• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

κατασκευη χωρου για προβα

efialtis είπε:
αρα μου λες φιλε νικο οτι το αποτελεσμα θα ειναι μηδενικο?
Εαν ο λογος που θα κανεις την κατασκευη ειναι γιατι εχεις παραπονα απο τους γειτονες, τοτε  ναι θα συνεχισεις να εχεις παραπονα.  Ακομη δεν εχω καταλαβει ακριβως  πως θα κανεις την κατασκευη. Αν ανεβασεις ενα σχεδιο θα ειναι πολυ πιο ευκολο. Ο φιλος σου ειναι μηχανικος για κατασκευη σπιτιων αποτι καταλαβα, αλλα δεν ειναι μηχανικος ακουστικης οποτε πιθανον να μην γνωριζει καποιες βασικες λεπτομερειες για την ηχομονωση.

Εγω (και ο Σιμος Δεληκαρης Μανιας) οταν καναμε την μελετη για την ηχομονωση στο στουντιο αναλαβαμε την ακουστικη και ηχομονωτικη σχεδιαση σαν μηχανικοι ακουστικης αλλα για τα φορτια και τον τροπο χτισιματος συμβουλευτηκα τον πατερα μου και τον αρχιτεκτονα του που κατασκευαζουν μαζι οικοδομες.

Μπορει να φαινεται οτι φλυαρω, απλα η ηχομονωση και ακουστικη μελετη δεν ειναι τοσο απλη οσο φαινεται και σιγουρα χρειαζεται δυο ειδικοτητες να συνεργαστουνε, στατικος μηχανικος και μηχανικος ακουστικης.

Για να πετυχεις κατι αξιολογο στο χωρο που εχεις, απο ηχομονωτικης και ακουστικης αποψης, ο χωρος ειναι πολυ μικρος γιαυτο και προτεινα να χρησιμοποιησεις ολο τον οροφο και απλα να φτιαξεις μερικα ακουστικα πανελ για να βελτιωσεις την ακουστικη. Τα 600 ευρωπου ανεφερες κατα την δικη μου αποψη δεν θα επιφερουν ικανοποιητικο αποτελεσμα ηχομονωσης, αλλα ειναι αρκετα για ακουστικα πανελ.

Νικος

προβλημα με γειτονες δεν εχω

το δωμα θα το εκανα ετσι και αλλιως για μενα και σκεφτηκα αν μπορω να κανω κατι ετσι ωστε να μπορουμε να πεζουμε και επανω που μενουν οι γονεις να να μην τρελενοντε γιατι το υπογειο ειναι ανοιχτο και χωριζεται  απο το σπιτι με μια πορτα

efialtis είπε:
προβλημα με γειτονες δεν εχω

το δωμα θα το εκανα ετσι και αλλιως για μενα και σκεφτηκα αν μπορω να κανω κατι ετσι ωστε να μπορουμε να πεζουμε και επανω που μενουν οι γονεις να να μην τρελενοντε γιατι το υπογειο ειναι ανοιχτο και χωριζεται  απο το σπιτι με μια πορτα
Αφου δεν εχεις προβλημα με τους γειτονες απλα φτιαξε μερικα πανελ, για να μην ενοχλεις θα χρειαστεις ειδικη κατασκευη και δεν θα ειναι φθηνη

Νικος

εγω θα κλεισω τη γωνια στο υπογειο που ειναι 16 τετργονικα οπως εχω πει για προσωπικη χρηση θα βαλω και τον πτρβαμβακα

ενα αντοιστιωο δωμα που εχει κανει ενασ φιλος μονη γυψοσανιδα και 5 ποντους πετρβαμβακα ειχε πολυ καλο αποτελεσμα.και πανω σε αυτω πονταρω και εγω με 5+3 πετρβαμβακα και πιστευω να εχει καλο αποτελεσμα

efialtis είπε:
αυτη εδω τη γωνια θελω να κλεισω
Πολυ καλυτερα τωρα, μιας και εχουμε πιο ολοκληρωμενη αποψη

1. Για ποιο λογο θες να φτιαξεις το 4χ4 (μετρα) δωματιο?

