κλειδιά για epiphone lp 100

brightoutside

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μιας και στράβωσε το ένα από τα κλειδιά σε μία σύγκρουση, θέλω να αλλάξω τα κλειδιά στη epiphone lp100 (les paul). Έχω κοιτάξει σε πολλά site και έχω δει διάφορα schaller, gotoh κτλ αλλά πως θα ξέρω αν θα κάνουν για την κιθάρα μου..

Ευχαριστώ

Δεν ξέρω για LP ποιά μπορεί να είναι πιό κατάλληλα αλλά τουλάχιστον να κοιτάξεις να είναι lock. (επίσης να διαθέτουν αερόσακο και 4 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας!) :wink:

Τι κλειδια φοραει η κιθαρα σου τωρα?

Αν φοραει τα vintage style Κlusons (αυτα με τα πλαστικα "αυτακια")ΔΕΝ μπορεις να βαλεις σαν direct replacement lock κλειδια (θελει μεγαλωμα η τρυπα),δεν χρειαζεται άλλωστε,ασε τα lock κλειδια για κιθαρες με τρεμολο.

Όχι δεν είναι vintage style...

είναι νικελ και με στρογγυλεμένο σχήμα.

απλά δεν ξέρω πόσο είναι η τρύπα και δε θέλω να επέμβω σε αυτήν.

Πάντως κάποια grover rotomatic που με ενδιαφέρουν είναι για 10mm.

Δεν ξέρω για LP ποιά μπορεί να είναι πιό κατάλληλα αλλά τουλάχιστον να κοιτάξεις να είναι lock. (επίσης να διαθέτουν αερόσακο και 4 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας!) :wink:
Δε νομίζω κι εγώ να χρειάζεται Lock στην epiphone...

Όσο για τον αερόσακο θα ήταν καλή ιδέα αν σκεφτείς ότι τα τσάκισα τα κλειδιά όντως σε ένα τρακάρισμα με την καημένη μου κιθάρα στο πορμπαγκαζ!

Δε νομίζω κι εγώ να χρειάζεται Lock στην epiphone...
Αν ξέρεις να περνάς σωστά τις χορδές και έχεις και καλό nut, τότε σίγουρα όχι. :wink:

Απλώς τα lock είναι ευκολία αν αλλάζεις συχνά χορδές.

Ευχαριστώ παιδιά...αν καταφέρω να μάθω πόσα mm είναι η τρύπα το βλέπω γι'αυτά τα self-locking. Απίστευτο σύστημα απ'ότι είδα!

Απλά έχε υπόψιν σου ότι:

Gotoh > Grover by far.

Θα συμφωνήσουν και ό,σοι μάστορες έχουν δοκιμάσει κάτι άλλο από Grover στην καριέρα τους... :wink:

Απλά έχε υπόψιν σου ότι:
Gotoh > Grover by far.

Θα συμφωνήσουν και ό' date='σοι μάστορες έχουν δοκιμάσει κάτι άλλο από Grover στην καριέρα τους... :wink:[/quote']

Ωχ τώρα που νόμιζα ότι είχα αποφασίσει....

τι καλύτερο ας πούμε μπορεί να έχει από τα κλειδιά της grover?

Δύο πολύ βασικά πράγματα:

1)Αισθητά σφιχτότερες και ακριβείς λαβές. Δλδ ακριβέστερο κούρδισμα.

2)Μηδενική μετατόπιση του tuner shaft (εννοώ το στέλεχος του κλειδιού γύρω από το οποίο τυλίγεται η χορδή). Αν έχεις δίπλα-δίπλα ένα Grover & ένα Gotoh χωρίς χορδές περασμένες, το Grover θα μπορείς να το κουνήσεις λιγάκι, θα έχει τον κοινώς λεγόμενο "τζόγο". Το Gotoh δεν θα το κάνει.

Εγώ έχω πάρει αυτά

http://www.stewmac.com/cgi-bin/hazel.cgi?action=SERVE&G=1&sku=1955&ITEM=catalog/sku.html&CURRENCY=EUR

και έχω ξεμπερδέψει.

