klon diy

manitsa7

Γνωστό μέλος
Πόντοι
183
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπερα

τωρα τελευταια ασχολουμαι με το diy pedals και εχω φτιαξει 4 πεταλια με τα οποια εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος 

ενα απο αυτα ειναι το γνωστο klon centaur για το οποιο πηρα το pcb απο τον ceriatone ο οποιος εχει κανει πιστη αντιγραφη τα υπολοιπα υλικα τα πηρα διασπαρτα απο διαφορα μαγαζια

το βαψιμο το εκανα στον αδερφο μου που εχει συνεργειο αυτοκινητων 

παραθετω μερικες εικονες και ενα βιντεο (δεν παιζω κατι ιδιαιτερο) με την τελε που μου εχει φτιαξει ο Νασος σε mesaboogie lonestar classic 

ο ηχος ειναι απτο κινητο ακουγεται καλυτερα με ακουστικα

B2A8D305-0892-4413-932B-2EB11615B019.jpeg

168E0DF1-0171-4A9F-BBF5-9D804EEF6B5F.jpeg

2CCF2927-4942-41DC-8A32-B7FADE3C7807.jpeg

5D93C035-5250-42D7-AC28-8381E6BFBC0C.jpeg

EE4B2E59-5B57-4D1F-BF5E-E3EED9D64FC0.jpeg

https://drive.google.com/file/d/1wZlfYQdMdpfU7Nh_joIqSc-VWAYjlkFt/view?usp=drivesdk

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακουγεται πολυ ωραια! 

Ποια αλλα πεταλια εχεις κοπιαρει?

• Like
Reactions: manitsa7
ναι και γω εντυπωσιαστηκα

analogman king of tone

vemuram jan ray (point to point οχι pcb)

και ερχεται ενα delay

Κρεμα το πεταλακι. Ανεβασε κ τα υπολοιπα να τα ακουσουμε. 

Επισης πως ξεκινησες με τα πεταλακια? Αν θες στειλε μου με dm μιας και ξεκινησες προσφατα γιατι η υπερπληροφορια με εχει καψει

• Like
υπαρχει προιστορια με ενισχυτες οποτε ειχα και τα εργαλεια και μια ιδεα για το τι γινεται,ετσι μολις ανακαλυψα τι παιζει και με τα πεταλια (καλλιο αργα παρα ποτε)  μπηκα κατευθειαν 

θα ανεβασω με την πρωτη ευκαιρια

Για πες συνολικό κόστος!

Πολύ ωραίος ήχος και κατασκευή μπράβο!

• Like
40 ευρω το pcb (πιο πολλα ηταν τα μεταφορικα)

10 ευρω το κουτι

30 ευρω τα υλικα πανω κατω 

και 10 ευρω περιπου τα υλικα για το βαψιμο

αν δε ξεχασα κατι καπου στα 80 χωρις το βαψιμο

Απο αυτο το thread ,κ με δεδομενο οτι μισω τα φυσικοηλεκτρονικομαθηματικα, εκατσα εψαξα και ΚΑΗΚΑ με το πως φτιαχνεις πεταλια. Το ειχα ξαναψαξει και παλιοτερα με εισαγωγικα diy βιντεακια αλλα ημουν σε αρνηση.Τεχνη κ επιστημη πραγματικα και ψηθηκα να παρω ενα κολλητηρι κ ενα fuzz kit και να φτιαξω ενα για αρχη.

• Like
ναι να το κανεις!

εχε υποψιν οτι δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται σε βιντεακια και γενικα πολλα μπορει να πανε στραβα αλλα αμα εχεις υπομονη και ψαχτεις να μαθεις θα τα καταφερεις

επισης δεν αρκει ενα κολλητηρι χρειαζεσαι και αλλα εργαλεια για να κανεις σωστη δουλεια 

Εννοειται οτι πολλα μπορει να πανε στραβα ειδικα αμα εχεις σαν κ μενα χερια 80χρονου με παρκινσον οταν προσπαθεις να κρατησεις κατι σταθερο αλλα η πιστευω η χαρα που σου δινει στο τελος οταν δουλευει ειναι ασυγκριτη. 

Για τα εργαλεια εκανα ενα ψαξιμο και εχω τα περισσοτερα εκτος απο κολλητηρι, συρμα και τσιμπιδακια νομιζω. Το θεμα ειναι ποιο κολλητηρι γιατι εχει αρκετα στο σκρουτζ

η χαρα που σου δινει στο τελος οταν δουλευει ειναι ασυγκριτη
ετσι ειναι!

κοιτα για κολλητηρι δωσε κατι παραπανω αξιζει,γιατι αν δεν γινουν καλα οι κολλησεις θα εχεις θεματα

εγω εχω αυτο απ´οτι θυμαμαι και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

https://www.skroutz.gr/s/12423655/JBC-30ST-Soldering-iron-25w.html

επισης θα χρειαστεις ενα πολυμετρο αν δεν εχεις

Τι μου θύμισες τώρα το πρώτο πετάλι που είχα φτιάξει πολύ πριν ασχοληθώ με τους ενισχυτές και τις κιθαροκατασκευές

ενα chorus αναλογικό δεκαετία 80!

Ανδρέα ακούγεται ωραία αν και δεν έχεις βάλει λεζάντες για το τι ρυθμίζει το κάθε ποτ να καταλάβουμε

και ο ενισχυτής πολύ σούπερ !

Ανέβασε και τα άλλα σιγά σιγά να ζηλεύουμε

• Like
Μπράβο ωραία δουλειά.

Να συμπληρώσω ότι καλο είναι να προσέξει κανείς το καλάι,το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο στην κόλληση.

Αν θέλεις κάνε μια έρευνα για τα κουτιά.

Στο παρελθόν έτυχε να βρω έτοιμο βαμμένο κουτί στα ίδια λεφτά με το απλό.

• Like
Ανδρέα ακούγεται ωραία αν και δεν έχεις βάλει λεζάντες
ναι Νασο εχεις δικιο,θα κανω κατι και γιαυτο

Μπράβο ωραία δουλειά.
ευχαριστω!

Αν θέλεις κάνε μια έρευνα για τα κουτιά.

Στο παρελθόν έτυχε να βρω έτοιμο βαμμένο κουτί στα ίδια λεφτά με το απλό.
ναι εχω βρει και εχω παρει κιολας απλα  εχω την δυνατοτητα να τα βαψω σε χρωματα που μου αρεσουν πιο πολυ ?

• Like
Reactions: kbasilis

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα