Κιθαρα και air condition

Stinky

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λογω καλοκαιριου, και αφορητης ζεστης ειπα να ανοιξω το θεματακι αυτο, για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα την "πατησω".

Εχω τα οργανα μου και τον ενισχυτη στο ιδιο δωματιο που περναω τις περισσοτερες ωρες της ημερας μου. Το θεμα ειναι οτι γενικα το σπιτι ειναι πολυ ζεστο ειδικα το μεσημερακι οταν το βαραει ο ηλιος.

Οταν γυρναω ανοιγω με τη μια το air condition και το κανω βορειο πολο ;D

Ειμαι σιγουρος οτι αυτη η αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας επηρεαζει σοβαρα τα οργανα, και θελω να ρωτησω τι μπορω να κανω για να τα προστατευσω οσο το δυνατον περισσοτερο.

Να τα εχω μεσα στις βαλιτσες οταν δεν τα χρησιμοποιω?

Εσεις πως αντιμετωπιζετε το προβλημα?

καλυτερα να τα εχεις στις θηκες τους για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο! η αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας σιγουρα επηρεαζουν τα ξυλα! οποτε ας τα εχεις μεσα και γιατι εκει ειναι η θεση τους,δεν κανει να ειναι εξω αφημενες να σκονιζοντε κ να ξερενοντε ειδικα απο την ζεστη για αυτο  αλλωστε υπαρχουν οι θηκες, κρατιουντε και σε σωστη θεση αν ειναι σκληρες θηκες/βαλιτσες!!!

IakChaos είπε:
η αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας σιγουρα επηρεαζουν τα ξυλα!
Κατω απο μισο κιλο πολυουρεθανη δε νομιζω να σκαμπαζει και τοοοσα πολλα το ξυλο...

Ειμαι σιγουρος οτι αυτη η αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας επηρεαζει σοβαρα τα οργανα, και θελω να ρωτησω τι μπορω να κανω για να τα προστατευσω οσο το δυνατον περισσοτερο.
Δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα  στις κιθάρες σου,ούτε στον ενισχυτή σου... ;)

Οταν γυρναω ανοιγω με τη μια το air condition και το κανω βορειο πολο
...αλλά στην τσέπη σου  ;D ;D ;D ;D ;D

Κατω απο μισο κιλο πολυουρεθανη δε νομιζω να σκαμπαζει και τοοοσα πολλα το ξυλο...
Unfinished maple και τα 2 μπρατσα...

Δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα  στις κιθάρες σου,ούτε στον ενισχυτή σου... ..αλλά στην τσέπη σου
6 χρονια τα δουλευω τερμα τα air condition και δεν εχω πληρωσει ποτε πανω απο 58 ευρω λογαριασμο  ;) Εχει λαγκαρει ο μετρητης, η οι ελενγκτες δεν περνανε ποτε

Πέρυσι, αλλά το Σεπτέμβριο όχι τόσο νωρίς, είχε ανοίξει θέμα με τον ίδιο τίτλο, το

έκτο απο τα σχετικά θέματα κάτω. Deja vu!

χμμμ..πολυ ανδιαφερον το αρθρο..ασ τα αφηνει στην θηκη με ανοιχτο καπακι!  :P

τωρα επειδη ακουγοντε πολλα και αναλογα και τα ξυλα υπαρχουν διαφορες..αν ειναι βερνικομενα, βαμμενα κλπ κλπ.. τεσπα ας προσεχουμε τα οργανα οσο περισσοτερο γινεται γιατι και η σκονη δεν ειναι φιλος!

6 χρονια τα δουλευω τερμα τα air condition και δεν εχω πληρωσει ποτε πανω απο 58 ευρω λογαριασμο  Wink  Εχει λαγκαρει ο μετρητης, η οι ελενγκτες δεν περνανε ποτε 
Να έρθω να μείνω σπίτι σου τα καλοκαίρια... ;D ;D ;D

Να έρθω να μείνω σπίτι σου τα καλοκαίρια... 
Απο το πρωτο ετος εχει γινει στεκι καλοκαιρινο! Μεγαλη τυχη σου λεω. Και εχω 2 aircondition να πηγαινουν τσιτα ποσους μηνες ;)

Τις κλείνεις σε μουσείο? ;D

Απλά τις προσέχεις όπως έκανες τόσα χρόνια!

Με τα λαδάκια τις το σεταρισμα της κτλ.

Τι θα σκάς κ δεν θα ανάβεις  Αρκουδίσιον? ;)

Ένα έχω καταλάβει όσο προσέχεις κάτι, τόσο χάλια γίνεται... ;D

Λοιπον για να σοβαρευτουμε κι ολας,οι κιθαρες δεν κινδυνευουν απο τις διαφορες της θερμοκρασιας (τουλαχιστον αυτες που αντεχει ο μεσος ανθρωπος οχι 600 βαθμους ανω και κατω απο το μηδεν ;D ;D) αλλα απο τις διαφορες της ΥΓΡΑΣΙΑΣ,απο εκει και περα ενα απλο υγρομετρο καλο ειναι για τα ακουστικα οργανα αν ζεις στην ΑΡΙΖΟΝΑ ... ;D  στην Αθηνα που ευτυχως εχουμε ακομα ..Αττικον κλιμα δεν νομιζω να εχεις προβλημα,τωρα αν το σπιτι σου παρουσιαζει φαινομενα υπερβολικων διακυμανσεων στην ΥΓΡΑΣΙΑ παρε ενα υγρομετρο & εναν υγραντηρα ;)

http://www.taylorguitars.com/global/pdfs/guitar_humidifier.pdf

Να ρωτήσω εγώ κάτι πάνω στο άρθρο που παρέθεσε ο Superfunk, γιατί το χω ξανακούσει αλλά δεν το έπιασα:

Όταν  δεν χρησιμοποιείτε την κιθάρα σας να την έχετε μπρούμυτα. Αυτό θα βοηθήσει το μανίκι να αντισταθεί στην τάση των χορδών και έτσι απομακρύνεται η μέρα που θα στραβώσει.
Έχουμε κ λέμε... η τάση που ασκούν οι χορδές στο μανίκι μειώνεται λόγω της επαφής των χορδών με το "έδαφος" (μαλακό στρώμα στην προκειμένη περίπτωση) ??

η αττική ως γενική τοποθεσία δεν αποτελεί εγγύηση, στα παράλια του ευβοϊκού για παράδειγμα όπου πάρα πολλοί περνούν λίγες εβδομάδες του καλοκαίρι η υγρασία ανεβαίνει ψηλά

Εγω μιλαω για βερους Αθηναιους αγορι μου,οι επαρχιωτες ;D ;D ειπαμε humidifier....20 euros κανει.... ;)

όπου πάρα πολλοί περνούν λίγες εβδομάδες του καλοκαίρι
κονομημενος βλεπω...κανεις και διακοπουλες...τυχερε,ε,τυχερε... ;D

Μιας και λέτε για ζέστη για πείτε μου..

Προχθές μου ήρθε μια κιθάρα με courier και η θήκη ήταν πολύ ζεστή..Υπάρχει περίπτωση να έπαθε κάτι η κιθάρα;Φυσικά δεν την άνοιξα αμέσως αλλά μετά απο κάνα 3ωρο που είχε κρυώσει τόσο η θήκη όσο και η κιθάρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back