Koκκινο Τριανταφυλλο εκτελεση σε λα φαλτσορε

30 χρονια πείρας με φιλαρμονικές δεν έχω  ;D  και τους ανθρώπους δεν τους γνωρίζω, πάντως εκείνο το "λο" (και όχι μόνο) ακούγεται τραγικό, σε κάθε επανάληψη του ρεφραίν

και το φάλτσο προφανώς προέρχεται από ένα υποσύνολο της χορωδίας  (στις ψιλές νότες)

Ως μέλος τετράφωνης μικτής χορωδίας τα τελευταία 8 χρόνια, έχω να πω πως ναι, φάλτσα υπάρχουν. Η πρώτη φωνή δεν μπορεί να βγει όσο ψηλά πρέπει και πέφτει, οι τενόροι είναι μπροστά ενώ δεν πρέπει και καμία φωνή δεν κρατιέται όσο πρέπει λόγω έλλειψης χορωδιακών αναπνοών.

Βέβαια, ομολογώ πως και εμείς ως χορωδία έχουμε κάνει παρόμοιες εμφανίσεις και έχουμε αρκετά τέτοια βίντεο. Βλέποντάς τα όμως ξανά και ξανά, αναγνωρίζουμε πλέον τα (εμφανή) λάθη.

Πάντως δεν "σάπισα στο γέλιο", γιατί δεν πιστεύω πως είναι για γέλια. Απλά, αν ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο στο Youtube το έκανε για να δείξει το έργο της συγκεκριμένης χορωδίας (που είναι πιθανόν χορωδία κάποιου συλλόγου, απ' ότι βλέπω), μάλλον έκανε λάθος επιλογή.

BigAlejandro είπε:
μια ερωτηση θελω να κανω πανω σε αυτο, γιατι κατι δεν καταλαβα!

εννοεις πως τους γνωριζεις προσωπικα?

η πως ξερεις τι κοπος χρειαζεται για να φτασει καποιος εκει?
Οχι φιλε μου δεν τους γνωριζω προσωπικα.

Γνωριζω ομως τον κοσμο αυτον (των χορωδιων και φιλαρμονικων), και γνωριζω πως δουλευουν και την ποιοτητα τους γενικα.

Ολοι αυτοι ειναι ανθρωποι που ασχολουνται χρονια με τη μουσικη και με αυτα που κανουν, και μαλιστα αυτα που κανουν ειναι ολη τους η ζωη.

Ειναι ανθρωποι διαφορετικης μουσικης παιδειας απο τη μουσικη παιδεια που εχουμε εμεις τα κ@λοπαιδα που πηραμε μια κιθαρα, ανοιξαμε τερμα εναν λαμπατο να παρουμε ολη την "ποιοτητα" του, και τα μαθαμε ολα.

@

Μενελαε!!!  Οτι πεις......

TSotir είπε:
Ειναι ανθρωποι διαφορετικης μουσικης παιδειας απο τη μουσικη παιδεια που εχουμε εμεις τα κ@λοπαιδα που πηραμε μια κιθαρα, ανοιξαμε τερμα εναν λαμπατο να παρουμε ολη την "ποιοτητα" του, και τα μαθαμε ολα.
αυτά μπορεί να ισχύουν στις χορωδίες που έχεις συμμετάσχει εσύ

εμένα μου φαίνεται (ή μάλλον μου ακούγεται) για τη χορωδία του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κάτω Παναγιά"

σορυ για το οφτοπικ, αλλα μηπως πρεπει να φυγει το θεμα απο την παιδικη χαρα?

Θα συμφωνήσω κ εγώ πως τα άτομα που ξέρω ότι συμμετέχουν σε χορωδίες/ φιλαρμονικές και οι ίδιοι αρκετά συχνά μιλάνε αρνητικά για τα αποτελέσματα αυτών που κάνουν ή για την ποιότητα των χορωδιών στην Ελλάδα.

Νομίζω ότι είναι υπερβολή να λέμε ότι η αισθητική του μαέστρου μας πείραξε... παραπάει :)

BigAlejandro είπε:
σορυ για το οφτοπικ, αλλα μηπως πρεπει να φυγει το θεμα απο την παιδικη χαρα?
Άντε βρε το βλέπω αυτό θα έκανα τώρα απαπα :P

Νομιζω οτι δε πρεπει να φυγει γιατι ο σκοπος του ηταν απλα να γελασουμε με την αποπειρα του γηροκομειου να τραγουδησουν , ασχετα αν εμεις το εμβαθυναμε. Εγω παντως γελασα αρκετα κ αξιζουν πολλα συγχαρητηρια κ σε αυτον που το ανεβασε youtube αλλα κ στον brougos που το ανακαλυψε

Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά θα προσθέσω το εξής μόνο: σέβομαι απόλυτα τον ιδρώτα και την προσπάθεια του καθενός, αλλά το αποτέλεσμα ευτυχώς ή δυστυχώς ΔΕΝ εξαρτάται ΜΟΝΟ από την προσπάθεια. Και η ύπαρξη προσπάθειας δεν αλλάζει το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, λυπάμαι.

