνω στον ωκεανό

και προτιμώ να ρωτήσω 5-10 ανθρώπους στο νοιζ που τους εκτιμώ (το έστησα το στιχάκι).

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι μήπως και οι luthiers το βλέπουν πολύ ψηλά?

δηλαδή αν δεν είναι βαλανιδοκαρυδοκουτσουρόξυλο δεν το πιάνουν?

Πρέπει να έχει το μπράτσο περικοκλάδες ? Δεν είμαι ο Χιώτης ούτε ο Κάρλος.

Πόσο θέλει ο luthier να μου προσφέρει μια decent κιθάρα (που για μένα είναι αυτή των 200 ευρώ) όπως μια squier?

ή μήπως είναι, ό,τι πάρεις 5, άστο κάτω αυτό κάνει 100?

dimsonic είπε:
Πόσο θέλει ο luthier να μου προσφέρει μια decent κιθάρα (που για μένα είναι αυτή των 200 ευρώ) όπως μια squier?
Mα οι luthiers δεν ασχολούνται με decent κιθάρες...άλλη είναι η δουλειά τους....Εαν θέλεις decent κιθάρα...εξήγησέ μου...τι τον θες το ταλαίπωρο τον luthier?

Εάν πας στον Paul Bocuse και του πεις θέλω ένα...σουβλάκι...ε θα το πληρώσεις!!! ;D

και για να μη μου λετε ότι τα έχω βάλει με τους luthiers

εγώ θα πήγαινα μόνο αν ήθελα κάτι που δεν το βρίσκω αλλού και είναι σημαντικό για να παίζω.

πχ αν είμαι αριστερόχειρας με χούγια, αν θέλω να φτάνω πχ στο 28ο τάστο, αν θέλω 9χορδη, αν θέλω compensated frets, αν θέλω μυστήρια ηλεκτρικά, τζιμπέντερ, μπιμπέντερ, ολμπεντερ....κλπ

Αλλά το να μου πουλάει πχ ο κατασκευαστής κιθάρες Κίσσαβος που είναι κλώνος strat με χρυσές πούλιες και σκαλισμένο ξύλο σε τιμή θεού....δεν ....

σήμερα που ο καθένας φτιάχνει δική του στρατο.

(δεν έφτιαξα ακόμα αλλά σκοπεύω οσονούπω...)

dimsonic είπε:
Αλλά το να μου πουλάει πχ ο κατασκευαστής κιθάρες Κίσσαβος που είναι κλώνος strat με χρυσές πούλιες και σκαλισμένο ξύλο σε τιμή θεού....δεν ....
καλά κάνει, εάν κάποιος αγοράζει...ΕΣΥ γιατί πρέπει να αγοράσεις από αυτόν δεν μας εξηγείς....Άσε που το σκαλισμένο ξύλο δεν είναι απλό και φτηνό....ξέρεις πόσο καιρό ψάχνω έναν σκαλιστή να φτιάξω μία Strat? :) έχω 2 σώματα και κάθονται...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back