2)Μηδενική μετατόπιση του tuner shaft (εννοώ το στέλεχος του κλειδιού γύρω από το οποίο τυλίγεται η χορδή). Αν έχεις δίπλα-δίπλα ένα Grover & ένα Gotoh χωρίς χορδές περασμένες' date=' το Grover θα μπορείς να το κουνήσεις λιγάκι, θα έχει τον κοινώς λεγόμενο "τζόγο". Το Gotoh δεν θα το κάνει.

Εγώ έχω πάρει αυτά

http://www.stewmac.com/cgi-bin/hazel.cgi?action=SERVE&G=1&sku=1955&ITEM=catalog/sku.html&CURRENCY=EUR

και έχω ξεμπερδέψει.[/quote']

Να σε ρωτήσω κάτι, οι τρύπες στο πίσω μέρος για τις βιδούλες ήταν οι ίδες με την κιθάρα σου γιατί νομίζω θα χρειαστεί να βιδωθούν σε άλλον σημείο από τις υπάρχουσες τρύπες..

2)Μηδενική μετατόπιση του tuner shaft (εννοώ το στέλεχος του κλειδιού γύρω από το οποίο τυλίγεται η χορδή). Αν έχεις δίπλα-δίπλα ένα Grover & ένα Gotoh χωρίς χορδές περασμένες' date=' το Grover θα μπορείς να το κουνήσεις λιγάκι, θα έχει τον κοινώς λεγόμενο "τζόγο". Το Gotoh δεν θα το κάνει.

Εγώ έχω πάρει αυτά

και έχω ξεμπερδέψει.[/quote']

Απο τα standard Grover εχουν οντως λιγοτερο backlash,ομως τα lock εχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ backlash & ειναι το ιδιο καλα (ισως και καλυτερα..)

Απο τα standard Grover εχουν οντως λιγοτερο backlash' date='ομως τα lock εχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ backlash & ειναι το ιδιο καλα (ισως και καλυτερα..)[/quote']

Τα lock απ'ότι κατάλαβα κλειδώνουν με κατσαβίδι από πάνω..αυτό σημαίνει όμως ότι αν θες κάποια στιγμή να κάνεις ένα γρήγορο κούρδισμα σε ρε για παράδειγμα της μπάσας χορδής να μην μπορείς...έτσι δεν είναι?

Οχι κλειδωνουν αυτοματα (χωρις κατσαβιδι) απλα περνας τη χορδη τεντωνοντας την στο φουλ & γυρνας το κλειδι που τη μαγκωνει (για ξεκλειδωμα μεχρι 1 τονο δεν θα εχεις προβλημα.

Οχι κλειδωνουν αυτοματα (χωρις κατσαβιδι) απλα περνας τη χορδη τεντωνοντας την στο φουλ & γυρνας το κλειδι που τη μαγκωνει (για ξεκλειδωμα μεχρι 1 τονο δεν θα εχεις προβλημα.
Sorry που το τραβάω το θέμα....αν κατάλαβα καλά λοκάρει τη χορδή για να μην ξεκουρδίζεται αλλά παρ'όλα αυτά μπορείς να κουρδίσεις/ξεκουρδίσεις κανονικά, έτσι δεν είναι?

Sorry που το τραβάω το θέμα....αν κατάλαβα καλά λοκάρει τη χορδή για να μην ξεκουρδίζεται αλλά παρ'όλα αυτά μπορείς να κουρδίσεις/ξεκουρδίσεις κανονικά' date=' έτσι δεν είναι?[/quote']

Σε όλα τα Locking κλειδιά, κλειδώνεται η χορδή για να μην φεύγει από το κλειδί και μετά κουρδίζεις.

Το ένα είναι άσχετο με το άλλο, απλώς υπάρχουν πατέντες όπως της Gotoh ή της Planet Waves (με το Trim Lock που κόβει κιόλας τις χορδές καθώς κουρδίζεις).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back