2. Η ντραμς που εχουμε στο στουντιο παταει σε ενα χαλι 3χ2 και ειναι σχετικα ανετα, οποτε οπως καταλαβαινεις εαν φτιαξεις ενα χωρο 4χ4 με ντραμς, κιθαρα και μπασσο θα ειναι ενα εφιαλτης οταν κανετε προβα

Νικος

4x4 θα ειναι οι καθαρες διαστασεις δλδ 16 μετρα εμβαδον

πιστεβω οτι χωραμε σχετικα ανετα.στο μελλον εχω σκοπο να κανω ακριβως διπλα απο αυτο δωμα ενα κανονικο στουντιο σε μεγαλιτερεσ διαστασεις κε αυτο να το εχουμε για αραγμα.εφιαλτης για πιο λγο θα ειναι?εχω δει αντιστοιχο χωρο και ηταν καλα

γιατι δεν ρωτας κανενα αρχιτεκτονα?

'η καποιον ηχοληπτη(απο σχολη,οχι αυτοδιδακτο)?

θα σε βοηθησουν μια χαρα....

efialtis είπε:
4x4 θα ειναι οι καθαρες διαστασεις δλδ 16 μετρα εμβαδον

πιστεβω οτι χωραμε σχετικα ανετα.στο μελλον εχω σκοπο να κανω ακριβως διπλα απο αυτο δωμα ενα κανονικο στουντιο σε μεγαλιτερεσ διαστασεις κε αυτο να το εχουμε για αραγμα.εφιαλτης για πιο λγο θα ειναι?εχω δει αντιστοιχο χωρο και ηταν καλα
1. Εφτιαξα ενα προχειρο σχημα με αυτο που προτεινεις για να εξηγησω τον ορο 'εφιαλτη'.

2. Θα χρειαστεις να κανεις αρκετα πανελ γιατι με τοσο μικρο χωρο απλα θα ειναι η χειτοτερη κατασκευη ακουστικα.

3. Δεν θα προσφερει καποια ιδιαιτερη ηχομονωση αυτο το δωματιο

Η αποψη μου απο την αρχη ηταν να αφησεις το χωρο ενιαιο και να βαλεις μερικα πανελ για την βελτιωση της ακουστικης. Δεν βλεπω το λογο να κλειστειτε μεσα σε ενα κλουβι

που θα εχει χειροτερη ακουστικη και μηδαμινη ηχομονωση σε συγκριση με τον ενιαιο χωρο.

Νικος

efialtis.jpg

το δωματιο το θελω και για αλλο λογο οποτε σκεφτικα κανω αυτο που σασ εχω αναφερει με βαση αυτα που μου εχουν πει διαφοροι τυποι και οτι θα εχω μια καλη αποδοση με τον ηχο που θα φευγει εξω βαζωντας πετροβαμβακα ενδιαμεσα.αν εχω μεσα στο δωματιο 80db

τι διαφορα θα εχω εξω απο το δωματιο?

efialtis είπε:
το δωματιο το θελω και για αλλο λογο οποτε σκεφτικα κανω αυτο που σασ εχω αναφερει με βαση αυτα που μου εχουν πει διαφοροι τυποι και οτι θα εχω μια καλη αποδοση με τον ηχο που θα φευγει εξω βαζωντας πετροβαμβακα ενδιαμεσα.αν εχω μεσα στο δωματιο 80db

τι διαφορα θα εχω εξω απο το δωματιο?
Οι εντασεις που θα εχετε μεσα λογω του δωματιου θα ειναι περιπου  100 dB. Αν και ακομη δεν εχω καποιο σχεδιο της κατασκευης που θα κανεις με οσα μου περιεγραψες θα ελεγα οτι θα εχεις μειωση 30 dB. Ολα αυτα βεβαια ειναι στο περιπου, μιας και απο το ιντερνετ δεν μπορουν να γινουν ακριβεις κατασκευες.

