Χορδές γι ακουστικη χωρίς βεργα

science

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Να ρωτησω αν η ακουστικη το μπρατσο της δεν εχει βεργα πως μπορεις να βαλεις 12αρες χορδες και η αποσταση απο την ταστιερα να μην ειναι στο θεο???

υπάρχει ακουστική χωρίς βέργα; 8O 8O 8O

μάλλον έχω χάσει επεισόδια

Πιθανό να αναφερεσαι σε κλασική.

Οι ακουστικές όλες σήμερα έχουν βέργα.

Αν ειναι κλασικη χωρις βεργα και βαλεις χορδες ακουστικης θα σκεβρωσει.

Πάντως, όχι μη βαλεις παχυτερες χορδες από αυτες που φοραει σημερα.

science, μου κίνησε την περιέργεια η συζήτησή σας...

Έψαξα λίγο και βρήκα ότι η Martin δεν χρησιμοποιούσε ρυθμιζόμενες βέργες μέχρι το ' 85! ( 8O )

Στο ακόλουθο link (για όποιον ενδιαφέρεται) περιγράφονται οι διάφορες ενισχύσεις που έχει χρησιμοποιήσει η Martin στο παρελθόν.

http://www.frets.com/FRETSPages/History/Martin/MartinRods/martinrods.html

Η κιθάρα σου μάλλον έχει εκείνη την ορθογώνια ράβδο για να ενισχύει το μανίκι.

Όπως είπε και ο yameth,πάντως θα το σκεφτόμουν πριν υπερφορτώσω ένα μη-ρυθμιζόμενο μανίκι.

Τις έβαλες τις 12αρες και καμπυλώθηκε το μανίκι ή απλά φοβάσαι (δικαιολογημένα) ότι θα συμβεί? :wink:

Οχι!Απλλα δεν ξερω αν υπ΄ρχει τροπος να της φορέσεις 12αρες!Ειναι εφικτό?Ίσως αν πειράζαμε τον καβαλάρη?

Τι χορδές έχει τώρα η κιθάρα;

Έχει κάποιο πρόβλημα, είναι δηλαδή σκεβρωμένο το μπράτσο;

Αν ναι, μπορείς να το φέρεις στα ίσα του με τις κατάλληλες χορδές, πιό μαλακές αν έχει σκεβρώσει προς τα μπροστά, πιό σκληρές αν έχει σκεβρώσει προς τα πίσω.

Αν είναι οκ, βάλε ίδιες χορδές με αυτές που έχει!

Υπόψην τα παραπάνω ισχύουν αν το σκέβρωμα είναι σε λογικά επίπεδα, αν η κιθάρα έχει γίνει τόξο θέλει μάστορα, αλλιώς κράτα την να ντυθείς ρομπέν των δασών τις επόμενες απόκριες! :lol:

11αρες εχει!Η κιθαρα ειναι μια χαρα!Ιχνος σκευρωματος δεν εχει!Απλά μπορω να της φορεσω 12αρες?Εκει φοβαμαι...

Είναι λίγο ρίσκο, αλλά μπορείς να της βάλεις 12άρες, κουρδισμένες λίγο χαμηλότερα, π.χ. ένα ημιτόνιο.

Αν είναι χαλαρές οι χορδές, τότε 13άρες χαμηλωμένες κατά ένα ημιτόνιο.

Αν ούτε αυτό σε βολεύει πας για custom σετ, αλλά όλα αυτά είναι ΡΙΣΚΟ, επειδή το μπράτσο μπορεί να τα παίξει με τις αλλαγές στην τάση των χορδών και να τρέχεις.

¶σχετο αλλά γιατί θες 12άρες; Φαντάζομαι για περισσότερο όγκο;

H κιθαρα δεν ειναι δικια μου και σκεφτομαι πολυ σαβαρα να γινει!Αλλα αν δεν μπορω να της φορεσω 11αρες ειναι σοβαρο...

Εγώ πιστεύω το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς τον ίδιο τον κατασκευαστή μέσω νετ και να μήν κάνεις καμμία αλχημεία μόνος.Παίζουν τόσα πολλά εκτός της τάσης των χορδών όπως οι εγκοπές στον καβαλλάρη και στην αρχή του μπράτσου,το σετάρισμα,και είναι λογικό ότι αφού έχει σχεδιαστεί το όργανο πρίν τα ρυθμιζόμενα μπράτσα με βέργα,θα έχει πιθανώς ένα στενό όριο διαμετρήματος χορδών.Μιας λοιπόν και δε μιλάμε για κάτι φτηνιάρικο αλλά για μια κιθάρα που αξίζει κάποιο σεβασμό και...ξεκούραση,καλύτερα μην πειραματιστείς αλλά να προχωρήσεις με σιγουριά σε κάτι,άν γίνεται... :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back