Korg M50

Είναι απογοητευτικό να μην προσφέρει την επέκταση sampling, ούτε καν μόνο φόρτωση δειγμάτων (sample player). Μην έχοντας ούτε τη δυνατότητα για Radias, το μόνο υλικό για καινούργιους ήχους είναι να βασιστείς στα υπάρχοντα δείγματα.

Έχοντας το M3-88, το συγκεκριμένο μου φαίνεται πανάκριβο γι' αυτό που προσφέρει. Και οπωσδήποτε αρκετά low-level αν έχεις καλομάθει με το Μ3...  :)

Το m3 μπορει να εχει 2πλασια τιμη απο το m50 αλλα εχει τετραπλασια πλασια πραγματα τουλαχιστον(sampling,karma,παιρνει radias,equaliser αντι για knobs)..Εχει πραγματικα απεριοριστες δυνατοτητες..

Και λιγο δυσκολο να βγει κατι για το 50αρι απο αποψη επεκτασης η sampling..

Ψαχνω αυτο τον καιρο ενα synth γυρω στα 1000 euro και ειμαι αναμεσα σε ROLAND JUNO G, KORG M50 και YAMAHA MO6,εσεις τι θα μου προτεινατε  σε αυτα τα λεφτα?

οικονομία και υπομονή....διότι αν ακουσεις LIVE το m3 θα κλαψεις κι εσύ μαζίμου... ;)

jimmy boy είπε:
οικονομία και υπομονή....διότι αν ακουσεις LIVE το m3 θα κλαψεις κι εσύ μαζίμου... ;)
Κοίτα, μιλάμε για διπλή τιμή όταν λέμε για M50 και M3. Δεν είναι λύση να λέμε "πάρε αυτό που κάνει τα διπλά" γιατί απλά μπορεί ο άλλος να μην τα έχει ή να μην μπορεί να περιμένει μέχρι να μαζέψει σχεδόν ένα χιλιάρικο ακόμα. Δε λέω, το αξίζει το επιπλέον χιλιάρικο το M3 αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Υ.Γ. Ωραίος ο ήχος του M3, όχι για να βάλεις και τα κλάματα όμως. Πολύ καλό αλλά όχι τόσο πολύ.

Kοίτα,

το m3 το οποίο κι εγώ δεν το έχω ακόμα... :-\.μαζεύω...(κ  prosox;h...συμβουλεύω υπομονή διότι όποτε στο παρελθόν δεν μάζεψα για το καλύτερο και πήρα από ενθουσιασμό κάτι πιο φθηνό...μετ'α από την 1η καύλα (<== σορρυ) το σκότωσα και έβαλα κι άλλα πολλα να πάρω το...αρχικό σχέδιο...Πόσοι απο εδωμέσα άραγε δεν το έπαθαν αυτό ποτέ? ;)

είναι το μόνο synth της korg Που έχει karma2 εκτός του oasys που η τιμή του είναι απαγορευτική για μένα και για τον πιο πολύ κόσμο εδω μέσα...το πιο πιθανόν.

Να διευκρινήσω ότι δεν είμαι επαγγελματίας...so i dont need σκυλαδικους ήχους αλλά ούτε και πληκτράς καλός είμαι οπότε τα εντυπωσιακά και ετοιματζίδικα της korg αν το θές, με βοηθούν ιδιαίτερα

Το κλάμα ..διότι οι ήχοι του σε σχέση με τον ανταγωνισμό (yamaha motif xs kai roland fantom g) είναι πιο εντυπωσιακοί αν σκεφτεις ότι συγκρίνουμε την υπερεφεύρεση KARMA 2 ΜΕ ΑΠΛΑ ΑRPEGIATORS

filia

jim

Κατανοητή η άποψή σου αλλά και πάλι, τα φτηνά όργανα υπάρχουν για κάποιο λόγο στον κόσμο. Κι εγώ θέλω το M3 και ξέρω ότι είναι καταπληκτικό αλλά παίζω με TR και προφανώς δεν το κάνω επειδή μου αρέσει το χρώμα του. Άρα, δεν μπορούμε να προτείνουμε ένα και μοναδικό πράγμα για κάθε ερώτημα.

