Κλειστού τύπου ακουστικά

Costas Siachamis

Δυνατό μέλος
Πόντοι
898
Έχω τα AkG k271 mk 2.
Στα 55ohms.

Η κάρτα μου Focusrite 4i4 3rd Gen

Headphone outputs​

• Dynamic range104dB (A-weighted)
  • THD+N<0.002%
  • Maximum output level7dBu
  • Impedance<1Ω

Θέλω περισσότερα db και να απομονωθώ όσο περισσότερο μπορώ από τους εξωτερικούς θορύβους.

Θέλω κλειστού τύπου.

Υπάρχει καλύτερη λύση;
Ακούω τον δρόμο και τους γύφτους γαμτ μου!!

ΤΙ προτείνετε;

Last edited:
Καλησπέρα Κώστα,
Αφού ακούς τους γύφτους και προφανώς κι άλλους θορύβους, μήπως να πας σε ακουστικά με Active Noise Canceling (ANC)?
Και για να μην δώσεις ένα νεφρό, υπάρχουν λύσεις σε σωστές τιμές όπως τα Audio Technica ATH-ANC9 που έχουν και 40mm κάψες. Γνώμη μου είναι οτι τα 100db που δίνουν σε συνδυασμό με ANC θα σε καλύψουν.

Θα το ψάξω αγαπητέ.
Καιρό εχω να σε δω εδώ.
Σε ευχαριστώ!
Πρέπει να τα ακούσω. Δεν θέλω χρωματισμούς στον ήχο.

Καιρό εχω να σε δω εδώ.
Long story αλλά είμαι ΟΚ :)
Δεν θέλω χρωματισμούς στον ήχο
Και καλά κάνεις!!!
Προ 3ετίας που είχα δοκιμάσει διάφορα, τα πιο φλατ που άκουσα και τελικά τα πήρα, ήταν τα Edifier W800BT Plus. Έχουν ANC αλλά μόνο στο Bluetooth. ...και από ένταση δεν είναι καθόλου άσχημα, τα δουλεύω ενσύρματα με την Behringer UMC404HD και το Phones Volume δεν πάει ποτέ πάνω απ'τη μέση.

Έχω τα AkG k271 mk 2.
Στα 55ohms.

Η κάρτα μου Focusrite 4i4 3rd Gen

Headphone outputs​

• Dynamic range104dB (A-weighted)
  • THD+N<0.002%
  • Maximum output level7dBu
  • Impedance<1Ω

Θέλω περισσότερα db και να απομονωθώ όσο περισσότερο μπορώ από τους εξωτερικούς θορύβους.

Θέλω κλειστού τύπου.

Υπάρχει καλύτερη λύση;
Ακούω τον δρόμο και τους γύφτους γαμτ μου!!

ΤΙ προτείνετε;
Beyerdynamic DT 770 Pro (32 ή 80 Ohm)
1763147872580.png

Έχω τα ΑΤΧ-50Χ bluetooth (είναι και ενσύρματα, και έχουν και ενσύρματη οικονομικότερη έκδοση).
Είναι φανταστικά. Δεν εχουν noise cancelation αλλα δεν είναι και όπως τα sanheiser HD650, που τα έχω συγκρίνει επανειλημένως. Εξαιρετικά τόσο για μίξη όσο και για ακρόαση μουσικής.

Προτείνω την εκδοση bluetooth, εάν σου αρέσει πχ να πας ενα ταξίδι και να ακούς με τις ώρες μουσική. 50+ώρες αυτονομία έχουν. Δεν γνωρίζουν εάν σου κάνουν σα specs, αλλά τσέκαρέ τα.

Έχω τα ΑΤΧ-50Χ bluetooth (είναι και ενσύρματα, και έχουν και ενσύρματη οικονομικότερη έκδοση).
Είναι φανταστικά. Δεν εχουν noise cancelation αλλα δεν είναι και όπως τα sanheiser HD650, που τα έχω συγκρίνει επανειλημένως. Εξαιρετικά τόσο για μίξη όσο και για ακρόαση μουσικής.

Προτείνω την εκδοση bluetooth, εάν σου αρέσει πχ να πας ενα ταξίδι και να ακούς με τις ώρες μουσική. 50+ώρες αυτονομία έχουν. Δεν γνωρίζουν εάν σου κάνουν σα specs, αλλά τσέκαρέ τα.
αυτά και τα beyerdynamic ανταγωνίζονται απλά πιστεύω ότι τα DT θα του προσφέρουν καλύτερη απομόνωση λόγω του ... βελούδου και της κατασκευής και είναι πιο ξεκούραστα για χρήση άνω των δυο ωρών σερι, μιας και ο Κώστας συνηθίζει να λιώνει στο στούντιο του εργατοώρες δουλεύοντας πολύ απαιτητικά και με χρονοδιαγράμματα. Εγώ με την κάρτα του θα δοκίμαζα και τα 80ohm έκδοση, εκτός και αν θέλει την απόλυτη ένταση, είναι και πως δουλεύει ο καθείς.

