Korg Electribe MX

pianistas78

Νέο μέλος
Πόντοι
16
παιδιά ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εξαιρετικό για λάιβ εμφανίσεις και για on the fly σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής χωρίς να μπλέκεις με software αλλά μόνο με hands-on tweaking. Eπειδή έπεσαν πολλά αγγλικά μαζί  ;D ;D , να εξηγήσω ότι είναι της φιλοσοφίας της σύνθεσης και εκτέλεσης μουσικής με αμεσότητα - ιδανικό για όσους τους απωθεί το περιβάλλον software. Επίσης, αν δεν σου αρέσουν τα συνθ του, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για την rhythm section σου (ντραμς και μπασογραμμές).

Eδώ συζητούσαμε για το δίδυμο αδελφάκι του, το ESX (που είναι sampler όμως κι όχι synth)... http://www.noiz.gr/index.php?topic=156454.0

...εδώ μπορείς να διαβάσεις ένα καλό review από το γνωστό κι έγκριτο Sound On Sound...

http://www.soundonsound.com/sos/nov03/articles/korgemx1.htm

...εδώ μπορείς να διαβάσεις specs και να το ακούσεις...

http://www.korg.com/gear/prod_info.asp?A_PROD_NO=EMX1

http://www.korg.co.uk/products/dance_dj/mx1/dj_mx1.asp

...και εδώ μπορείς να πάρεις μια γεύση του τι μπορεί να κάνει (το πρώτο βίντεο είναι το πιο κατατοπιστικό που θα βρεις, το δεύτερο προϋποθέτει να τα έχεις φτιάξει εκ των προτέρων):

Δεν το έχω δουλέψει καθόλου αυτό που αναφέρεις, αλλά από ότι διαβάζω είναι όντως μόνο για ρυθμούς. Άσε που δεν το έχω δει πουθενά  - έχει σταματήσει να διατίθεται πια σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία, υποθέτω και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Ίσως να είναι στοκ που τους έχει ξεμείνει, αν πραγματικά το θες στο Ebay θα υπάρχει σε πολύ χαμηλότερες τιμές, αλλά το ατού του EMX έγκειται στο ότι δεν είναι σκέτο groovebox - εκεί υπάρχουν άλλα που σίγουρα υπερτερούν. Το πλεονέκτημά του είναι oι synth φωνές που έχει, οι κλίμακες για σόλο πάνω στο μικρό ribbon, οι sequencers - arpeggiators και τα εφφέ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Gothic είπε:
αν καούν οι λάμπες τότε τ γίνεται?
Τις αλλάζεις!  :)
ή στελνεις τον ηχο στις εξοδους individual 3-4.

Μπορουν να τοποθετηθουν και λαμπες αλλου κατασκευαστη, αλλα θελει ειδικο καλιμπραρισμα.

το individual τι είναι? και αν καούν το πάς σε ηλεκτρονικό?έχει φασαρία να γίνει?

pianistas78 είπε:
το individual τι είναι? και αν καούν το πάς σε ηλεκτρονικό?έχει φασαρία να γίνει?
Εννοω καταρχας οτι εχει 4 συνολικα εξοδους  ΜΑΙΝ ΟUT 1-2  και Indiv. 3-4 και οτι οι λαμπες περνανε μονο απο τις 1-2. Αν σου χαλασουν μπορεις να στειλεις το σημα απο τις εξοδους 3-4.

Οι λαμπες ειναι user replaceable που σημαινει οτι τις αλλαζεις εσυ, με λιγη προσοχη.

jack2 είπε:
Μπορουν να τοποθετηθουν και λαμπες αλλου κατασκευαστη, αλλα θελει ειδικο καλιμπραρισμα.
Αυτό θέλει μεγάλη μανούβρα και δεν συνίσταται με τίποτα. Πιθανόν μάλιστα να υπάρξουν και μικρές δυσλειτουργίες. Οι λαμπίτσες που υπάρχουν εκεί είναι της Electroharmonix, και οι συγκεκριμένες είναι οι πιο high gain προενισχύτριες που έχω δοκιμάσει μετά από μικρά τεστ που έχω κάνει, οπότε οποιαδήποτε άλλη θα άλλαζε και τον ήχο του μηχανήματος μάλλον προς το χειρότερο μιας και οι συγκεκριμένες μπήκαν εκεί κατόπιν σκέψης και σχεδιασμού (γιατί θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν πάμφθηνες άλλες no name που θα είχαν και μικρότερο gain, πχ Sovtek). Από την άλλη δεν θα πρέπει βέβαια να υπερεκτιμούμε και την συμβολή των λαμπών αυτών στο ηχητικό αποτέλεσμα...