jimmy boy είπε:
Το κλάμα ..διότι οι ήχοι του σε σχέση με τον ανταγωνισμό (yamaha motif xs kai roland fantom g) είναι πιο εντυπωσιακοί αν σκεφτεις ότι συγκρίνουμε την υπερεφεύρεση KARMA 2 ΜΕ ΑΠΛΑ ΑRPEGIATORS

filia

jim
Ο ήχος ενός synth είναι άσχετος από το πόσο εντυπωσιακά patterns μπορεί να φτιάξει, το μόνο κριτήριο είναι το πόσο καλά ακούγονται όσα βγαίνουν από το μηχάνημα. Εν προκειμένω, θεωρώ ότι το Motif XS είναι σαφώς καλύτερο από το M3 αν μιλάμε καθαρά για θέμα ήχου. Ναι, το Karma μαμεί αλλά δεν βελτιώνει τον ήχο.

Ναι,αλλα αν τελικα δεν μπορω να διαθεσω αυτα τα παραπανω χρηματα και ισως να μην χρειαζεται κιολας μιας και ειμαι αρχαριος,απο τα τρια αυτα (juno g,mo6,m50) εσεις τι θα προτιμουσατε?Εγω απο οσα διαβασα στο φορουμ το m50 το ψιλοαπεκλεισα και περισσοτερο παω για το mo6 αφου ολοι εδω το θεωρουν την καλυτερη μαλλον επιλογη στην τιμη του.Ενδεικτικα οι τιμες στο μουσικοραμα ειναι  juno g=850,korg m50=1000 και mo6=990 (στο νακα αυτο).

Σωστος..και το tr ειναι σιγουρα καλυτερο και απο mo6 η το guno g..και με τεραστειες "τριτονικες"  βιβλιοθηκες ηχων..  ;D ;D ;D

arkoudakias είπε:
Σωστος..και το tr ειναι σιγουρα καλυτερο και απο mo6 η το guno g..και με τεραστειες "τριτονικες"  βιβλιοθηκες ηχων..   ;D ;D ;D
κοιτα απο το mo6 δεν ειναι καλυτερο,ναι εχει sample επεκταση αλλα το mo6 ειναι ολη η δυναμη ηχου του motif es,μιλαμε για ηχο που ειναι πολυ πανω απο τα triton..δηλ μην σου πω αν οτι το m50 εχει καλυτερο ηχο και sequenser μιας και ο ηχος ειναι μηχανη του m3 ετσι.ξεπεραστηκε η HI συνθεση και πλεων καινουρια εχει η korg βελτιωμενη.ασε που το πληκτρολογιο του tr ειναι αθλιο..σαν τα αρμονια του 1995 τα yamaha psr...καθολου στιβαρο το tr και εδω ερχεται το mo6 με τερμα τρομερη αφη στα πληκτρα και την κασκευη και με πληρες ελεγχο στο cubase και οτι αλλο δουλευεις σαν controler...καλα ειναι να δεις το mo6.για το korg tr ουτε pachname δε θα βρεις για το cubase :P

Να πώ και εγώ ότι απο την Πέμπτη είμαι ένας ευτυχής κάτοχος του Μ50. Όπως είχα πει πήγαινα για το Μ3, αλλά μέτα που είδα το Μ50 το μετάνιωσα. Δεν λέω ότι δεν αξίζει την διαφορά των 1000 ευρώ το Μ3, αλλά αν όντως χρειάζεσαι τις παραπάνω δυνατότητες. Εγώ θα χρησιμοποιούσα υπολογιστή έτσι κ αλλιώς για ηχογραφήσεις οπότε τα εξτρα του Μ3 δεν τα χρειάζομαι. Επειδή οι ήχοι είναι ίδιοι και με το Karma Software  μπορεί και το Μ50 να αποκτήσει Karma δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά!

