My thoughts (and experience) exactly....Superfunk είπε:δεν ειναι δυνατον το ανθρωπινο χερι να επιτυχει τετοιο consistency απο ταστο σε ταστο...
μου το εκανε δωρο μαζι με το ρεφρετ ενας φιλος μου που εχει μαγαζι με κιθαρες,νομιζω μαζι με το ρεφρετ γυρω στα 250-300 ευρω χρεωνουν.Πόσα πλήρωσες για το πλεκάρισμα;
Αποτελεσμα του πλεκ δεν εχω δει...Superfunk είπε:ακριβως...
και μιλωντας απο...ιδιαν μπυρα.... ;D....τα δικα μου τα..ταστα & το nut τα... φροντιζει ενας απο τους καλυτερους μαστορες των ΗΠΑ (30 χρονια στο επαγγελμα και...φροντιστης σε κιθαρες πολλων διασημων)....παρ'ολα αυτα οταν "πλεκαρα" περυσι στη Γερμανια την βασικη μου τελε (7αρι radius) η δουλεια ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ...η κιθαρα εχει,αν το θελησω, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ χαμηλο action (παρα το 7αρι radius και το μηδενικο relief) και τα ταστα απλα ειναι ΤΕΛΕΙΑ...δεν ειναι δυνατον το ανθρωπινο χερι να επιτυχει τετοιο consistency απο ταστο σε ταστο...
Nα μη φάει τα μούτρα του προσπαθώντας να κοντράρει το plek όμως.Καλό να μαστε challengers αλλά μη μας πουν και μεγαλόστομους ε?bihlas87 είπε:Εγώ πάντως γουστάρω που είναι outspoken, challenger και δεν το παίζει μετριόφρων![]()
Ως challenge ίσως. Αλλά, αν υποθέσουμε ότι είναι δυνατόν, πόσοι μάστορες θα κάτσουν να κάνουν κάθε φορά τέτοια δουλειά για κάθε πελάτη;harilatron είπε:Δεν είναι αδύνατον να προσεγγίσει το επίπεδο του PLEK ένας μάστορας.
Νομίζω ουδείς.RayDTutto είπε:Ως challenge ίσως. Αλλά, αν υποθέσουμε ότι είναι δυνατόν, πόσοι μάστορες θα κάτσουν να κάνουν κάθε φορά τέτοια δουλειά για κάθε πελάτη;
εμενα εχει απλα,δεν νομιζω να χρεωνουν παραπανω για Stainless.Stainless; Απλά; Ξέρεις διαφορά;
Aπ'ότι είδα στο βίντεο ,Plek στην Ευρώπη υπάρχουν στο Bερολίνο, τη Στοκχόλμη και στο Λονδίνο. Τώρα αυτά είναι guitar repair shops ή κατασκευαστές ιδέα δεν έχω, αλλά απ'ότι κατάλαβα, αν κάποιος θέλει να ''πλεκάρει'' την κιθάρα και μένει Ελλάδα θα δώσει πολλά παραπάνω από 250-300 ευρώ...και γενικά θα δώσει ίσως και το 1/3 της αξίας της κιθάρας του.παρ'ολα αυτα οταν "πλεκαρα" περυσι στη Γερμανια την βασικη μου τελε (7αρι radius) η δουλεια ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ...
δηλαδή όλοι οι καλοί μαστορες δε θα φτιαχναν ενα καλό οργανο σε μένα, εναν άψυχο?yann είπε:Το εξηγησα αυτο,ειναι κατι που το καταλαβαινουν ελαχιστοι....
-Ρωτα και το μαστορα,μπορει να μη θελει τα λεφτα σου....
αναφερόμουν στο παράδειγμά σου, το οποίο δεν έβγαζε λογική. Αν θέλω ας πουμε εναν "ιησου" στο σαλόνι μου (απο τους δεκαδες του ελ γκρεκο ας πουμε) και δεν εχω λεφτα να τον αποκτήσω, ΚΟΠΙΑ θα πάρω, αρκει να ειναι με λαδι γιατί μου αρεσει η υφή. Η εκτυπωση που ειπες καμια σχεση δεν εχει.Οχι αμα μπορεις,παρε αυθεντικο Πικασο,ή αυθεντικη Benedetto,Dantzig κτλ....
Αλλα οτι δε φτανει η αλεπου,ξερεις τι τα κανει... ;D
δε νομίζω πως όλες οι καλλιτεχναρες που υπήρξαν γίναν αντικείμενο θαυμαστό και αντικειμενο φθόνου λόγω της επιδεξιότητας τους. Μάλλον λόγω των έργων τους, αποτελεσμα του μυαλού τους. Σίγουρα και η επιδεξιοτητα παιζει ρόλο, αλλα ειδικά στην "τεχνη" του κατασκευαστη ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ οργανων, δεν ειναι κατι ΤΟΣΟ απαραιτητο, οπως εχει αποδειχθει.Ο κουλος ειναι κουλος αν δεν ειναι επιδεξιος,ειτε τεχνιτης ειτε παικτης...Η επιδεξιοτητα καποιων ανθρωπων ηταν παντα κατι θαυμαστο (απο "νορμαλ" αλλους ανθρωπους,γι'αυτο ειναι Πικασο ο Πικασο),αντικειμενο ζηλειας και φθονου δε,απο κομπλεξικους κουλους,που θα'θελαν να ναι επιδεξιοι,αλλα δεν ειναι.....
