Να κάνουμε συζήτηση αλλά να ξέρουμε και τι λέμε..
Γι'αυτό είπα οτι γράφω στο forum μόνο πράγματα που έχω ψάξει και είμαι σίγουρος γι'αυτά. Το να επιμένουμε για κάτι που δεν ξέρουμε ή που το ξέρουμε στο περίπου μόνο να μπερδέψει τους άλλους θα έχει ως αποτέλεσμα.
edessaios είπε:
Μπαίνει ο αρχάριος μέσα, το διαβάζει και σκέφτεται: "Δεν παίρνω Μ50 γιατί δε δέχεται .pcg αρχεία άρα δεν μπορείς να φορτώσεις άλλα πέρα από τα preset". Αυτό καταλαβαίνω διαβάζοντας το και γι'αυτό το διευκρίνισα, όχι για να το παίξω έξυπνος.
Επίσης απαιτώ σεβασμό όπως σέβομαι και εγώ τα υπόλοιπα μέλη του Forum. Δε μίλησα άσχημα σε κανέναν οπότε λίγο προσοχή στις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται.
Μια συζήτηση είπαμε να ανοίξουμε και την χεσατε…..
Το παιδί που έκανε την ερώτηση παραπονέθηκε οτι "του την είπατε" η δική μου παρέμβαση ενόχλησε; Ασχολούμαστε με χαζομάρες και χάνουμε την ουσία.
Τέλος οι παρενθέσεις από μέρους μου!
Στο θέμα μας τώρα.....
Τα όργανα τα οποία αναφέρθηκαν, όπως πολύ σωστά είπε ο stavros_d80, χρησιμοποιούν διάφορες μηχανές σύνθεσης. Συγκεκριμένα:
-Trinity: ACCESS
-Triton (Classic/Extreme/Studio/LE-TR): HI
-M3: EDS
-M50: EDS
Το οτι η Korg χρησιμοποιήσε την επέκταση *.pcg για πρώτη φορά με το Trinity και το διατήρησε και στα υπόλοιπα μοντέλα, δε σημαίνει ότι μιλάμε για συμβατότητα. Μπορεί να έχουν όλα αυτα τα αρχεία την ίδια επέκταση άλλα σαν δομή είναι εντελώς διαφορετικά λόγω των διαφορετικών μηχανών σύνθεσης που χρησιμοποιούν, ακόμα και αν όλα τους δουλεύουν με αναπαραγωγή δειγμάτων.
Ένα απλό παράδειγμα.. Όπως είχα πει και στο προηγούμενο μου post, δεν έχουν όλα τα όργανα τα ίδια δείγματα στη Rom μνήμη τους. Σίγουρα θα βρούμε κάποια κοινά άλλα ακόμα και αυτά θα βρίσκονται σε διαφορετικές θέσης της μνήμης. Για παράδειγμα το δείγμα "Ocarina" στο Trinity θα βρίσκεται στον αριθμό 212 της λίστας των δειγμάτων της Rom ενώ στο Triton στο 320 (Τα νούμερα που χρησιμοποιώ είναι τυχαία).
Άρα ποιος ο λόγος να μιλάμε για συμβατότητα σε μεταγενέστερα μοντέλα όταν θα φορτωθεί διαφορετικό δείγμα; Προφανώς το αρχείο .pcg διατηρεί τους αριθμούς των δειγμάτων, όχι τα ονόματα.
Γι'αυτό που είχε ρωτήσει ο Μανώλης Χναράκης, για το αν δηλαδή Μ3 και Μ50 συνεργάζονται δεν απάντησα γιατί δε γνωρίζω. Μου φαίνεται πολύ λογικό να υπάρχει συμβατότητα άλλα καλύτερα να μας απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει στην πράξη ή κάποιος που είναι σίγουρος οτι το γνωρίζει.
Πάντως Μανώλη για τη συνεργασία Triton/Trinity/M3 είμαι κατηγορηματικός.