Κιθαρες και θερμοκρασια καλοκαιριου

Captain Dog

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Το δωματιο που εχω τον εξοπλισμο μου το καλοκαιρι πιανει 35-37 βαθμους κελσιου μιας και δεν εχω aircondition. Οι κιθαρες ειναι σε σταντ της hercules. Γενικα ειναι επικινδυνο για τις κιθαρες τετοια θερμοκρασια? Σημειωτεον το βραδυ η θερμοκρασια πεφτει στους 27-28 βαθμους απο οτι εχω μετρησει. Επισης ο χωρος αεριζεται επαρκως.

Οι κιθαρες δεν παθαινουν τιποτα απο τη θερμοκρασια,απο την υγρασια παθαινουν,αν λοιπον δεν εχεις τρομερες διακυμανσεις μην ανησυχεις.

just_me είπε:
captain dog μου επιτρεπεις να πω κι' εγω τον πονο μου να μην ανοιγω καινουργιο thread?
ελευθερα

ευχαριστω. Στο δωματιο που βρισκονται οι κιθαρες μου αναβω κι εγω το α/c αλλα οχι για πολλες ωρες. Εκτος απο τη θερμοκρασια υπαρχει και παρα πολλη υγρασια η οποια φοβαμαι να μην καταστρεψει τις κιθαρες οι οποιες δεν ειναι σε θηκες αλλα σε wall hangers.

(http://www.zzounds.com/item--SSWCC01)

Επισης πολλες φορες η υγρασια (ειδικα τον Αυγουστο) φτανει το 100%              :o  :o :o :o

οντως η υγρασια μπορει να προκαλεσει προβληματα?

Δυστυχώς ο συνδυασμός ζέστης- υγρασίας το καλοκαίρι, είναι «δολοφονικός» για τα μπράτσα. Προσωπικά μένοντας δίπλα από την θάλασσα, τον τελευταίο καιρό έχω λυσσάξει στα set up- και είναι και μπόλικα τα σκασμένα τα μπάσα μου  :)

Το άλλο άσχημο, είναι ότι αν και σε όρθια θέση τα όργανα είναι μέσα σε θήκες, που δεν είναι ότι καλύτερο- αλλά δυστυχώς δεν έχω χώρο για να τα έχω εκτός.

Υπομονή καλοκαίρι είναι θα περάσει...  ;) 

οντως η υγρασια μπορει να προκαλεσει προβληματα?
τιποτα που να μην μπορει να αντιμετωπιστει με ενα απλο ...στριψιμο της βιδας του truss rod...

ηρεμησε,κιθαρες ειναι οχι μπιμπελο... ;D

εδω αλλοι παιζουν ...ροκ μεσα στην...ερημο της Αριζονας.... ;D

τιποτα που να μην μπορει να αντιμετωπιστει με ενα απλο ...στριψιμο της βιδας του truss rod...
ηρεμησε,κιθαρες ειναι οχι μπιμπελο...
περσι κατι τετοια διαβαζα στο forum και για to floyd rose, λιγο πειραξα τις βιδες και τα ελατηρια και εμεινα χωρις κιθαρα για 2 μηνες!!!!!!!!!!! (απο μαστορα σε μαστορα πηγαινε)  :o

το truss rod φανταζομαι δεν θα ειναι και τοσο δυσκολη υποθεση για εναν μαστορα ετσι?

το truss rod φανταζομαι δεν θα ειναι και τοσο δυσκολη υποθεση για εναν μαστορα ετσι?
αν δεν εχεις ΣΟΒΑΡΗ (σωματικη και εγκεφαλικη) αναπηρια ουτε και για ΕΣΕΝΑ ειναι... ;D

τo floyd rose ειναι εφευρεση του διαολου..δεν ειναι για κανονικους ανθρωπους... ;D

Superfunk είπε:
τo floyd rose ειναι εφευρεση του διαολου..δεν ειναι για κανονικους ανθρωπους... ;D
+1000  ;D

Προσωπικά έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από δαύτα.Ειδικά από αυτά των low budget κιθάρων.Φέτος στα τέλη της εφηβείας μου σταμάτησα την χρήση floyd..και πήρα και jazzmaster με single coil.  8)

Αν ξέρεις να δουλεύεις truss rod λύθηκε το πρόβλημα...ο ιδρώτας στα δάχτυλα πιστεύω είναι ο χειρότερος εφιάλτης του θερινού οργανοπαίχτη + η γενικότερη εφίδρωση.  

