Χάνεται ο marsalakos

makman

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Λοιπόν, είναι ένα marsall δεκαετίας 80, 100watt - twin reverb τρατζιστορ.

Εινα μια χαρά ενισχυτής, λίγο (πολυ) φασαριοζικος, αλλά τoν έχω συνδυάσει με τα νιάτα μου και τον θέλω λειτουργικό για ροκ καταστάσεις.

Εδώ και καιρό κάνει φρικτα βυθισματα ο ήχος, χάνεται, ξανάρχεται, γρεζαρει ξαφνικά και γενικά σουρχεται να τον πετάξεις από το μπαλκονι. Είναι και φορές που παίζει μια χαρά, αλλά δεν είναι να τον εμπιστεύεται να παίξεις σε κόσμο.

Σήμερα τυχαία τον έβγαλα από το line out  στην κονσόλα και παίζει μια χαρά. Αρα με τα ηχεία κάτι δεν πάει καλά.

Εμφανισιακά τα δύο celestion G12 που φοράει είναι μια χαρά. Καμία ιδέα;

Να τα πετάξω όλα και να τον κάνω κλουβί για το καναρίνι;

makman είπε:
Να τα πετάξω όλα και να τον κάνω κλουβί για το καναρίνι;
Καναρίνι έχεις? ;D ;D ;D

Συγγνώμη για το offtopic, αλλά μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. :)

Ήρεμα μάγκες, παλεύουμε να τον κάνουμε να ακούγεται όχι μα τον πετάξουμε.  Αντε καμία ιδέα κάνεις μπας και βρουμε τι φταίει....

makman είπε:
Σήμερα τυχαία τον έβγαλα από το line out  στην κονσόλα και παίζει μια χαρά. Αρα με τα ηχεία κάτι δεν πάει καλά.
Μπορεί να είναι απο τα ηχεία όπως λες, αλλά μπορεί να είναι και άλλα πράγματα.. λογικά η εξοδος line βρίσκεται μετα την προενίσχυση και πριν την ενίσχυση... πιθανον κάτι να τρεχει λοιπον στο στάδιο της ενίσχυσης..

Για πεταμα και καναρίνια δεν νομιζω πάντως :) ενα κοίταγμα απο εναν τεχνικό θα τον σώσει σίγουρα

Σε ευχαριστώ φιλε μου, ελπιζω να βρω άκρη, είναι πιο πολύ συναισθηματικο το θέμα.

καλησπερα, τωρα ειδα το θεμα. Εχω κι εγω το ιδιο θεμα με εναν 30-βατ μαρσαλ ,επισης τρατζιστορ. Σκεφτομαι να τον ανοιξω και να ριξω γερο καθαρισμα/ξεσκονισμα κι ελπιζω να διορθωθει αλλιως δεν εχω ιδεα γιατι αργοσβηνει, αναλογως με τις ωρες του.

Στον δικο μου ειχε ξεκολλησει λιγο το speaker jack και μου εκανε τα ιδια.

Είπες ότι εχει  line out άρα θα υπάρχει και  line in

Πάρε ένα καλό βίσμα καρφί καρφί και σύνδεσε το μεταξύ line out - line in και τα ξαναλέμε :D

Εκτός από τα βύσματα για  να συνδέεις τη κιθάρα στο Input έχει άλλες συνδέσεις ο ενισχυτής σου ?

Στο λέω γιατί αν εχει κάποια είσοδο/ έξοδο  loop πχ. Effects send/return ή οτιδήποτε άλλο σχετικό μπορεί να έχει τη συμπεριφορά που περιγράφεις, τα jack μπορεί με τον καιρό να μην κάνουν καλή επαφή και το σήμα να μην πηγαίνει πουθενά

Μου εχει τύχει σε Marshall ενισχυτή για μπάςο φίλου και η λύση ένα μικρό καλώδιο καρφί καρφί  στη λούπα και η επόμενη κίνηση αλλαγή jack

Αν όλα αυτά εναι  εντάξει και δεν έχεις  θέμα , κάπου υπάρχει ψυχρή κόλληση στο κύκλωμα

Δεν τρολλάρω ;D

Απαντήσεις

Trending...

Back