Κιθαρα και Air condition

mick77

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Απορια .......Καλοκαιρακι λοιπον και απο οτι βλεπω συνεχιζει και η ζεστη καλα κρατεί.Με τα air condition τι γινεται? Οταν το δωματιο εχει φτασει περιπου 30 βαθμους και μπαινεις να παιξεις και παθαινεις ηλεκτροπληξια απο τον ιδρωτα αναγκαστικα βαζεις τον γιαπωνεζο να φυσαει.ΤΟτε αρχιζει το προβλημα,μολις πιασει 25 -26 βαθμους ξεκουρδιζει η κιθαρα και σαν να μου φαινεται οτι κατι δεν παει καλα στο μπρατσο.Αποφευγω να παιζω με air condition αλλα οταν δεν παει αλλο τι κάνουμε ? αυτο συμβαινει κιολας οταν δεν παιζουμε και  αναγκαστηκα πρεπει να το αναψουμε.Το αποτομω κρυο κανει οντως κακο στην κιθαρα οπως και η αποτομη ζέστη μεσα στο σπιτι το χειμωνα οταν αναβουμε καλοριφερ.Τι λυση υπαρχει? τελικα οντως η αλλαγη απο κρυο σε ζεστη και το αντιστροφο κανει κακο στην κιθαρα?

Η λύση είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειάζεται είναι 4 δωμάτια και 4 aircondition, ένα σε κάθε δωμάτιο. Ρυθμίζεις το πρώτο στους 29, το δεύτερο στους 28 και πάει λέγοντας μέχρι το 26. Κάθεσαι για 5 λεπτά σε κάθε δωμάτιο μέχρι το τελευταίο όπου την πέφτεις και απολαμβάνεις ανέμελο παίξιμο στην ιδανική θερμοκρασία!

ΤΟτε αρχιζει το προβλημα,μολις πιασει 25 -26 βαθμους ξεκουρδιζει η κιθαρα και σαν να μου φαινεται οτι κατι δεν παει καλα στο μπρατσο.
Πέρα από την πλάκα τώρα τόσο μικρές αλλαγές στην θερμοκρασία δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο! Αυτό θα γινόταν αν πήγαινες από τους 30 στους 10.

fleamail είπε:
Η λύση είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειάζεται είναι 4 δωμάτια και 4 aircondition, ένα σε κάθε δωμάτιο. Ρυθμίζεις το πρώτο στους 29, το δεύτερο στους 28 και πάει λέγοντας μέχρι το 26. Κάθεσαι για 5 λεπτά σε κάθε δωμάτιο μέχρι το τελευταίο όπου την πέφτεις και απολαμβάνεις ανέμελο παίξιμο στην ιδανική θερμοκρασία!

Πέρα από την πλάκα τώρα τόσο μικρές αλλαγές στην θερμοκρασία δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο! Αυτό θα γινόταν αν πήγαινες από τους 30 στους 10.
Πραγματικα οσο αλλαζει η θερμοκρασια του δωματιου ξεκουρδιζει και η κιθαρα.Βεβαια αν κανω αυτο με 4 air-condition θα ζητησω τον  λογαριασμο τραπεζης της ΔΕΗ  οπου θα μπαινει κατευθειαν ο μισθος μου  !!!!!! ;D ;D

30 βαθμοι δεν ειναι και τιποτα, με ανεμιστηρα μια χαρα θα εισαι.

bihlas87 είπε:
30 βαθμοι δεν ειναι και τιποτα, με ανεμιστηρα μια χαρα θα εισαι.
......Και μολις ιδρώσω θα κονομησω και μια ψύξη αλλο πραμα!!!!! ;D ;D 

Οταν εχει βράσει ομως το σπιτι οι 30 βαθμοι ειναι υπεραρκετοί και δεν αντεχεται,μιλαω για φουλ καλοκαιρι με 38 βαθμους εξω .

Πρώτη φορά το ακουω αυτό  ??? ??? ??? ??? ??? ???

Εγω πάντος με ή χωρίς a/c δεν βλέπω διαφορά.

Μήπως φταίει τίποτα άλλο τελικά?

mick77 είπε:
ΤΟτε αρχιζει το προβλημα,μολις πιασει 25 -26 βαθμους ξεκουρδιζει η κιθαρα και σαν να μου φαινεται οτι κατι δεν παει καλα στο μπρατσο.Τι λυση υπαρχει?
Να μαζέψεις λεφτά και να αγοράσεις μια σοβαρή κιθάρα

Λεω κι εγω, καποιος εκανε καστομια κιθαρα με aircondition πανω για δροσια στα καλοκαιρινα gig.

APogohteysh

marathon είπε:
Να μαζέψεις λεφτά και να αγοράσεις μια σοβαρή κιθάρα
;D ;D Fender usa είναι !! και το είπα αυτο το κολλημα μου δεν θα μου βγουν σε καλο επρεπε να εχω παρει GIbson !!! :)

playloud είπε:
Λεω κι εγω, καποιος εκανε καστομια κιθαρα με aircondition πανω για δροσια στα καλοκαιρινα gig.