Μη σας πιάνει πανικός παιδιά. Όπως τα λέει ο Τέρυ και ο Superfunk είναι. Και λίγο να πάρουν από την υγρασία τα όργανα δεν έγινε τίποτα, διορθώνεται.

Προσωπικά, εδώ και αρκετά χρόνια, έχω όλες μου τις κιθάρες πάνω σε stand, σε ένα δωμάτιο που το καλοκαίρι είναι χαμάμ. Εκτός αυτού, το a/c ανοιγοκλείνει διάφορες ώρες της ημέρας. Ουδέποτε τα όργανα έπαθαν κάτι άξιο λόγου.

Αν δεν υπάρχει κάποιο stand και δεν παιχτεί μια κιθάρα για όλο το καλοκαίρι, γνωρίζω πως καλό είναι να μη μείνει στη σκληρή θήκη, βάζοντας την σε ένα κρεββάτι ανάποδα θα είναι κομπλέ;

metalmike είπε:
Αν δεν υπάρχει κάποιο stand και δεν παιχτεί μια κιθάρα για όλο το καλοκαίρι, γνωρίζω πως καλό είναι να μη μείνει στη σκληρή θήκη, βάζοντας την σε ένα κρεββάτι ανάποδα θα είναι κομπλέ;
Ας κρατήσουμε το thread κόσμιο......

Μια φτηνή λύση πλην του αφυγραντήρα ,για δωμάτια με υγρασία είναι ένας ανεμιστήρας

Πιστεύω ότι κάθε κιθάρα που εκτιμούμε αλλά για λόγους διαφορετικούς παραμελήσαμε να παίξουμε για ένα μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να την στείλουμε για μερικά session Κιθαροψυχολογίας και Ξύλινης Ανάτασης με Σύσφιξη των Χορδιακών Σχέσεων. Εφόσον γυρίσει και μας πει ότι είναι έτοιμη να ξανασκεφτεί να παίξει, τότε πέφτουμε στα γόνατα και την πλένουμε, σκουπίζουμε, κουρεύουμε, μανικιούρ-πεντικιούρ, ταίζουμε και την αφήνουμε στον καναπέ που θα επιλέξει για να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται. Μετά από διάλογο (και προς Θεού χωρίς πίεση) θα προσπαθήσουμε να την πείσουμε να ξαναπαίξει σε δωμάτιο το οποίο θα διατηρούνται με δύο inverter κλιματιστικά (το ένα για backup) οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

Να σημειώσω ότι είναι εύκολο να συντηρήσεις κιθάρα με swamp ash και brazilian rosewood στις συνθήκες που αναπτύχθησαν τα ξύλα, ενώ αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιήσεις κιθάρες που έχουν Canadian Hard Rock Maple μαζί με Wenge ας πούμε.

Απαραίτητο όμως είναι πάντα το αντηλιακό και το καπέλο αν τη βλέπει ήλιος.

Πάτε καλά ωρέ;;;;;;;

ε ρε Bloomfield που σας χρειαζεται... ;D

http://blogcritics.org/music/article/mike-bloomfield-the-best-white-guitarist/

The story of the contribution of Al Kooper and Bloomfield on Highway 61 is well known. In his fantastic book Backstage Passes and Backstabbing Bastards, (Highly recommended and available at Amazon) Kooper describes the scene when Bloomfield arrives in the studio: “Suddenly Dylan exploded through the doorway, and in towwas this bizarre-looking guy carrying a Fender Telecaster without a case. Which was weird, because it was the dead of winter and the guitar was
all wet from the rain and snow
. But he just shuffled over into the corner, wiped it off, plugged in and commenced to play some of the most incredible guitar I ever heard.”

Superfunk είπε:
Πολύ μπελάς το ρυμάδι  >:(

Αν και στη μια μου κιθάρα έχω ;D

Είχα φάει πολύ ταλαιπωρία τον πρώτο καιρό(τότε) για να εκλιματιστώ με την νοοτροπία του. >:(

Τώρα αν τα ελατήρια επαναφέρουν σωστά και τα lock κλειδώνουν σωστά δεν υπάρχει πρόβλημα,φτάνει να μάθει κανείς την νοοτροπία του στο κούρδισμα.

Αλλά και πάλι παραδέχομαι ότι είναι μπελάς >:(

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back