-Την "επιδεξιοτητα" μηχανηματων θαυμαζουν μονο οσοι δεν ξερουν "την αλλη πλευρα"...
(σ'αυτο που εσυ βρισκεις "οργαναρα",αλλοι βρισκουν τρελλα ελαττωματα...)
δεν καταλαβαινω γιατί αυτό που εγραψες δεν εβγαζε νοημα. Τι θα πει δεν ξέρω? εξηγησε μου τοτε δεν προκειται και για καμια ακατανόητη επιστημη. (εκτος αν ειμαι ενα μυστικο που μεταφερετια απο στομα οργανοποιου σε αφτι οργανοποιου). Απλά θυμησου να διαβασεις αυτό που εγραψες, θα δεις και μονος σου οτι δε βγαζει πολύ νοημαΦυσικα και δεν καταλαβαινεις,αφου δεν ξερεις!
εγώ νομίζω πως το θεμα ασχολειται με τις ηλεκτρικές κιθάρες...Μιλαω για τον κοσμο της κιθαρας γενικα,για να μη μιλησω για οργανα γενικοτερα...(εδω ο αλλος φτιαχνει...μπουζουκια με CNC...)
"τα εργαλεια κανουν το μαστορα"??Α,εσυ δεν εισαι μονο με τα οργανα ασχετος,αλλα με τη δουλεια γενικοτερα...
Εχεις δουλεψει ποτε ρε φιλε?? ;D
Δε σου'χει πει ποτε κανεις πως "τα εργαλεια κανουν το μαστορα"?
-Και το πινελο,και το σφυρι,και η φωτογραφικη,και η κιθαρα εργαλεια ειναι,και οσο καλυτερα ειναι,τοσο μεγαλυτερη η αποδοση του "μαστορα" (και ο καλος παικτης μαστορας ειναι) απο την "ψυχολογια" και μονο,αστα τ'αλλα.
τα συμπεράσματα συνεχίζονται..."Ψυχη" θεωρεις τις γκριμαστες προφανως.Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι δεν εχεις καν ψυχη ακροατη,ποσο μαλλον παικτη,οποτε δεν μπορεις και να κρινεις ποιος παιζει με ψυχη και ποιος οχι....
-Εχεις τσεκαρει οοοολα αυτα τα απειρα εργοστασιακα και τους παικτες τους?
-Και ποιος ειναι αυτος που εχει αφησει εργοστασιακο οργανο "απειραχτο"??
-Μονο κατι "τσιφουτηδες"....
καλυτερα να μην ξανασυζητάς γιατί ούτως ή άλλως αυτά που λες δε βγάζουν κανενα νόημα-Το καθε CnC και το καθε Plek και το καθε διαστημοπλοιο,
ειναι χρησιμα μονο στη μαζικη παραγωγη.
-Προσωπικα μπορω να εχω το ιδιο αποτελεσμα με τα χερια μου και το minimum εργαλειων
που χρειαζεται ενας οργανοποιος.
Δε θελω να γινω βιοτεχνης,ουτε βιομηχανος (ουτε "μαζικος" ψευδομπουτικας!!)
Οποτε,δεν ξανασυζηταω γι'αυτα!![]()
Ξερω τα υλικα μου! (πανω σ'αυτα δουλευει το πλεκ!)RayDTutto είπε:Ρε συ Yann, αν δεν έχεις δει αποτελέσματα Plek πώς είσαι τόσο σίγουρος;
Σωστον,παντα μονο στα σιγουρα!Nα μη φάει τα μούτρα του προσπαθώντας να κοντράρει το plek όμως.Καλό να μαστε challengers αλλά μη μας πουν και μεγαλόστομους ε?![]()
Καλα,εγω στο Superfunk πεταξα το γαντι,εσυ το'πιασες? ;DYann εχω μια Framus diablo με ταστα βαλμενα απο Plek και μια squire που δεν με βολευουν τα medium ταστα της - μου προσφερεις τζαμπα refret?
