Κατασκευή ακουστικής Blues King

nasokosm

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
  Ανοίγω το θέμα αυτό με  καθυστέρηση αρκετών μηνών  οχι  για να σας τρελάνω όπως θα έλεγε ο Ηλίας - EG, αλλά για να δείξω μια κιθάρα που είναι σχεδόν τελειωμένη απο το Γενάρη και επειδή είχε (έχει ακόμα!) κάποιες ατέλειες στο βάψιμο  δεν ειχα το θάρος να τη τελειώσω.

Πρόκειται για  μια ακουστική με μικρό σκάφος αντίγραφο μιας Blues King δεκαετίας 1940. Λεπτομέριες απο τη κατασκευή της δεν θα δώσω, όποιος ανδιαφέρεται υπάρχει εδώ μια άλλη κιθάρα με αρκετή λεπτομέρεια

http://www.noiz.gr/index.php?topic=191207.0

Εγινε λοιπόν το τρίψιμο με γιαλόχαρτα στο βερνίκι νίτρου, μετά με αλοιφή και στις φωτο μετράμε και κολλάμε το καβαλάρη.

σε κανα δυό μέρες περνάω χορδές :D

DSC_0539.JPG

DSC_0540.JPG

DSC_0542.JPG

DSC_0543.JPG

Φίλε πολύ καλή, ανέβασε και ένα sample να ακούσουμε. Πόσο στοίχισε το όλα project?

Για κατασκευή archtop κιθάρας υπάρχει κανένας που να κατασκευάζει στη Βόρεια Ελλάδα.. παρεμπίπτοντως πολύ καλή δουλειά έκανες.Συγχαρητήρια.

389841_10150454386400718_98534165717_9069103_440045031_n.jpg

MetalMan είπε:
Φίλε πολύ καλή, ανέβασε και ένα sample να ακούσουμε. Πόσο στοίχισε το όλα project?
Το σαμπλ θα ρθει σύντομα, οσο για το πόσο στοίχισε λίγα ευρώ και 150 ώρες δημιουργικής ενασχόλησης :D

el-voice είπε:
Για κατασκευή archtop κιθάρας υπάρχει κανένας που να κατασκευάζει στη Βόρεια Ελλάδα.. παρεμπίπτοντως πολύ καλή δουλειά έκανες.Συγχαρητήρια.
Ευχαριστώ!

Θα σε γελάσω , κατασκευή archtop λίγο σπάνιο, έχω φτάσει μέχρι 335.

Ωραία κιθάρα μας έβαλες :D

ενα ενα μας τα βγαζεις! και θα μας τρελανεις  ;D  ;D  ;D

φερτες ολες στην εκθεση να τις θαυμασουμε απο κοντα. εισαι μαστορας, μπραβο σου

E.G. είπε:
ενα ενα μας τα βγαζεις! και θα μας τρελανεις  ;D  ;D  ;D

φερτες ολες στην εκθεση να τις θαυμασουμε απο κοντα. εισαι μαστορας, μπραβο σου
Το ειπα μονος μου για να σε προλάβω :D

Απο τις αρχές του χρόνου που μπήκα παλι σε electric guitar mode επεσα με τα μούτρα στα ηλεκτρικα όργανα και αυτή τη μικρή την ειιχα ξεχάσει άτριφτη σε ενα σταντ σε μια άκρη του στουντιο , οι πιτσιρικάδες μου τη χτύπησαν κιόλας σε μια άκρη ;D

Θα τη φέρω στην έκθεση, επειδη την έχω ήδη ακούσει και παίξει με τον καβαλάρη βιδωμένο στο καπάκι πρόκειται για εξαιρετικό όργανο ελπίζω με αυτή να σταματήσω να φτιάχνω και να ρίξω καμμια νότα :D

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..

nikolas32 είπε:
αφου μας εχεις τρελανει που μας εχεις τρελανει στην επομενη ακουστικη περιμενω μαγνητες....

Cobain + Lenon

Και μια ερωτηση εχουνε πιο ''ενισχυμένα'' καπακια ή πιο χοντρα  ??? ??? ???
Μαγνήτες σε ακουστική!!!

Εχω πάρει ήδη ένα σύστημα με κρύσταλο θα το βάλω πάνω σύντομα.

Τι εννοείς πιο χοντρά καπάκια, για πιο λόγο?

ποστάρω και φωτο τελειωμένη, ειναι όνειρο :D

Ερχεται και κλιπς

DSC_0559.JPG

nasokosm είπε:
Ενα γρήγορο κλιπς παιγμένο με δάκτυλα.

Enjoy
Φοβερά μπασομεσαία έχει. Φτου, φτου της! :D

fusiongtr είπε:
Φοβερά μπασομεσαία έχει. Φτου, φτου της! :D
Αμα τη συνηθίσω λίγο θα σου παίζω όλο έξω νότες για πάρτη σου ;D

εγω θα ελεγα σκετα μεσαια.... ταμαμ ακουγεται!!!!

Η απορια μου ειναι αν ενα σωμα ακουστικης με ενα σωμα ηλεκτρακουστικης εχει πιο χοντρο το πανω καπακι ή καποια αλλη διαφορα για να μην εχεις feedback...

gvour είπε:
Μπραβο Νασο!

Φαινεται κι ακουγεται ωραια.
Ευχαριστώ, θαρθείτε το Σάββατο να τα πούμε απο κοντά?

nikolas32 είπε:
εγω θα ελεγα σκετα μεσαια.... ταμαμ ακουγεται!!!!

Η απορια μου ειναι αν ενα σωμα ακουστικης με ενα σωμα ηλεκτρακουστικης εχει πιο χοντρο το πανω καπακι ή καποια αλλη διαφορα για να μην εχεις feedback...
Μια ηλεκτρακουστική ειναι φτιαγμένη έτσι κυρίως για να παίζει καλύτερα με το ηλεκτρικό της σύστημα δηλ ενισχυμένα καμάρια στο πάνω καπάκι για αποφυγή συντονισμών και να έχει πιο επίπεδη απόκριση συχνοτήτων για να αποφευγει εί δυνατόν την ανάδραση -feedback.

Μοιραία λοιπόν δεν ακούγεται τοσο καλά σαν ακουστικό όργανο.

Αν πάρεις ενα ηλεκτρικό σύστημα και το βάλεις σε μια κιθάρα δεν θα πετύχεις και πολλά θα έχεις πολύ εύκολα μικροφωνισμούς.

Παλιότερα είχα παίξει με ένα μοντέλο της Martin την Aura που συνδιάζει με το καλύτερο τρόπο πιεζοηλεκτρικό σύστημα: έχει το κλασικό κρύσταλλο και ένα σύστημα που ανάλογα με τι παίζεις το δικό σου παίξιμο τριγκάρει έτοιμους ήχους απο άλλες Martin και έτσι έχεις zero feedback! Δεν το δοκίμασα όμως και δεν μπορώ να σου πω τί άκουσα εγώ.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back