Ken Parker Archtops

Είναι ο απόλυτος γνώστης στην κατασκευή κιθάρας και φοβερός στο να μοιράζεται την γνώση. Κρίμα... Ελπίζουμε να το ξεπεράσει.

Δυστυχώς μόλις μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του απο την ενεργό δράση ο Ken Parker έφυγε απο τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών.

From Ken, October 3rd, 2025:
Hello Everybody,

Well, they say that nothing lasts forever and they’re right about that. My time here is about to close down and I won’t be part of the show anymore. What I have done with all my heart and soul is to put together a situation where my work can continue unabated and begin to bring some serious fruit to the things that I’ve been working on for the last 50 years.

My deepest and most heartfelt thanks to all of you. It’s been the experience of my lifetime being able to share my life’s work and knowledge with each of you through my instruments and via Archtoppery, and see that you get it. My hope is that you all build on what I’ve learned and shared, and take everything to the next level.

Sam Krimmel will be doing just that, and I encourage you to support Sam as he ventures forth. Sam is a natural co-conspirator and he and I will be will be working together down the road through some sort of psychic medium. We’ve already got some amazing new things underway and soon we’re going to show you what that is all about. So stay tuned.

All right, well everyone, please take care of yourselves and peace on earth, if that should ever be possible.

Love, Ken

1759742796447.png

Κρίμα. Αν και δεν έπαιξα ποτέ με Fly (και δεν νομίζω το μπράτσο τους να με βολεύει) θεωρώ όλες τις κιθάρες του αριστουργήματα, αισθητικά & εργονομικά. Δυστυχώς λίγες κιθάρες που τολμούν να μη θυμίζουν καθόλου τις κλασικές πετυχαίνουν στο αισθητικό κομμάτι, οι Fly για μένα ήταν πανέμορφες και ακόμα περισσότερο οι Archtop κιθάρες που ασχολήθηκε αργότερα.

Χρειαζόμαστε περισσότερους νεωτεριστές σαν τον Parker για να ξεκολλήσουν οι κιθάρες (και τα μυαλά των κιθαριστών) από τη δεκαετία του '50. Άλλωστε όλες οι κιθάρες αυτής της περιόδου (από την Telecaster μέχρι την Flying V) επέζησαν γιατί έφεραν κάτι νέο.

Μεγάλος καινοτόμος. Η Fly ονομάστηκε έτσι γιατί είναι ελαφριά και "πετάς" ή απ'την μύγα? Δεν το ρωτάω υποτιμητικά, απλά πρώτη φορά που είχα δει το μοντέλο και είδα το όνομα μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση απ'το σχήμα του σώματος.

Edit: Άνετα σε κάποια ευκαιρία να ανέβαινα σκηνή με μια Fly, μ'αρεσει και σαν design, ειδικά για πιο fusion-οειδή και progressive rock μονοπάτια.

Το είχα και εγώ απορία αυτό. Υπάρχει ένα βίντεο του Ken που δείχνει ένα πρωτότυπο της Fly που μοιάζει σαν σανίδα, τελείως rough, και πάνω έχει ένα αυτοκόλλητο με μια μύγα. Δε θυμάμαι τι ήταν το αυτοκόλλητο ακριβώς και πως προέκυψε, θυμάμαι ότι ήταν κάτι τελείως άσχετο και κάποιος τρίτος το κόλλησε πάνω στην κιθάρα. Απο εκεί ξεκίνησε το Fly σαν παρατσούκλι και έμεινε.

Ενδιαφέρον, και εμένα το μυαλό στην μύγα πήγαινε πάντα απτά cutaways σαν πόδι εντόμου. Που η πλάκα είναι ο συνειρμός έρχεται απ'το όνομα, αλλιώς δεν νομίζω να υπήρχε.

Σε μπλε θα την έπαιρνα!
IMG_8429_bb2b63ae-5f55-4435-b28a-a104c09a4729.jpg

Το βρήκα τελικά - δεν είναι ξεκάθαρο αν η ιδέα του ονόματος προυπήρχε του αυτοκόλλητου με τη μύγα (γιατι λέει αυτός το σκεφτόταν fly as in flying) ή αν ήρθε μετά αλλά there you go.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
20
Εμφανίσεις
4K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back