Κανονικα,πρεπει ολοι,και παντα!! Εξαρταται ομως και απο το τιμολογιο τους.Ως challenge ίσως. Αλλά, αν υποθέσουμε ότι είναι δυνατόν, πόσοι μάστορες θα κάτσουν να κάνουν κάθε φορά τέτοια δουλειά για κάθε πελάτη;
Σωστο το βρισκω.Λογικα,μετα την υπερθερμανση θα ειναι πιο μαλακο.Αυτο που ισως το σωσει ειναι η περιεκτικοτητα σε νικελ.(αυτο ειναι ενα μυστικο των μπουζουξηδων οταν ξεμεινουν απο μαλακο ταστοσυρμα:πυρωνουν το σκληρο και το αφηνουν να κρυωσει αργα.. ;D )Με πολλή φαντασία κατάφερα να βρω ένα ρεαλιστικό ρίσκο από τη χρήση του PLEK που δεν υπάρχει αν το τρίψιμο γίνει στο χέρι: Η υπερθέρμανση ενός πολύ "ψηλού" τάστου (που θα πρέπει να φαγωθεί γρήγορα) με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην μελλοντική του σταθερότητα.
Ρε Ηρακλη,δεν πας στη μαμα σου να μη φωναξω τη Ζηνα? ;Dκαλυτερα να μην ξανασυζητάς γιατί ούτως ή άλλως αυτά που λες δε βγάζουν κανενα νόημα
συγγνώμη, αλλά προσωπικά βλέπω τα γραφόμενά σου σαν αυτά ενος μικρού παιδιου που πασχίζει να αναγνωριστεί και τιποτα παραπάνω.
..να σου απαντησω:και πάλι, τι σνομπισμός ειναι αυτός προς τον "κουλο"? αν ο ανθρωπος εχει ιδεες για να συνδυασει σπεκς, σχημα, και ξερει να προγραμματισει το CNC του, γιατι να τον υποτιμω εγω, που ειμαι "επιδεξιος"??
Σωστες τις βρισκω...Διαβάζω με αρκετό ενδιαφέρον τις τελευταίες 3 σελίδες του thread (το οποίο το βρίσκω εξαιρετικό) και έχω κάποιες απορίες...
Aπ'ότι είδα στο βίντεο ,Plek στην Ευρώπη υπάρχουν στο Bερολίνο, τη Στοκχόλμη και στο Λονδίνο. Τώρα αυτά είναι guitar repair shops ή κατασκευαστές ιδέα δεν έχω, αλλά απ'ότι κατάλαβα, αν κάποιος θέλει να ''πλεκάρει'' την κιθάρα και μένει Ελλάδα θα δώσει πολλά παραπάνω από 250-300 ευρώ...και γενικά θα δώσει ίσως και το 1/3 της αξίας της κιθάρας του.
Όμως ΑΝ κατάλαβα καλά, το Plek κάνει την ταστοδουλειά, η οποία όμως δεν πάει ''στράφι'' όταν η κιθάρα κάποια στιγμή θα θέλει παλι fret-dress ή re-fret? (ειδικά για αυτούς που δεν έχουν 20 κιθάρες και παίζουν συνέχεια με την ίδια)...
Με την έννοια αυτή, αν αγοράσω μια plek'd κιθάρα θα ξέρω ότι το plek που πλήρωσα παραπάνω θα είναι ένα ''προσωρινό'' αγαθό (σε σχέση με τους μαγνήτες,τα ξύλα,τα ηλεκτρικά που πάντα θα είναι αυτά που είναι).
Αν είχαμε στη γειτονιά ένα plek μηχάνημα, ίσως να συνέφερε έναντι του χειρονακτικού, μπορεί και όχι (δεν ισχυρίζομαι ότι το κάνει καλύτερα, απλά θα το δοκίμαζα) αλλά επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, με χαρά θα δώσω το 70άρι (ή τα διπλά+ για re-fret) στον καλό μας τον μάστορα, όπως άλλωστε κόβω να κάνετε και εσείς, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια γενικώς και μια χαρά ικανοποιημένοι είμεθα 8)
Εμένα αυτό μου φαίνεται τουλάχιστον αντιεπαγγελματικό.Τα τάστα κοστίζουν το ίδιο και ο μάστορας οφείλει να κάνει την ίδια δουλειά, είτε πρόκειται για squier, είτε για fender custom shop.Γιατί η διαφορά στην τιμή;yann είπε:Ενα των 300ε δεν μπορει να θελει ταστωμα των 250...
και ενα των 2500ε δεν μπορει να ταστωνεται με 100 (εκτος αν ο μαστορας ειναι φιλος σου και κανει τη δουλεια που πρεπει,ασχετα με το ποσο πληρωνεται!).
Δε μιλαω για τους επαγγ/τιες,αλλα για τους πελατες.Lorda01 είπε:Εμένα αυτό μου φαίνεται τουλάχιστον αντιεπαγγελματικό.Τα τάστα κοστίζουν το ίδιο και ο μάστορας οφείλει να κάνει την ίδια δουλειά, είτε πρόκειται για squier, είτε για fender custom shop.Γιατί η διαφορά στην τιμή;
Αυτο εχω ακουσει,bihlas87 είπε:Yπάρχει κάποιος που χρεώνει μόνο 100 ευρώ για αλλαγή τάστων?
...Σ'αυτη τη φωτο,το γυαλισμα δεν ειχε ακομη τελειωσει...Φωτο 1: Αυτο πλησιαζει το plek? ;D