Εαν θες να κανεις το δωματιο κανενα προβλημα, απλα να παιζετε εξω απο το δωματιο.

Το θεμα ειχε σκοπο να παρεις γνωμες για το αν αξιζει να κανεις την κατασκευη, η για το αν μπορεις μεσα εκει να παιζεις?

Για μενα το δωματιο αυτο ειναι η χειροτερη δυνατη επιλογη και δαπανη χρηματων εαν ειναι για προβα, ανα ειναι για να κοιμασαι τοτε θα ειναι μια χαρα

Νικος

efialtis είπε:
αν παιζω μονο τυμπανα εκει μεσα θα εχω αποτελεσμα?
Απο αποψη ηχομονωσης δεν θεωρω οτι θα εχεις προβλημα με τους γειτονες ειτε εισαι μεσα στο μικρο δωματιο ειτε στον ενιαιο χωρο.

Απο αποψη ακουστικης το μεγαλυτερο δωματιο θα ειναι πολυ καλυτερο γιατι εχει καλυτερη κατανομη του ηχου.

Νικος

καλημερα.ξεκινησα να το φτιαχνω.εχω σηκωσει τον εναν διπλο τοιχο η ακουστικη του χωρου εχεοι αλλαξει κατα πολυ και το βασικο θεμα της ηχομονωσης εχει καλα αποτελεσματα.μολις τελειωσει θα ανεωασω φωτο κε ακουστικο υλικο για να δειτε ακριβως τι εχω κανει

στη πρωτη φωτο ειναι τα στηριγματα του πετροβαμβακα και στη δευτερη το πρωτο στρομα πετροβαμβακα.τωρα φτιαχνω πορτα και μεσα στο κουφωμα της θα βαλω πετροβαμβακα

Φωτογραφία0018.jpg

Φωτογραφία0021.jpg

0021.jpg

0018.jpg

Εφιάλτη ξαναανοίγω το θέμα σου μια κ μου έστειλες πμ. Και μη μου στέλνεις το ίδιο μυνημα 3 φορές ανυπόμονε! το είδα!  ;D

Θα σου πρότεινα τη στιγμή που θα κάνεις DiY την πόρτα να την κάνεις μασιφ και όχι με πετροβάμβακα ανάμεσα. Είναι καλύτερο να βάλεις ένα χοντρο φύλλο κοντρα πλακέ πχ 4cm και μετά να κολλήσεις άλλα 2 από πάνω των 2 cm. Δες τις φωτό.

Επίσης τη στιγμή που η βάση που θα κάνεις θα είναι μόνο για τα τύμπανα και δε θα κάνεις κανονικό πλωτό πάτωμα με εφέδρανα θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μεταλλικά ελατήρια αντί για ελάστικά εφέδρανα.

Προσφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε χτυπογενής θορύβους.

Έχει φτιάξει μια τέτοια βάση ένας φίλος μου σε επαγγελματικό στούντιο και είχε θεαματικά αποτελέσματα. Είναι όμως και πιο ακριβά να ξέρεις. Πάνε κανα δεκαρικο το κομμάτι εύκολα.

Απλά πρέπει να τα υπολογίσεις τα φορτία προσεκτικά. Πήγαινε στα παιδιά στη Vibro και θα σου πουνε οι ίδιοι πως να τα βάλεις, με εμενα ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

Χοντρικά ας υποθέσουμε ότι θα βάλεις πάνω στα ελλατήρια μια βάση με μεταλλικό σκελετό και πάνω στο σκελετό μια στρώση 2cm κοντρα πλακε θαλάσσης, 2 γυψοσανίδα και άλλη μια με 2cm κοντρα πλακέ. Το βάρος αυτου του σαντουιτς είναι 50kg/m2.

