KORG M1,το νιώθεις,το αισθάνεσαι...είναι ο τύπος σου!

Παστίτσιός

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Υπάρχει κανένα midi keyboard το οποίο να έχει ακριβώς το ίδιο κλαβιέ-πλήκτρα με το KORG M1 όργανο? Εννοώ ακριβώς την ίδια αίσθηση που έχει το Μ1 η οποία είναι απολύτως εκπληκτική,τουλάχιστον για τα δάχτυλα μου! ;D  Γνωρίζετε τίποτα?

Αν θυμαμαι καλα, ο ιδιος τυπος πληκτρων με το Μ1 υπαρχει στα DX7,SY77, SY99, EX5, PF10, Motif7,M1, WS, 01/W, Trinity και Prophecy.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
jack2 είπε:
Αν θυμαμαι καλα, ο ιδιος τυπος πληκτρων με το Μ1 υπαρχει στα DX7,SY77, SY99, EX5, PF10, Motif7,M1, WS, 01/W, Trinity και Prophecy.
Δεν ισχύει για τα Trinity, Prophecy, DX7, SY77, SY99, WS.

Για τα άλλα, δεν γνωρίζω.

Δεν γνωρίζω φίλε μου αν υπάρχει midi κλαβιέ τέτοιας ποιότητας.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, οτι όσο καλό να είναι το midi κλαβιέ ίδια αίσθηση  δεν θα έχει, γιατί το Μ1 δεν είχε επαφές λαστιχένιες κάτω απο τα πλήκτρα.Είχε λαμάκια.Ήταν κατασκευή της YAMAHA όπως ξέρουμε..

trolley είπε:

Τι διαφορες βρισκεις μεταξυ Μ1 και WS ?

trolley είπε:

Λάθος !

DX7 , SY77 , SY99 έχουν ίδιο κλαβιέ (ονομάζεται FS αν θυμάμαι καλά) ,όπως και το Motif ES.

Μην απαντάτε αν δε γνωρίζετε.

macron είπε:
Λάθος !

DX7 , SY77 , SY99 έχουν ίδιο κλαβιέ (ονομάζεται FS αν θυμάμαι καλά) ,όπως και το Motif ES.

Μην απαντάτε αν δε γνωρίζετε.
Με συγχωρείτε, αλλά θα επιμείνω.

Το DX7 είχε καλύτερο Keyboard από το SY-77, το οποίο άλλωστε κυκλοφόρησε πολλά χρόνια αργότερα, όταν οι προτεραιότητες και οι αντιλήψεις των καταακευαστών είχαν αλλάξει (προς το χειρότερο).

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ότι η ποιότητα του πλαστικού ήταν πολύ διαφορετική και ότι το ίδιο ίσχυε για τη διαδρομή του aftertouch. Εσείς είχατε στη κατοχή σας τα τρία αυτά όργανα την ίδια περίοδο, ή απλώς έχετε διαβάσει γι' αυτό το θέμα;

Επιφυλλάσομαι για το SY-77 σε σύγκριση με το SY-99 (καθότι, όντως δεν τα είχα ΚΑΙ τα δύο).

Έχω την εντύπωση ότι παρόμοιο κλαβιέ με του Μ1, που είναι όντως Yamaha με λαμάκια, φορούσαν σίγουρα τα Korg T3/T2/ 01W/ Trinity & i30. Για άλλα μοντέλα δεν είμαι σίγουρος.

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά είναι ίδιου τύπου.

@axtarmas αν μπορέσεις και βρεις κάπου κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα σε πολύ καλή κατάσταση θα δεις ότι είναι παρόμοια στην αίσθηση με του Μ1. Το θέμα είναι ότι επειδή συνήθως τα όργανα αυτά είναι λιωμένα από live τα keybeds φθείρονται με τον καιρό και είναι δύσκολο να αξιολογηθούν αντικειμενικά όσο όταν βγήκαν όταν ήταν καινούργια.

Χαρακτηριστικό crash test keybeds για να καταλάβετε διαφορά M1 vs m50.

trolley είπε:
Με συγχωρείτε, αλλά θα επιμείνω.
::)

Το DX7 είχε καλύτερο Keyboard από το SY-77, το οποίο άλλωστε κυκλοφόρησε πολλά χρόνια αργότερα, όταν οι προτεραιότητες και οι αντιλήψεις των καταακευαστών είχαν αλλάξει (προς το χειρότερο).
Δεν παιζει ρολο ποτε κυκλοφορησε το καθενα διοτι ο τυπος πληκτρων, ο μηχανισμος επαναφορας και το κυκλωμα "πυροδοτησης"  δεν κατασκευαζοντουσαν απο την korg ή thn yamaha, αλλα απο την fatar.

Εσείς είχατε στη κατοχή σας τα τρία αυτά όργανα την ίδια περίοδο, ή απλώς έχετε διαβάσει γι' αυτό το θέμα;
Προσωπικα εχω 4 απο τα προαναφερθεντα και φυσικα εχω διαβασει για αυτο το θεμα.

