alderbody είπε:
θελω τη γνωμη του Αndy που τον κοβω διαβασμενο.
Καταρχην υπερβαλλεις (π)ολιγον τι...
Βασικα δε μου εχει τυχει πολλες φορες.
Ο πλεον συνηθισμενος λογος, ειναι λογω υπεροδηγησης στην πολωση, περαιτερω μπορει να ειναι απο καποιο ελαχιστο υπολειμμα αεριου
(οπως πολυ σωστα ειπες και περιττο να ξαναπω* οχι οξυγονου η διοξειδιου κλπ...) το οποιο ιονιζεται και δημιουργει μια μπλε λαμψη. Το οποιο στοιχειο ομως δεν γινεται να γνωριζουμε...
Επειδη ειπες ομως για 6L6, δεν παιζει να εχει εμπλουτιστει με καποιο αεριο, καθως δεν ειναι στις προϋποθεσεις του τυπου αυτου.
Τουλαχιστον οπου εχω διαβασει για 6L6 specs αλλα και τα σχετικα της
(5881,5932,7581A κλπ) δεν γινεται αναφορα για κατι τετοιο...
Βεβαια αν τυχει και δεις 6V6 της Bendix, παρατηρησε πως δεν εχουν τη γνωστη κοκκινωπη λαμψη, αλλα μπλε και καπως εντονη.
Το λεω αυτο ως αντιθετο δειγμα και παραδειγμα, γιατι στη συγκεκριμενη ηταν φυσιολογικοτατο.
Εβγαιναν εργοστασιακα, ηταν διαθεσιμες και κατασκευαστηκαν κατα συνθηκη μονο για τον στρατο και ειναι μακραν η πιο "καλη" 6V6 που ειχα ποτε.
Η βαση τους επισης ηταν απο ενα περιεργο πρασινο-καφε-κατι υλικο το οποιο τοτε το ειχαν σαν υποκαταστατο του καουτσουκ, αλλα χωρις την ελαστικοτητα του.
Τις εμαθα τυχαια επειδη μου ειχε δωσει ενας γνωστος μου απο τον οποιο αγοραζα nos, ενα ζευγαρι για δοκιμη και αν μου αρεσαν να τις κρατουσα, αλλα ως πιτσιρικας την ειχα δει και πολυ "ακαταδεκτος" και "υπερηφανος" και εκανα τη μ@λ@κι@ και τους τις εδωσα πισω στην επομενη συναντηση, φυσικα οταν τις ξαναζητησα, οχι ως δωρο, αλλα να τις πληρωσω κανονικα, τις ειχε πουλησει...
Εκτοτε εβαλα μυαλο και εμαθα, οπου βλεπουμε κατι και μας παιρνει οικονομικα,
βαραμε... εκεινη την στιγμη...
*το κανω ομως ο μ@λ@κ@ς... ΧΑΧΑΧΑΧΑ