Κατασκευή Thinline tele partscaster του φτωχού με P90's & Bigsby

Ampelofilosofos

Μέλος
Λύσεις
1
Πόντοι
58
Καλησπέρα στο forum,

εδώ και αρκετό καιρό ήμουν μάλλον "σιωπηλός" εδώ στις συζητήσεις, ωστόσο δεν έπαψα να εργάζομαι σε καινούρια projects!

Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία ενώ ξεκινούσα το ένα, μου έμπαινε η ιδέα να ξεκινήσω κι άλλο και στο τέλος κατέληξα να "τρέχω" 4... κιθάρες παράλληλα και καμιά να μην τελειώνει...? 

Με τα πολλά... κατάφερα να ολοκληρώσω την κιθάρα του τίτλου και σας την παρουσιάζω.

Φτιάχτηκε με πολύ οικονομικά parts από την Άπω Ανατολή και συνολικό κόστος περίπου 200 γούρια.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Και για τους λάτρεις των ξυλοκατασκευών ετοίμασα ένα βιντεάκι με τα στάδια της κατασκευής.

https://youtu.be/voP2mCrX5-0?si=v9lzmZFxYHobF2Zb

Θα ακολουθήσει και ένα πρόχειρο ηχητικό βίντεο, όταν τελειώσω την κοπτο-ραπτική...

Μεγαλούργησες... Και αυτές οι μικρές "λεπτομέρειες", όπως το ρούτιν του neck heel, το binding την απογείωσαν και την κάνουν να δείχνει και... ακριβούτσικη ?

Μπράβο.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!

Χαίρομαι που σας άρεσε.

Εντός της ημέρας λογικά θα ανεβάσω και το ηχητικό ντοκουμέντο.

Σίγουρα θα παίζει καλά.

Αλλά είναι κι ένα κόσμημα.

5 αστέρια και 2 Όσκαρ επιλογής υλικών και καλαισθησίας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Η κιθάρα καλά παίζει, εγώ είμαι κουλός...? όπως θα δείτε...!

Το λοιπόν, όπως υποσχέθηκα, σας παραθέτω ένα ηχητικό απόσπασμα. Παρακαλώ εστιάστε περισσότερο στον ήχο, όχι τόσο στο παίξιμο, έχω κάνει τα λαθάκια μου και σε πολλά σημεία ο ρυθμός είναι... επιεικώς rubato!?

Η μαγνητοσκόπηση έγινε με την κάμερα του smartphone και ό ήχος επίσης ό,τι έπιανε το κινητό στο χώρο.

Ενισχυτής Peavey classic 50 4x10inch.

https://youtu.be/dBFhXBfzl-E

Για πείτε γνώμες!!

Από playability πώς είναι η αίσθηση;
 Φανταζομαι οσο καλο ειναι το set up της, οι κιθαρες δεν εχουν inherent playability ?

Και αν κρινω απο οτι βλεπω ο φιλος που την συναρμολογησε κατι σκαμπαζει απο set up ... 

Φανταζομαι οσο καλο ειναι το set up της, οι κιθαρες δεν εχουν inherent playability ?

Και αν κρινω απο οτι βλεπω ο φιλος που την συναρμολογησε κατι σκαμπαζει απο set up ... 
Το σεταπ τι σχέση έχει με το πάχος του μπράτσου, το φάρδος στο  Nut , το πώς γλιστράει από πισω το μανίκι  ;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το σεταπ τι σχέση έχει με το πάχος του μπράτσου, το φάρδος στο  Nut , το πώς γλιστράει από πισω το μανίκι  ;

γιατι εκει μιλαμε για ΓΟΥΣΤΑ οχι για playability.

εσυ ας πουμε ΠΩΣ τα θες αυτα που περιγραφεις?  

τα ΤΑΣΤΑ ας πουμε πως τα θες και το παχος?

γιατι εκει μιλαμε για ΓΟΥΣΤΑ οχι για playability.

εσυ ας πουμε ΠΩΣ τα θες αυτα που περιγραφεις?  

τα ΤΑΣΤΑ ας πουμε πως τα θες και το παχος?
Καταρχας γιατί φωνάζεις;

Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερο, εγω δεν έχω πιάσει μπράτσο από το αλι εξπρές και ρωτάω τον άνθρωπο να μας πει τί αίσθηση του άφησε το όργανο, διότι εμείς απλά το ακούμε δεν το πιάσαμε στα χέρια μας.

ετσιΙνετοΣτυλ μου ?

αλλα δεν απαντησες σΤασ ερωτησεις μου...?
Τι να απαντήσω;

Εγώ με  ό,τι και να παίξω, καλά θα ακουστώ.

Από ήχο σούπερ!

Από playability πώς είναι η αίσθηση;
Καταρχήν είμαι ακόμη στη φάση της γνωριμίας με την κυρία...!

Το μανίκι πάντως για φτηνό part ήταν αλφάδι -εντελώς ευθύ. Πέρα από μερικά τάστα που ήταν λίγο σηκωμένα και ήρθαν στη θέση τους με κανά-δυο σφυριές (με ματσόλα), γενικά ήταν πολύ οκ. Χρειαζόταν κι ένα γυάλισμα στα τάστα, αυτό κάνει μεγάλη διαφορά, ιδίως για τα bends. Και το nut (πλαστικό) ήθελε χαμήλωμα στις εγκοπές. Σαν σχήμα είναι C-shape, κανονικού πάχους, εμένα με βόλεψε. Γλιστράει μια χαρά, γιατί περάστηκε σάτιν βερνίκι βέβαια (δεν τα ανέφερα αυτά στο βίντεο της κατασκευής, για συντομία).

Αυτό που δεν βολεύει εργονομικά είναι λίγο το Bigsby που έρχεται κάπως ψηλά και κάθεται πάνω από τα ποτενσιόμετρα, ίσως φάνηκε και στο βίντεο που σκοντάφτω πάνω του όταν πάω να γυρίσω το volume.

Ωστόσο σαν τρέμολο πρώτη φορά βάζω σε κιθάρα μου, μου άρεσε πολύ, κρατάει μια χαρά κούρδισμα και είναι πολύ smooth!

Πέρα από μερικά τάστα που ήταν λίγο σηκωμένα και ήρθαν στη θέση τους με κανά-δυο σφυριές (με ματσόλα), γενικά ήταν πολύ οκ. Χρειαζόταν κι ένα γυάλισμα στα τάστα, αυτό κάνει μεγάλη διαφορά, ιδίως για τα bends. Και το nut (πλαστικό) ήθελε χαμήλωμα στις εγκοπές

τα περισσοτερα απο αυτα τα εχω δει στο 90% των.... αμερικανικων Fender ? ετσι κι αλλιως οποτε μια χαρα 

απο εκει και περα οπως ειπα και πριν το Playability εχει να κανει μονο με το set up (Ναταλεμεκιαφτα ?) 

Trending...

Νέα θέματα

Back