Είναι ένα εξαιρετικό performing synth και στα 1000 ευρώ δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο. Σύγκριση με το ΜΟ6 απλώς δεν υπάρχει. Και το Bon Studio δίνει και λαικούς ήχους για το όργανο (περιμένω να μου τους στείλει σήμερα) οι οποίοι είναι τέλειοι! Μήπως θα γίνει το νέο  Triton Extreme + φυσικοί ήχοι?  :D

MOTIFNICK είπε:
κοιτα απο το mo6 δεν ειναι καλυτερο,ναι εχει sample επεκταση αλλα το mo6 ειναι ολη η δυναμη ηχου του motif es,μιλαμε για ηχο που ειναι πολυ πανω απο τα triton..δηλ μην σου πω αν οτι το m50 εχει καλυτερο ηχο και sequenser μιας και ο ηχος ειναι μηχανη του m3 ετσι.ξεπεραστηκε η HI συνθεση και πλεων καινουρια εχει η korg βελτιωμενη.ασε που το πληκτρολογιο του tr ειναι αθλιο..σαν τα αρμονια του 1995 τα yamaha psr...καθολου στιβαρο το tr και εδω ερχεται το mo6 με τερμα τρομερη αφη στα πληκτρα και την κασκευη και με πληρες ελεγχο στο cubase και οτι αλλο δουλευεις σαν controler...καλα ειναι να δεις το mo6.για το korg tr ουτε pachname δε θα βρεις για το cubase :P

Ρε παιδιά και το juno g μην το έχουμε για πέταμα.Για μένα έχει το καλύτερο κλαβιέ από όλα.Στιβαρό σαν να είναι χτισμένο σε πέτρα και με ταχύτατη επαναφορά.Επίσης έχει μερικούς πολύ ωραίους vintage ήχους και είναι το πιο φιλικό στον αρχάριο με synths.Το βασικό μειονέκτημα είναι τα controllers που δεν επιτρέπουν καλό έλεγχο του ήχου καθώς παίζεις. 

juno g...συμφωνω...αλλα γενικα ειναι οπως ειπες φιλικο,ευκολο κτλ.προσωπικα δεν μου κανει κατι επαγκελματικο με πολλες δυνατοτητες...δεν ξερω...αλλα σαν παιχνιδι με λαμπακια το νιωθω..γιατι μιλαμε για φτηνα σε λαητ εκδοσεις synth..ενω το mo6 δεν ειναι τοσο λαητ οσο τα παραπανω..μμμμ αντε το m50 το εξερω αλλα και αυτο καθολου επεκτασημο.χωρις παρεξηγησεις.. ειναι μονο δικη μου γνωμη ετσι?,ελπιζω να μην αρχισουμε κοντρες παλι με κανεναν γιατι ολοι μας καθαρα οπαδικα μιλαμε που και που...οτι εχει ο καθενας ειναι το καλυτερο....σωστα???(αν και mo6 δεν εχω)

βασικα μακαρι να ειχα χωρο και λεφτα να επερνα απο ολα τα πληκτρα.

φιλικα

Noizer είπε:
Ρε παιδιά και το juno g μην το έχουμε για πέταμα.Για μένα έχει το καλύτερο κλαβιέ από όλα.Στιβαρό σαν να είναι χτισμένο σε πέτρα και με ταχύτατη επαναφορά.
...χωρίς aftertouch όμως...  ;)

Ούτε το Μ50 νομίζω έχει Aftertouch, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για ένα synth τέτοιου κόστους

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό γίνεται καθαρά για λόγους κόστους, αλλά ας έκοβαν από αλλού, όχι το aftertouch.

Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία των πληκτράδων το χρησιμοποιούν και είναι εντελώς απαραίτητο κατ' εμέ. Επομένως κακώς το αφαίρεσαν. Θα μπορούσε να είναι αρκετά συμπαθητικό synth, αν ενσωμάτωνε και aftertouch.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back