χαμήλωμα χορδών

jonisp1

Νέο μέλος
Πόντοι
6
hi! έχω μια ibanez rg370dxl και θα ήθελα να μου πείτε εαν γίνετε να χαμηλώσω λίγο της χορδές να πάνε πιο κοντά στα ταστα δηλαδή. γιατι έπαιξα με μια κιθαρα ενος φιλου μου και ήταν πιο κοντα βόλευε καλύτερα εκείνη ομος δν είχε floid για πείτε..........

Στον οδηγό του SF μπορείς να ανατρέξεις για τα βασικά.

Βέβαια, το Εdge τρέμολο είναι διαφορετικό κ πιθανώς να συνεχίσεις να έχεις απορία, οπότε ρώτα πιο συγκεκριμένα πλέον.

δηλαδή για να της χαμηλώσω λίγο πρέπει να πειράξω το μπράτσο ? εγώ νόμιζα οτι είναι κάτι απο το τρέμολο

Μην μπείς στην διαδικάσια να πειράξεις ξεχωριστά στην κάθε χορδή το ύψος,απλά ρύθμισε τις δυο πλαινές βίδες του τρέμολο και τα καντίνια σου να είναι λίγο πιο χαμηλά από τα μπάσσα

παιρνεις ενα αλενακι και τις βιδώνεις ή τις ξεβιδώνεις

Βιδώνοντας χαμηλώνουν οι χορδές και ξεβιδώνοντας ψηλώνουν

Sozos είπε:
παιρνεις ενα αλενακι και τις βιδώνεις ή τις ξεβιδώνεις

Βιδώνοντας χαμηλώνουν οι χορδές και ξεβιδώνοντας ψηλώνουν
Επιπλέον:

Προοδευτικά ελέγχεις τη συμπεριφορά της κιθάρας όσο χαμηλώνεις τη γέφυρα, για να αποφύγεις "τασταρίσματα". Φτάνοντας σε ένα επιθυμητό ύψος, ασχολείσαι με το intonation που βέβαια θα έχει πάει περίπατο. Ελέγχεις και τον ήχο απ'τον ενισχυτή σου, κι αν είναι απαραίτητο αυξομειώνεις και την απόσταση των μαγνητών απ'τις χορδές.

Κουράγιο με το Floyd... ;D :P ;)

προσοχή εσωτερικά απο τις μεγάλες "βίδες" πρέπει να υπάρχουν και μικρότερες που πρέπει πρώτα να ξεσφίξεις με μικρότερο allen και μετά να πειράξεις τις μεγάλες....

Ευτυχώς η Ibanez σε τέτοιες καινοτομίες είναι πολύ μπροστά(βλ Edge tremolo,Edge Zero κλπ)οπότε δε θα παιδευτείς πολύ  ;)

ευχαριστω ολους(δεν ξερω γιατι το θανκς το πρωτο μπηκε μετα τα ποστ σας ενω το ειχα ποσταρει μετα το sozos)

μια τελευταια διευκρινηση:

πως θα καταλαβω αν οντως οι μαγνητες θελουν ανεβασμα η κατεβασμα?

δηλαδη κατι θα "λειπει" απο τον ηχο πως θα καταλαβω αυτη την διαφορα?

Βασικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο ύψος. Απλά τους τοποθετείς όπου σου ακούγονται καλύτερα και το μόνο που προσέχεις είναι να μην είναι πολύ ψηλά και "τραβούν" την χορδή, ή πολύ χαμήλα και ψοφάνε.

επιτυχια με το κατεβασμα..

δεν τασταρει πουθενα το μονο κακο ειναι εχασε λιγο το intonation μιλαμε για διαφορα +5%με+7% στο κουρδισμα πατωντας το 12ο ταστο...

Ειναι τραγικη η διαφορα?

Αν δεν σε πειραζει στο αυτι κ σ'αυτα που παιζεις μην κανεις τπτ.Αν ανεβαινοντας απο το 12 σε χαλαει πολυ, γιατι παει σχετικα αναλογικα αυτο αν δεν κανω λάθος, τότε βαλε λιγη υπομονη κ φτιαξε κ τη γέφυρα-τρεμολο-πίνκ φλόιντ ροουζαλίντα.

Vredesbyrd είπε:
επιτυχια με το κατεβασμα..

δεν τασταρει πουθενα το μονο κακο ειναι εχασε λιγο το intonation μιλαμε για διαφορα +5%με+7% στο κουρδισμα πατωντας το 12ο ταστο...

Ειναι τραγικη η διαφορα?
Ε βέβαια είναι τραγική βρε συ  :)

Διόρθωσέ το για να ακούγεται σωστά το όργανο.  :)

Έχω και εγω μια ερώτηση. Είναι σωστό να βιδώνεις τις 2 βίδες της γέφυρας

μέχρι τέρμα ?

Εγώ αυτό έκανα για να φέρω τις χορδές (10αρες πρίν είχα 9αρες) σε ένα νορμάλ ύψος και βίδωσα και τις 2 βίδες που κρατάνε τα ελατήρια στο πίσω μέρος της stratocaster (synchronized 2 point tremolo).

Είναι σωστό τελικά να τις βιδώνω τις βίδες μέχρι τέρμα η παίζει να έχώ κάποιο πρόβλημα ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back