πως θα κάνω backup και restore και δεύτερον πως θα βάλω το λογισμικό μαζί με τους μαμά ήχους σε compact flash για να κάνω φορμάτ?
Εάν έχεις compact flash παίρνεις με backup (από το menu Global) τους ήχους από το πρώτο Extreme, παίρνεις το flashακι το βάζεις στο 2ο Extreme και φορτώνεις τους ήχους που θες (πάλι από το Global). Δεν χρειάζεται να πάρεις όλους τους ήχους, μπορείς να πάρεις επιλεκτικά όποιους θέλεις. Αν είναι combi (δηλαδή περισσότεροι από ένας ήχοι μαζί με τις σχετικές παραμέτρους) τότε ισχύει αυτό που λέει ο Νίκος παραπάνω, γιατί το Extreme θα ψάξει να βρει σε συγκεκριμένες θέσεις, συγκεκριμένους ήχους.
και δεύτερον πως θα βάλω το λογισμικό μαζί με τους μαμά ήχους σε compact flash για να κάνω φορμάτ
Ίδια διαδικασία με παραπάνω. Και πάλι μπορείς να κάνεις επιλεκτικό backup, δηλ. μόνο combis ή μόνο programs, ή programs και arp patterns, κ.λ.π.
Ήθα πρεπει να αγοράσω καινούργια?
Αν το παλιό flashακι έχει χώρο, δεν χρειάζεται καινούρια.
Ίδια διαδικασία.
και κάτι ακόμη τις φωνές αυτές δε θέλω να τις κρατήσω άρα δε χρειάζεται να δώ που βρίσκονται έτσι δεν είναι?
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Τι εννοείς "φωνές"; Αν εννοείς τα programs που έχει φτιάξει, τότε απλά μπορείς να τα σβήσεις.
Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις και με MIDI (στον υπολογιστή), μέσω sysex μηνυμάτων, απλά δεν αναφέρω την διαδικασία γιατί νομίζω ότι είναι και η πιο δύσκολη. Πάντως αν δεν θέλεις να κάνεις format η καλύτερη λύση είναι είτε μέσω usb είτε μέσω flash disk. Απλά να σου πω ότι η διαδικασία είναι εύκολη, την έχω κάνει όταν πήρα backup τις τρεις πρώτες banks (και από τα Programs και απο τα Combis) γιατί έβαλα το KARMA, και μπορώ πλέον να πάρω οποιοδήποτε ήχο από τους αρχικούς του Extreme, μέσα από το flash-disk. Τόσο απλά.