KbdAssy2R.jpg

Yamaha_DX-7_DX7_Keys_collage.jpg

Yamaha_DX-7_Close_Up_Keys_web_small.jpg

This keybed, made by Fatar, is used in many synthesizers sold by Korg and Yamaha.However, the keybeds don't usually swap between brands, or even models,

because of differences in key switch wiring, aftertouch, and mounting.

YAMAHA -DX7 . DX7s . DX7ii . DX7iid . EX5 . MOTIF6 . MOTIF7

MOTIF-ES6 . MOTIF-ES7 . SY22 . SY77 . SY85

KORG -i30 . M1 . 01/W . Prophecy . Trinity .

Triton . Triton pro . Wavestation

Πηγη : http://www.bustedgear.com/repair_Yamaha_Korg_keyboard.html

jack2 είπε:
::)

Δεν παιζει ρολο ποτε κυκλοφορησε το καθενα διοτι ο τυπος πληκτρων, ο μηχανισμος επαναφορας και το κυκλωμα "πυροδοτησης"  δεν κατασκευαζοντουσαν απο την korg ή thn yamaha, αλλα απο την fatar.

Προσωπικα εχω 4 απο τα προαναφερθεντα και φυσικα εχω διαβασει για αυτο το θεμα.

KbdAssy2R.jpg
Δηλαδή το πιό πάνω κλαβιέ είναι της Fatar;

απο οσο ξερω εχει δικιο ο jack2, για τα συγκεκριμενα οργανα

η fatar εχει κανει τα keys για παρα πολλα αλλα...

συπεριλαβανομενου και του αγαπημενου μου kawai Κ5000.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δηλαδή το πιό πάνω κλαβιέ είναι της Fatar;
Α, δόα τω Θεώ... κ. Χναράκη, βοηθείστε παρακαλώ να λύσουμε τη διαφωνία μας, διότι είπαμε ότι δεν είμαι μουσικός, αλλά εδώ κοντεύω να βγώ και λοβοτομημένος... είχαν όλα αυτά τα όργανα το ΙΔΙΟ κλαβιέ;;;;;

??? ??? ??? ??? ???

απο τις σημειωσεις μου περι του θεματος (απο τεχνικο...)

DX7,SY77, SY99, EX5, PF10 and Motif7 (and others that have semi-weighted keys).

Korg M1, WS, 01/W, Trinity, Prophecy, and Triton except for LE and 88key also use a key that can be interchanged

mamonu είπε:
απο τις σημειωσεις μου περι του θεματος (απο τεχνικο...)

DX7,SY77, SY99, EX5, PF10 and Motif7 (and others that have semi-weighted keys).

Korg M1, WS, 01/W, Trinity, Prophecy, and Triton except for LE and 88key also use a key that can be interchanged
Πολύ σωστά σου ανέφερε ο "τεχνικός", και σου λέει "can be interchanged", δηλαδή μπορείς να τα κάνεις "τράμπα" διότι προφανώς σου απαντάει ο άνθρωπος βασιζόμενος σε κάποιο σημείο και γιά να είμαι πιό σαφής, σε ότι αφορά τον τρόπο που διαβάζει το κλαβιέ. Με άλλα λόγια την έξοδο που έχει αυτό το κλαβιέ σε σχέση με το matrix της πλακέτας. Γιά να το πω ακόμα πιό μπακάλικα αν θες, την διάταξη των σημάτων πάνω στην έξοδο της πλακέτας του κλαβιέ.

Όμως, εάν κατάλαβα καλά, απ'όσο μπορεί να κατάλαβα σωστά, το ερώτημα είναι εάν το πιό πάνω κλαβιέ της φωτογραφίας είναι της Fatar. Σωστά ή λάθος; Γι'αυτό και η ερώτησή μου.

trolley είπε:
Α, δόα τω Θεώ... κ. Χναράκη, βοηθείστε παρακαλώ να λύσουμε τη διαφωνία μας, διότι είπαμε ότι δεν είμαι μουσικός, αλλά εδώ κοντεύω να βγώ και λοβοτομημένος... είχαν όλα αυτά τα όργανα το ΙΔΙΟ κλαβιέ;;;;;

??? ??? ??? ??? ???
Δεν γνωρίζω. Εγώ έκανα απλά μιά ερώτηση και περιμένω απάντηση.

Είναι τόσο παλιά εταιρία η Fatar (1988/1991);

Πάντως εμένα στο Korg 01WFD το keybed γράφει πάνω στη πλακέτα Yamaha.

Το μυστήριο περιπλέκεται  ;D

παντως η Fatar εχει κατασκευασει keybed για διαφορετικους κατασκευαστες απο το 80!

Crumar Performer/Trilogy

ARP Quartet and SCI Prelude

Siel DK600, DK700, DK80, Crumar Bit99

E-Mu EMAX and EMAX II

εχουν keybed απο Fatar !

Εγώ παίζω ένα 01 wfd και μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο κλαβιέ σε συνθ που έχω συναντήσει. Και ξεκούραστο και μπορείς να ελέγχεις καλά τις δυναμικές. Πάντως αν δε ζύγιζε 200 ::) κιλά θα μας διευκόλυνε περισσότερο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back