TSotir είπε:
Και, παρεμπιπτόντως, δε νομίζω ότι γνωρίζουμε ο ένας τη μουσική παιδεία του άλλου. For all you know εγώ μπορεί να είμαι ο von Karajan (και αντίστροφα). ;) Ούτε νομίζω άλλωστε ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είσαι ο von Karajan για να κρίνεις το συγκεκριμένο θέμα. Πρόκειται για ένα απλό αντικειμενικό και μετρήσιμο μέγεθος, μια συχνότητα. Αν η συχνότητα είναι αυτή που πρέπει να είναι καλώς, αλλιώς κακώς. Δεν πρόκειται για κάτι υποκειμενικό.

αυτά μπορεί να ισχύουν στις χορωδίες που έχεις συμμετάσχει εσύ
Για και να μην νομισει και κανενας οτι ειμαι και κανενας σοβαροτατος χορωδος και ετσι... να πω οτι παιζω στη φιλαρμονικη της Πρεβεζας κλαρινο και σαξοφωνο, και εχω συνεργαστει πολλες φορες σαν μουσικος σε συναυλιες που η περιφημη χορωδια της Πρεβεζας (θα γνωριζετε τη συνεργασια της με το Γιαννη Μαρκοπουλο και τη διεθνη καριερα της) ηθελε συνοδια οργανων.

Αυτος ο χαμενος με την μαυρη telecaster ειμαι, και δηλωνω οτι δεν υπαρχουν φαλτσα στο παραπανω βιντεο. Το τι υπαρχει τοχω εξηγησει ηδη.

Ουτε εγω ακουω φαλτσα ρε παιδια.

Ακρως σεβαστη η προσπαθεια ακομα και αν εχει λαθη.

Δεν ξέρω αν φταίει η περιστροφή της γης, το φαινόμενο doppler ή μια οξεία λοιμώδης ιγμορίτιδα ανάμεσα στα μέλη της χορωδίας πάντως (τονικά) η χορωδία ακούγεται (to say the least) σαν να ψάχνει να βρει τη νότα (και τελικά να την βρίσκει λίγο "πιο δίπλα").

Δεν είναι αστείο όμως. Είναι απλά μια κακή στιγμή.

(@Brougos, ακόμα δεν εξήγησες το σκεπτικό με το οποίο άνοιξες το θέμα. )

Το "λο" του τριαντάφυλλου κοντεύει να γίνει γαϊδουράγκαθο, μη τρελαθούμε κιόλας ρε παιδιά. Εντάξει, η χορωδία δεν τα καταφέρνει σε όλα τα σημεία, αλλά εδώ το ίδιο κάνουν δεκάδες αδρά αμειβόμενοι α(η)οιδές/-ες.

Από κει πέρα, το σκηνικό μου θυμίζει συναυλία επαρχιακού συλλόγου δημοδιδασκάλων, τραπεζικών ή δημοτικών υπαλλήλων, ένα παρακμιακό κλίμα. Μου βγάζει μια μελαγχολία που με γυρίζει στην επαρχία των 70's και των 80's, με τις μίζερες "κοινωνικές εκδηλώσεις" το απόγευμα μιας γκρίζας Κυριακής.

Από την άλλη προφανώς οι κυρίες και οι κύριοι έχουν ένα χόμπι για να γεμίζουν τις ώρες και να σκοτώνουν το χρόνο του (και ενίοτε κάνα άσμα ... side effetcs). Όχι γέλιο δε μου βγάζει με τίποτα, απλά θα προσπερνούσα, αλλά γούστα είν' αυτά. 

harilatron είπε:
(@Brougos, ακόμα δεν εξήγησες το σκεπτικό με το οποίο άνοιξες το θέμα. )
+ 1000

διαβάζοντας και τις 4 σελίδες του θέματος δεν καταλαβαίνω γιατί γράφετε-απαντάτε ρε παιδιά (συγγνώμη, δεν το λέω αλλαζονικά).

επίσης θέλω να δώσω τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου σε αυτούς που έχουν χώσει τα karma -

σ' αυτούς που τα 'χουν χώσει. χαχαχααχχαχαα στο ελλάντα του pasok μόνο στο noiz υπάρχει αξιοκρατία. χαχαχαχαχαχαχαχα

Εγώ πάντως να σας πω πιο πολύ με χαλάει ο άθλιος ήχος που βγάζουν παρά τα φάλτσα. Ξέρεις το φωνάζουμε κ λίγο δε τραγουδάμε ακριβώς, και θυμίζει όντως κάτι τέτοιο,

BitCollector είπε:
Από κει πέρα, το σκηνικό μου θυμίζει συναυλία επαρχιακού συλλόγου δημοδιδασκάλων, τραπεζικών ή δημοτικών υπαλλήλων, ένα παρακμιακό κλίμα. Μου βγάζει μια μελαγχολία που με γυρίζει στην επαρχία των 70's και των 80's, με τις μίζερες "κοινωνικές εκδηλώσεις" το απόγευμα μιας γκρίζας Κυριακής.
πολύ γλαφυρή περιγραφή :P

Κατά τ' άλλα συνεχίζει να μου φαίνεται αστείο εφ' όσον δεν είναι πλέον το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να δω ή κάνω μια γκρίζα Κυριακή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back