Δες και τα DT 770 Pro X έχουν και αποσπώμενο mini-XLR.
Ναι, τα άλλα δεν έχουν αποσπώμενο και είναι αρκετά σπαστικό έως επικίνδυνο για να κοπεί γιατί όλοι την πατάμε, όλο και κάπου θα πιαστούν.

Δεν ειναι τα πιο βολικά ακουστικά τα ΑΤ50Χ για πολύωρη εργασία.
Απο την άλλη, το βελούδο δεν ξερω πως θα είναι σε συνθήκες ζέστης..

Δεν ειναι τα πιο βολικά ακουστικά τα ΑΤ50Χ για πολύωρη εργασία.
Απο την άλλη, το βελούδο δεν ξερω πως θα είναι σε συνθήκες ζέστης..
To καλοκαίρι τα αλλάζει. Έχει λεφτά. :ROFLMAO:

Εγώ πάντως θα την πω την αμαρτία μου. Σε πενήντα χρόνια εμπειρίας, έχω δοκιμάσει πολλά ακουστικά—είτε ήταν δικά μου, είτε φίλων, είτε σε στούντιο—αλλά πάντοτε στην κατηγορία τιμής έως τα 200 ευρώ.

Πέρυσι, καθώς τα αγαπημένα μου AKG είχαν ταλαιπωρηθεί και επειδή τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιώ τα ηχεία Presonus Eris στο home studio μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία και στα ακουστικά της εταιρείας, τα οποία είναι ιδιαίτερα οικονομικά.

Πήρα και τα δύο μοντέλα που κυκλοφορεί η Presonus: τα κλειστού τύπου HD9 και τα ανοιχτού τύπου HD7. Συνολικά, μου κόστισαν μόλις 75-80 ευρώ και πραγματικά έπαθα πλάκα με την απόδοσή τους σε σχέση με την τιμή τους. Τώρα είναι λίγο πιο "τσιμπημένα" στην τιμή αλλά για 3-5 ευρώ το καθένα.

Τα κλειστού τύπου έχουν σχεδιασμό folding, παρόμοιο με των Audio-Technica, και είναι φοβερά. Τα ανοιχτού τύπου τα δούλεψα αρκετά στις μίξεις μου, και μπορώ να πω ότι αντιλαμβανόμουν τέλεια τις εντάσεις, τις συχνότητες, κ.λπ. Επιπλέον, είναι πολύ ξεκούραστα και, το σημαντικότερο, συνδυάζονται ιδανικά με τα ηχεία Eris που έχω συνηθίσει.

Μάλλον τελικά είναι καλύτερο να επιλέγει κανείς ακουστικά και ηχεία της ίδιας μάρκας στην ίδια κατηγορία. Σε εμένα, πάντως, η επιλογή Presonus αποδείχθηκε ιδανική. Τολμώ να τα συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά σε όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Εμένα δε με νοιάζει αν χαλάσουν, θα δώσω λίγα χρήματα να πάρω τα ίδια. Κάνω πολύ καλή δουλειά με αυτά(y)

Εχω τα Sony WH1000 XM3 και τα XM4. Βέβαια δεν είναι για χρήση στούντιο, είναι πιο πολύ για μουσική, αλλά είναι σοβαρότατα ακουστικά και τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και για μίξη με πολύ καλά αποτελέσματα. Το noise cancelling που έχουν είναι φοβερό. Αλλά επειδή είπες ότι δε θες χρωματισμό στον ήχο, το θεωρώ κάπως αδύνατο, η διαφορά στον ήχο που ακούς με noise cancelling και χωρίς είναι παραπάνω από αισθητή. Τώρα βέβαια θεωρώ ότι οι γύφτοι απέξω σου χρωματιζουν τον ήχο παραπάνω... 😅😅😅

Αλλά επειδή είπες ότι δε θες χρωματισμό στον ήχο, το θεωρώ κάπως αδύνατο, η διαφορά στον ήχο που ακούς με noise cancelling και χωρίς είναι παραπάνω από αισθητή.
Στην τελική αν τα ξέρεις τα ηχεία ή τα ακουστικά σου ακόμα και να χρωματίζουν, αν έχεις ακούσει πολύ μουσική σε αυτά και γνωρίζεις την απόδοση τους και τα συχνοτικά τους χαρακτηριστικά, μπορείς να μιξάρεις έχοντας βέβαια και τις απαραίτητες γνώσεις περί μίξης και ενορχήστρωσεις, που είναι το βασικότερο. Όλα τα ηχεία και τα ακουστικά αυτής της τάξεως χρημάτων λίγο πολύ χρωματίζουν ακόμα και τα "studio"

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back