Οι λαμπες ειναι user replaceable που σημαινει οτι τις αλλαζεις εσυ, με λιγη προσοχη.
Eδώ ίσως κάνω λάθος αλλά κάπου έχω δει (manual; επιγραφή πάνω στο μηχάνημα;) μια προειδοποίηση με κεφαλαία γράμματα: NO USER SERVICEABLE PARTS INSIDE. REFER TO A QUALIFIED TECHNICIAN. Επίσης, μάλλον περιττό να σημειώσω ότι από τη στιγμή που ανοίγεται το μηχάνημα και ξεκινά το σκάλισμα, η εγγύηση πάει περίπατο.

Αυτό θέλει μεγάλη μανούβρα και δεν συνίσταται με τίποτα.
Ειναι οντως μανικι, αλλα υπαρχει η δυνατοτητα αν θες να πειραματιστεις.

Eδώ ίσως κάνω λάθος αλλά κάπου έχω δει (manual; επιγραφή πάνω στο μηχάνημα;) μια προειδοποίηση με κεφαλαία γράμματα: NO USER SERVICEABLE PARTS INSIDE. REFER TO A QUALIFIED TECHNICIAN.
Εδω κανεις λαθος. Αναφερεται για το μηχανημα συνολικα και οχι για τις λαμπες.

Η προσβαση στις λαμπες ειναι πολυ ευκολη για αυτον ακριβως τον λογο, απλα αφερεις ενα καλυμα με 2 βιδες.

Όχι, πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να πάρεις και αυτό... τα πιο πολλά του Kaoss Pad (εκτός από το Χ/Y pad) τα κάνει και το EMX (πιστεύω), που το οποίο διαθέτει κι ένα μικρό pad κάθετο (ribbon) και δέχεται και τις εντολές midi που θα του στείλει ο μοχλός/ροδέλα του midi κeyboard σου.

jack2 είπε:
Εννοω καταρχας οτι εχει 4 συνολικα εξοδους  ΜΑΙΝ ΟUT 1-2  και Indiv. 3-4 και οτι οι λαμπες περνανε μονο απο τις 1-2. Αν σου χαλασουν μπορεις να στειλεις το σημα απο τις εξοδους 3-4.

μια διωρθωση οι main εξοδοι εχουν 2 ενισχυτες εναν απλο και ενα δευτερο που ειναι οι λυχνιες. οταν ρυθμιζω την ενταση βρισκω μια ισσοροπια μεταξυ του φυσιματος της λαμπας και της μεγιστης εντασης. οποτε αν καει η λαμπα οι main εξοιδοι δεν αχρηστευοντε πληρως μεχρι το service γιατι εχεις και τον τρανζιστορατο ενισχυτη μεσα.

καλο ειναι παντως αν το παρεις να μην εχεις το volume των λαμπων σε μεγαλη ενταση γιατι τις ζοριζεις περισσοτερο. στο δικο μου μηχανημα(esx) παντως εχω βαλει και ενα ανεμιστηρακι απο κατω απο τις λαμπες για να ειμαι σιγουρος οτι η θερμοκρασια ειναι υπο ελεγχο.

παιδια το πήρα.ΦΥΣΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.καμμια σχέση με software. νιώθεις τον όγκο.και έχει άπειρους συνδυασμούς και ήχους.ΦΟΒΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟο

Άντε, με γεια! Mέχρι τώρα πιστεύω ότι θα έχεις καταλάβει ότι ένα X/Y pad είναι άχρηστο... για αυτόν το λόγο:

bloody_sunday είπε:
...που το οποίο διαθέτει κι ένα μικρό pad κάθετο (ribbon) και δέχεται και τις εντολές midi που θα του στείλει ο μοχλός/ροδέλα του midi κeyboard σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back