κατασκευη ενισχυτη ηλ. κιθαρας (πληροφοριες..)

μας δουλεύεις φίλε Kavaldi; ??? ::)

no offense αλλά πιστεύω ότι το ποστ σου χρειάζεται μία γενικότερη διευκρύνηση...Για δοκίμασε να ξαναδιατυπώσεις αυτό που θέλεις! ;)

Ναι... καλά τα λέει ο FatalK. Πρέπει να μας πεις τι εννοείς. Θέλεις να μάθεις πως γίνεται να φτιάξεις έναν ενισχυτή μόνος σου?

Μάλλον ζητάει πληροφορίες για τεχνίτη-ηλεκτρονικό που να κατασκευάζει ενισχυτές. Δεν έχω υπόψη μου κάποιον στην Ελλάδα.

..το αυτονοητο ρωταω..

πως μπορω να φτιαξω εναν ενισχυτη μονος μου!!

αν ξερετε κανα μαγαζι να παρω kit &τα σχετικα..

οπως επισης καποια λεπτομερεια (tip) που πρεπει να ξερω ωστε να γινει καλυτερος..!!

Kavaldi είπε:
..το αυτονοητο ρωταω..

αν ξερετε κανα μαγαζι να παρω kit &τα σχετικα..

οπως επισης καποια λεπτομερεια (tip) που πρεπει να ξερω ωστε να γινει καλυτερος..!!
Λένε ότι άμα βάλεις λάμπες γίνεται καλύτερος. Υπολόγισε τουλάχιστον έξι. Καλή μάρκα αλλά ακριβή είναι η ΝΟΣ.

Kavaldi είπε:
..το αυτονοητο ρωταω..

Α εντάξει. Είναι πολύ εύκολο. Πρέπει να κάνεις τα αυτονόητα.

Υπάρχουν στο Ιντερνέτ μαγαζιά (π.χ ψάξε στο google "amp kit"). Μετά θα παραγγείλεις. Να προσέξεις να αγοράσεις καλά υλικά.

(Νομίζω συνεννοηθήκαμε)

ναι ρε ψηλε ...κανε το "αυτονόητο",  πανε παρε αρχικα κατι καλα λαμπιόνια EL84 απο την αμπαλαέα και μετα δωστα απο ενα γερο πλακονι (οπως λεει και ο "Ραπ") και εστρωσε η δουλεια.

New Old Stock  :D  :D  :D  :D  :D

Αν ξέρεις από κατασκευές μπορείς άνετα να φτιάξεις έναν ενισχυτή κιθάρας

Εγώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις στην προενίσχυση το κύκλωμα της Fender (2 x ecc83 ή 12ΑΧ7 και μία ecc81 ή 12ΑΤ7)και στην τελική βαθμίδα η καλύτερη λυχνία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι η EL504, EL500 (6GB5) η οποία και γκάζια έχει (50Watt η μία) αλλά και την καλύτερη ποιότητα από όλες τις ενισχύντριες που έχω ακούσει, αλλιώς 6L6 EL34 κλπ.

Το σχέδιο θα το βρείς στο ιντερνετ (από TWIN Reverb λχ) και αν θέλεις κάτι άλλο ζήτα το.

Μια καλή περίπτωση είναι να πετύχεις σε κανένα μοναστηράκι κανέναν Dublex 100W και απλά να μετατρέψεις την προενίσχυση. Υπόψιν ότι και ο 35w Dublex σου κάνει....  ;)

studio54GR είπε:
New Old Stock  :D  :D  :D  :D  :D

Αν ξέρεις από κατασκευές μπορείς άνετα να φτιάξεις έναν ενισχυτή κιθάρας

Εγώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις στην προενίσχυση το κύκλωμα της Fender (2 x ecc83 ή 12ΑΧ7 και μία ecc81 ή 12ΑΤ7)και στην τελική βαθμίδα η καλύτερη λυχνία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι η EL504, EL500 (6GB5) η οποία και γκάζια έχει (50Watt η μία) αλλά και την καλύτερη ποιότητα από όλες τις ενισχύντριες που έχω ακούσει, αλλιώς 6L6 EL34 κλπ.

Το σχέδιο θα το βρείς στο ιντερνετ (από TWIN Reverb λχ) και αν θέλεις κάτι άλλο ζήτα το.

Μια καλή περίπτωση είναι να πετύχεις σε κανένα μοναστηράκι κανέναν Dublex 100W και απλά να μετατρέψεις την προενίσχυση. Υπόψιν ότι και ο 35w Dublex σου κάνει....  ;)
EL504 στην τελικη? Ενδιαφερον! Απ οτι θυμαμαι αυτη ηταν λαμπα τηλεορασης με την ανοδο σε καπελακι!

PL 504 είχαν..... ίδια λάμπα με 47V νήμα αν θυμάμαι καλά.

Εεεεμ... να ρωτήσω;

Καβάλντι, πόσο σχετικός είσαι με ηλεκτρολογικά; Γιατί από τα ποστ σου δε φανερώνεται κάποια ιδιαίτερη σχέση ή γνώση με αυτά...

Το ρωτάω αυτό γιατί καλύτερα να σε ξενερώσει κάποιος (αν πράγματι δεν ξέρεις) από το να ξεχάσεις καμιά γείωση στη βιασύνη σου και να σε χτυπήσει κανά 300Volto.

Σε αυτήν την περίπτωση, άσε τα σχέδια που συνδέονται σε μπρίζα και πιάσε κανά 9Volto εφφεδάκι για να αρχίσεις να μαθαίνεις.

Στην άλλη περίπτωση, που ξέρεις τι κάνεις, βγάζω το σκασμό.  ;) :-X

Εεεεμ... να ρωτήσω;

Καβάλντι, πόσο σχετικός είσαι με ηλεκτρολογικά; Γιατί από τα ποστ σου δε φανερώνεται κάποια ιδιαίτερη σχέση ή γνώση με αυτά...

Το ρωτάω αυτό γιατί καλύτερα να σε ξενερώσει κάποιος (αν πράγματι δεν ξέρεις) από το να ξεχάσεις καμιά γείωση στη βιασύνη σου και να σε χτυπήσει κανά 300Volto.
εγω νομιζω οτι μαλλον εχει ξενερωσει μιας και εχει να απαντησει πανω απο 120 μερες ;D

βεβαια η περιγραφη στην αρχη του ποστ τα ελεγε ολα απλα εσεις δεν καταλαβενετε ;D ;D ;D

bsiap είπε:
Νεκρανασταση ΟΛΕ!!!

Με την 504 παντος φτιαχναμε και πομπους για τα FM.
Εδω 449 στην συχνοτητα!!!! Με 504 ειχε μηχανημα ο 242 απο Υμμητο!!! Ε ρεεε εποχες......!!!!! Ακουει κανεις?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back