Οπως ανεφερα και πριν, η ηχομονωση εχει σταθερη αποδοση σε decibel. Εαν παιζετε στα 120 dB με 50% αποδοση θα θες 60 dB ηχομονωση. Με τα χρηματα που εχεις στη διαθεση σου κατι τετοιο ειναι ανεφικτο. Εαν απλα φτιαξεις ενα τοιχο χωρις πλωτο πατωμα και οροφη θα πετυχεις περιπου 20 με 30 db ηχομονωση. Αν εχεις ηδη προβλημα με τους γειτονες τα 600 ευρω δεν θα βοηθησουν σε κατι.efialtis είπε:το δωματιο θα το εφτιαχνα ετσι και αλλιως απλα σκεφτηκα να βαλω κε πετροβαμβακα στους 2 τοιχους να κοβει λιγο.αυτα δεν μου τα προτεινε καποιος μαντρας αλλα διαφοροι γνωστοι.ευχαριστημενος θα ειμαι αν μου κοβει τον ηχο προς τα εξω απο 50% και ανω γιατι ξερω οτι δεν διαθετω και τοσο πολλα χρηματα για να καταφερω να εχω μια πολυ καλη ηχομωνοση
Οι νεοι τοιχοι εννοεις?efialtis είπε:ευχαριστω για τις συμβουλες σας
οι τοιχοι θα ειναι οκ ετσι?
για το πατωμα αν δεν εχω προβλημα απο τουσ τοιχους μπορω να το φτιαξω αργοτερα νομιζω
Δεν χρειαζεσαι δυο τοιχους στα σημεια που εχεις τον εξωτερικο τοιχο, μονο εκει που θα χωρισεις το δωματιο εσωτερικα. Η κατασκευη θα πρεπει να μοιαζει καπως ετσιefialtis είπε:ναι αυτοι οι 2 νεοι τοιχοι.πιστευω οτι αν κλιστουν και γινει καλη επιλογη στο πετροβαμβακα και χτιστουν σοστα θα εχω ενα καλο αποτελεσμα για τα χρηματα αυτα
Δες τα σταδια της κατασκευης γιατι ειναι δυσκολο χωρις σχεδια να καταλαβω τι εννοεις.efialtis είπε:αυτο τωρα που μου ειπες ειναι για τουσ 2 τοιχουσ η για τουσ 4?μου εχουν πει να το κανω ετσι για τουσ 2 τοιχουσ αλφα μπλοκ+5+3cm χιαστι πετροβαμβακα 3cm κενο και εσωτερικος τοιχοσ.2 τοιχοι αυτοι ειναι το χωρισμα απο τον υπολοιπο χωρο
Ενα σχεδιο με το τι εχεις σκοπο να κανεις θα ηταν προτιμοτερο, γιατι παλι δεν καταλαβα ακριβως τι εχεις σκοπο να κανεις. Αν αυτος που σου προτεινε την κατασκευη ειναι μηχανικος ακουστικης τοτε καλυτερα να μιλησεις μαζι του.efialtis είπε:σωστα
απλα σε πρωτη φαση στα τοιχια δεν θα κανω τιποτα στο σχεδιο εχω υπολογισει τουσ τοιχουσ οποτε οι διαστασεισ θα ειναι ετσι οπωσ εχω πει οχ ωροσ θα μικρινει μονο αν κλεισω τα τοιχια
αλφα μπλοκ+5+3cm χιαστι πετροβαμβακα 3cm κενο και εσωτερικος τοιχοσ αυτο ειναι για τα χωρισματα οπως μου εχουν προτεινει
Συνηθως ο μηχανικος θα σου ζητησει να δει το χωρο απο κοντα, ειναι η καλυτερη λυση γαι να ληφθουν ολοι οι παραμετροι και τα προβληματα υποψιν. Απο το φορουμ ειναι λιγο δυσκολο να εχω πληρη εικονα του χωρου σου και το τι ακριβως εχει σκοπο να πετυχεις .efialtis είπε:εχω δωσει ενα σχεδιο φιλε μου και σε ευχαριστω που ασχολεισαι με το θεμα μου
εξαιρετικά απίθανο αφού αν ήταν δεν θα μιλούσε για μείωση επί τοις εκατό αλλά για ντεσιμπέλ μείωσης, όπως επεσήμανες κι εσύFABRICAUDIO είπε:Αν αυτος που σου προτεινε την κατασκευη ειναι μηχανικος ακουστικης τοτε καλυτερα να μιλησεις μαζι του.