APogohteysh
Καλη ιδεα αλλα δεν γινεται να βαλεις αμερικανικα ξυλα με γιαπωνεζο θα πλακωθουν στο ξυλο !!!! ;D ;D

Κανένα ξύλο από αυτά που χρησιμοποιούνται για κιθάρες δεν αλλάζει υπολογίσιμα διαστάσεις με τόσο μικρές αλλαγές θερμοκρασίας. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν αυτό ήταν αλήθεια τότε οι μουσικοί ανά τον κόσμο θα έπρεπε να παίζουν μόνο σε κελάρια κρασιών με σταθερή θερμοκρασία ή σε σπηλιές. Είναι μετά απόλυτης βεβαιότητος πρόβλημα διαφορετικής αιτίας. Το ξεκούρδισμα μπορεί να προέρχεται από την καταπόνηση των μερών που συγκρατούν τις χορδές μετά από παίξιμο χρονικού διαστήματος κατά τύχη ανάλογου με αυτό που απαιτείται για να πέσει η θερμοκρασία στα επίπεδα που λές.

Η κιθάρα έχει tremolo ή όχι; Η χορδές έχουν στερεωθεί επαρκώς ή όχι; Τα κλειδιά είναι σταθερά και σφιχτά ή όχι;

Τώρα για το μπράτσο μάλλον σου φαίνεται.

mick77 είπε:
;D ;D Fender usa είναι !! και το είπα αυτο το κολλημα μου δεν θα μου βγουν σε καλο επρεπε να εχω παρει GIbson !!! :)
Συ είπας... ;D ;D ;D

theoctapus είπε:
Κανένα ξύλο από αυτά που χρησιμοποιούνται για κιθάρες δεν αλλάζει υπολογίσιμα διαστάσεις με τόσο μικρές αλλαγές θερμοκρασίας. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν αυτό ήταν αλήθεια τότε οι μουσικοί ανά τον κόσμο θα έπρεπε να παίζουν μόνο σε κελάρια κρασιών με σταθερή θερμοκρασία ή σε σπηλιές. Είναι μετά απόλυτης βεβαιότητος πρόβλημα διαφορετικής αιτίας. Το ξεκούρδισμα μπορεί να προέρχεται από την καταπόνηση των μερών που συγκρατούν τις χορδές μετά από παίξιμο χρονικού διαστήματος κατά τύχη ανάλογου με αυτό που απαιτείται για να πέσει η θερμοκρασία στα επίπεδα που λές.

Η κιθάρα έχει tremolo ή όχι; Η χορδές έχουν στερεωθεί επαρκώς ή όχι; Τα κλειδιά είναι σταθερά και σφιχτά ή όχι;

Τώρα για το μπράτσο μάλλον σου φαίνεται.
Η κιθαρα ειναι μια Fender strat usa με tremolo ,το μπρατσο  ενταξει ηταν υπερβολη αλλα σοβαρα εβαλα air condition προχτες χωρις να βαραει την κιθαρα κατευθειαν και χωρις να παιζω και ακουσα ενα γκλιν !!! και ειχε ξεκουρδισει μια ιδεα η σολ και μι καντινη.Εκανα το πειραμα ξανα την επομενη μερα και ξεκουρδισε η σολ και λα .

(Μην φανταστειτε πολυ αλλα στο αφτι το καταλαβαινεις)

Kαι μένα μου έχει συμβεί μια φορά, αλλά είχα την κιθάρα φάτσα στο air cond. Για την ιστορία έγώ έχω Gibson.

...Tελικά ίσως η λύση είναι να πάρω καμιά Ιβανεζ για το καλοκαίρι, με 7-8 χορδές και 3-4 truss rods  ;D

Ρε συ, μήπως δείχνει λάθος ενδείξεις το air condition και αντί για 25 είναι -25. :)

Να δείς που θα αρχίσουν όλοι να βάζουν τις κιθάρες τους μπροστά από το air condition για να δούν αν ξεκουρδίζονται.

"Γιατί παιδί μου δείχνεις την κιθάρα στο air condition;"

kpeyos είπε:
Kαι μένα μου έχει συμβεί μια φορά, αλλά είχα την κιθάρα φάτσα στο air cond. Για την ιστορία έγώ έχω Gibson.

...Tελικά ίσως η λύση είναι να πάρω καμιά Ιβανεζ για το καλοκαίρι, με 7-8 χορδές και 3-4 truss rods  ;D
;D ;D ;D Αυτα να τα ακούς Marathon !!!! και η Gibson λοιποιν ξεκουρδιζουν με το air-condition !!!  ;D ;D

Ρε μπας και είναι τεχνασματα των γιαπωνεζων να μας χαλασουν τις κιθάρες ???? θα τους καταγγειλω !!!! ;D

theoctapus είπε:
Ρε συ, μήπως δείχνει λάθος ενδείξεις το air condition και αντί για 25 είναι -25. :)

Να δείς που θα αρχίσουν όλοι να βάζουν τις κιθάρες τους μπροστά από το air condition για να δούν αν ξεκουρδίζονται.

"Γιατί παιδί μου δείχνεις την κιθάρα στο air condition;"
Αν κρινω απο τους σταλλακτητες  στους τοιχους και στα φρυδια μου ....οχι μια χαρα ειναι η θερμοκρασια στους 25 βαθμους !!!! ;D ;D

mick77 είπε:
;D ;D ;D Αυτα να τα ακούς Marathon !!!! και η Gibson λοιποιν ξεκουρδιζουν με το air-condition !!!  ;D ;D
Γι αυτό φτιάξαμε τις robot Gibson...για να κουρδίζουν μόνες του!!!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back