Φίλε μου μην ακούς.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ κανονικά και με το νόμο.
Μπορείς να διαβάσεις στο πίσω μέρος της απόδειξης που έλαβες, ότι η εταιρία δεν αναλαμβάνει ΚΑΜΜΙΑ ευθύνη.
Διαβάζω απο απόδειξη της speedex:
Άρθρο 6 Σε περίπτωση απώλειας, βλάβης ή ζημίας του αποστελλομένου αντικειμένου, εγγράφου ή δέματος η ευθύνη της speedex περιορίζεται στο μικρότερο των παρακάτω οριζομένων ποσών:
α) στο ποσό των 59 ευρώ.
β) στο πραγματικό ποσό της απώλειας ή βλάβης ή ζημίας το οποίο κατεβλήθη για το έγγραφο ή το δέμα, ποσό το οποίο ο αποστολέας δηλώνει ότι ειναι εύλογο σε συνδυασμό με τα παρακάτω άρθρα 6α, 6β και το ποσό του ασφάλιστρου που περιλαμβάνεται στη συμφωνηθείσα αμοιβή των υπηρεσιών.
6α: Εαν η αποστολή έχει αξία ή κόστος αναπαραγωγής απο 59 έως 2,935 ευρώ και ο πελάτης επιθυμεί να έχει πλήρη κάλυψη πρέπει να ασφαλίσει την αποστολή του, δηλώνοντας τούτο και αναγράφοντας την αξία της αποστολής, η οποία πρέπει να προκύπτει απο νόμιμα παραστατικά, στην εμπρόσθια όψη του παρόντος εντύπου επιβαρυνόμενος με το ανάλογο κόστος ασφάλισης
6β) Για αποστολές άνω ττου 2,935 ευρώ η ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να γίνει κατόπιν επικοινωνίας και ειδικής συμφωνίας (γραπτής μέσω Fax) με την εταιρία.
Άρθρο 7: Η SPEEDEX σε καμμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν επερχόμενες έμμεσες ζημιές ή απώλειες απο οποιονδήποτε λόγο και αν επέλθουν. Στις ανωτέρω έμμεσες ζημιές ή απώλειες περιλαμβάνεται κάθε απώλεια εισοδήματος, κέρδους, συμφέροντος, αγοράς κλπ.
Με λίγα λόγια, εφόσον δεν ασφάλισες θα πάρεις 59 ευρώ.
Αυτά τα λένε όλες οι courier. Κάνω αποστολές συνεχώς με courrier εδώ και 5 χρόνια και τις έχω τσεκάρει όλες. Και καλά το κάνουν αν θες τη γνώμη μου.
Ακομη και νομικά να κινηθείς η εταιρία είναι καλυμένη με τους όρους που εκδίδει. Οπότε θα φάς και άλλα λεφτά σε δικηγόρους - δικαστήρια.
Το σφάλμα είναι ΜΟΝΟ δικό σου, εφόσον στέλνεις ένα πανάκριβο όργανο και δεν σκέφτηκες να ρωτήσεις τί και πώς.
Κ μην πεις "πού να παει το μυαλό μου".
Αν ήταν να σκεφτείς: "Αν μπορώ να αποζημιωθώ με χρήματα, αν χαθεί μια αποστολή, να φροντίσω να "χαθεί" η κιθάρα σε συνεννόηση με το έταιρο λαμόγιο υπάλληλο της κούριερ και να μας δώσει η εταιρία ωραία λεφτουδάκια, να μας μείνει και η κιθάρα" θα το σκεφτόσουν....
Ας πρόσεχες φίλε, πές ότι έπεσε κάτω και έσπασε, ό,τι και να κάνεις όμως και τον Κούγια να έχεις δικηγόρο, δεν παίρνεις τίποτα πάνω απο 59 ευρώ. Και αυτά να διεκδικήσεις.
Λυπάμαι που στο ανακοινώνω έτσι, αλλα αυτή είναι η πραγματικότητα.