Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες φίλε μου. Το θέμα με τους "λαϊκούς" ήχους στα Korg είναι ότι στην ουσία δεν είναι λαϊκοί ήχοι, αλλά αραβικοί, τούρκικοι κλπ. Είναι λαϊκός ήχος ένα καβάλι ή μία πίπιζα? Απλά τα Korg έχουν έτοιμους ήχους για να παίζεις στα περισσότερα μαγαζιά, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δυστυχώς δεν παίζεται λαϊκή μουσική. Είναι κοινό μυστικό πλέον το τι παίζεται με τα korg workstations και κάποιος έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. ;Dninja είπε:Tα ίδια και τα ίδια κάθε φορά..........
Ρε παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί όλα είναι θέμα γούστου. Το καλύτερο και το χειρότερο είναι υποκειμενικό.Το ότι όλοι σχεδόν οι πληκτράδες λαικού ρεπερτορίου προτειμούν korg είναι γιατί ουσιαστικά είναι τεμπέληδες και θέλουν να έχουν έτοιμους ''λαικούς'' ήχους χωρίς κόπο. είχα roland d-50,roland jv-90, korg micro x, yamaha sy 77 και πλέον έχω to motif es6 kai roland fantom G7.Κάθε φορά που είμουν έτοιμος να πάρω κάποιο korg, κάτι με σταμάταγε. Κι αυτό γιατί δεν ''μου'' ταιριάζει τόσο πολύ. Κάποια στιγμή ίσως να πάρω όμως.
Δεν μπορώ με τίποτα να συγκρίνω το sampling του motif me toy triton.Έχω αυτή τη στιγμή περίπου 512 mb sampling στο motif που για μένα είναι απίστευτα. ΌΠως επίσης δεν μπορώ να συγκρίνω τα πιάνα του roland με κανένα synth.κ.ο.
Παίξτε μουσική και μην αχσολείστε με την ηλεκτρολογία.Όπως είπε κι ο kilon και korg να είχα, τη δουλεία μου μια χαρά θα την έκανα αλλά είπαμε είναι θέμα προσωπικού γούστου.
Αυτά.
Γι' αυτό έγραψα ότι το Workstation είναι η χαρά του ετοιματζίδικου: αυτό που αγοράζεις είναι ένα ήδη δουλεμένο/εξαντλημένο όργανο και αυτό είναι κάτι που ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται.
Επίσης: εντυπωσιάζει! Κάθε φορά που περνάω από Νάκα, ή Bon Studio, αρχίζω τα "ααα" και "ουουουου" με τους ήχους, αρχίζω τις φαντασιώσεις για το πως αυτοί οι ήχοι θα ταριάζουν τέλεια σε ορισμένες συνθέσεις μου (ακόμη και αν δεν τις έχω γράψει ακόμη![]()
![]()
) κλπ κλπ. Μετά θυμάμαι πόσες φορές έχω πατήσει τη πεπονόφλουδα (βλ. παραπάνω) και ηρεμώ.
Επίσης θα έχετε παρατηρήσει πόσο απογοητευτικό ακούγεται (στην πρώτη επαφή) ένα σοβαρό synth όπως το Virus (μα είναι ήχοι αυτοί; μπλιαχ), διότι ΠΡΕΠΕΙ να πέσεις πάνω του και να το δουλέψεις για να δεις φως.
Ο Emerson έλεγε σε μία συνέντευξη ότι όταν πρωτο ασχολήθηκε με synths , καθόταν ώρες προσπαθώντας να φτιάξει έναν ενδιαφέροντα ήχο και όταν τον έφτιαχνε ήταν τόσο χαρούμενος που μετά καθόταν και έγραφε ένα ολόκληρο κομάτι ΕΙΔΙΚΑ γι' αυτόν τον ήχο. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η σωστή προσέγγιση.
Τα Workstations έχουν άλλη φιλοσοφία.
Εδώ +1000.Όντως είναι αστείο να πεί κανείς ότι μπορεί να κάνει την ίδια επεξεργασία του ήχου με ένα workstation σε σχέση με ένα analog modeling ή analog.Δηλ.ΈλεοςΌχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Τα (sample-based) Workstations έχουν τη θέση τους στη ζωή του μουσικού, αλλά δεν είναι (κατά τη γνώμη μου) καλές πλατφόρμες για την ανάπτυξη "ήχων" και για τη μελέτη παρομοίων θεμάτων. Αυτή είναι η μόνη αντίρρησή μου.
Φυσικα και ετσι ειναι γιατι εξωτερικο ξερουν τι θα πειΣτης μπάντες και συναυλίες του εξωτερικού παίζουν όλα! Και βγάζουν τέλειο ήχο.
Συμφωνώ απόλυτα.......Akiss είπε:ειναι κατι τελειος διαφορετικο και δεν δεχεται συγκριση... αλλο korg αλλο Yamaha... και τα δυο κανουν παπαδες. Καλο ειναι καποιος να εχει οργανα και απο τις δυο εταιριες.. Αυτη ειναι η γνωμη μου... Απλα...
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες μουσικής. Υπάρχει μόνο καλή και κακή μουσική, αξιοπρεπής και αναξιοπρεπής. Επίτρεψέ μου μουσική σαν αυτή που τραγουδάει η Θώδη και σαν κι αυτή που ακούγεται στα πρωινάδικα να τη θεωρώ χαμηλότατης πολιτιστικής αξίας.charles1 είπε:φίλε μου πρέπει να καταλάβεις πως μουσική δεν σημαίνει μόνο μέγαρο και rock αλλα και αλλα είδη μουσικής όπως ειναι αυτό που τραγούδαει η Έφη θώδη καθως και αυτοί που τραγουδάνε στα πρωινάδικα, το είδος που αρέσει στον καθένα είναι διαφορετικό..........Τωρα για αν η korg βγάζει τα καλύτερα synthesizers αυτο το κρίνει διαφορετικά καθε πληκτράς.
Χαίρομαι που κατάλαβες τι εννοούσα. Εννοείται ότι αγαπώ το γνήσιο και αναλλοίωτο λαϊκό και δημοτικό τραγούδι. Είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ως κληρονομιά.charles1 είπε:φίλε cyclops συφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου απλα νόμιζα οτι κατακρίνεις το λαίκο και το δημοτικό τραγούδι.καλή χρονιά.
CS80???epictrance είπε:yamaha,γιατι εφτιαξε στον Βαγγελη Παπαθανασιου το απολυτο μηχανημα......