Τα ελατήρια στο φτηνοτερο μοντελο δέχονται φόρτιση 8-25kg ανά τεμάχιο. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάνε να δουλεύουνε αφού δεχθουνε φορτίο 8 kg / τμχ εως 25 kg.  Αν δε φτάσεις το φορτίο ή αν το ξεπεράσεις θα είναι σαν να μη υπάρχουν.

Νομίζω αυτά που χρειάζεσαι είναι τα AM-50 και έχουν γύρω στα 15€/τμχ αλλά σου ξαναλέω τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Επίσης πρέπει να τα βάλεις σε σγκεκριμένη διάταξη καθώς το βάρος δε κατανέμεται ομοιόμορφα παντού. Πχ εκεί που κάθεσαι εσυ έχει μεγαλύτερο φορτίο. Δες και τις άλλες φωτο για να καταλάβεις τί εννοω για την διάταξη.

Screen_shot_2012-04-20_at_8.12.04_PM.png

Screen_shot_2012-04-20_at_8.12.26_PM.png

Εντασης_1.jpg

Εντασης_2_-_βάση.jpg

Έντασις_3.jpg

για μια διπλη πορτα αντιθετης φορας φιλε μου beeros05 και σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου με τιγκα πετροβαμβακα το κοστος ειναι στα60-70ευρα με το μασιφ δεν εχω ιδεα ποσο μπορει να μου παει οσο για το πατωμα ειναι οτι ειμαι σε σκεψη γτ δυσκολους καιρους παιρναμε οποτε καταλαβαινεις

efialtis είπε:
για μια διπλη πορτα αντιθετης φορας φιλε μου beeros05 και σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου με τιγκα πετροβαμβακα το κοστος ειναι στα60-70ευρα με το μασιφ δεν εχω ιδεα ποσο μπορει να μου παει οσο για το πατωμα ειναι οτι ειμαι σε σκεψη γτ δυσκολους καιρους παιρναμε οποτε καταλαβαινεις
Σε καταλαβαίνω αλλά πρέπει κ εσύ να καταλάβεις ότι η λύση είναι φθηνότερη από το πρόβλημα. Είδες τί έπαθα...οπότε σου λέω απλά ότι είναι καλύτερο να το καθυστερήσεις και να το κάνεις σωστά.

Μία σωστή DiY πόρτα μπορεί να σου προσφέρει 45db ηχομείωσης ΑΝ κατασκευαστεί σωστά και πάνω απόλα να σφραγίζει σωστα. Και το σφράγισμα είναι το πιο σημαντικό απόλα.

Εσυ λοιπόν θες να κάνεις 2 πόρτες back to back σωστά? Πόσο σου κοστίζει το κάθε φύλο κόντρα πλακέ? Ήδη για την κάθε πόρτα θα χρειαστείς 2 φύλλα κοντρα πλακέ, οπότε για τις 2 πόρτες θα χρειαστείς άλλα 2 φύλλα. Σιγά το κόστος σε σχεση με το αποτέλεσμα που θα έχεις.

Για σωστό σφράγισμα να βάλεις κ πόμολο ψυγείου "κρεοπώλη". Στη φωτό που σου έστειλα δες πως είναι η κάσα και πως σφραγίζει στο πάνω μέρος. Πρέπει να σφραγίζει έτσι και κάτω. Αν το κάνεις λοιπόν θα χρειαστείς και ανάλογο κατωκάσι.

το κοστος με κοντρα πλακε ειναι 60-70 ευρω τα ξυλα θα παρθουν σχεδον τζαμπα απο φιλο που του εχουν περισεψει απο μια κατσκευη που εκανε.θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.οσο για το πατωμα ειμαι ακομα υπο σκεψη

Trending...

Νέα θέματα