κανοντας μια αρχη σε video -ηχογραφηση

Elixir

Νέο μέλος
Πόντοι
16
παιδια καλημερα 

τα φωτα σας με ενα macbookκαι μια απλη καλουτσικη(θεωρω)

focusrite

https://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_solo_3rd_gen.htm

θα μπορεσω να κανω καποια καλουτσικα βιντεο(χομπιστας ειμαι)

και θα μπορεσουν να συνεργαστουν ο υπολογιστης με αυτη ?ευχαριστω

παιδια καλημερα 

focusrite

Με ενα MacBook και μια focusrite μπορείς να γράψεις και τριπλό πλατινένιο δίσκο και να κάνεις βίντεο που θα βραβευθεί σε φεστιβάλ. Θες και μια κάμερα βέβαια...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ευχαριστω το laptop μου ειναι του 2015 

καμερα ελεγα να χρησιμοποιησω το κινητο μου ενα redmi δεν θυμαμαι πιο...περσινο μοντελο και να παρω ενα τριποδο για βαση του κινητου 

αυτα πως σας φαινεται?

Η απάντηση είναι - ανάλογα τι θες να κάνεις.

Η Scarlett Solo είναι μια χαρά για να ηχογραφήσεις το οτιδήποτε - αλλά, παίζει ρόλο και το μικρόφωνο. Το σίγουρο είναι ότι θα συνδεθεί πανεύκολα στον υπολογιστή, εκτός αν πας να πάρεις κανένα mac του 2005. Το λέω γιατί πολλά έχουμε ακούσει εδώ τελευταία.

Το Macbook από μόνο του δε λέει τίποτα, αν δεν ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του, και πάνω κάτω τι video project είναι αυτό, τι πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις, κτλ. Αν θες απλά να πετάξεις κάποια βιντεάκια μέσα και να τα ενώσεις με κόψιμο ράψιμο, τότε οκ. Αν όμως είναι μεγάλα αρχεία, πχ 4Κ ή με πολλά FPS (πολλά κινητά πλέον τραβάνε έτσι), τότε ας ελπίσουμε ότι έχει τουλάχιστον μεγάλη RAM. Αν θες να φτιάξεις εφέ και να κάνεις πιο πολύπλοκα πράγματα, τότε χρειάζεσαι δυνατό μηχάνημα.

ευχαριστω το laptop μου ειναι του 2015 

καμερα ελεγα να χρησιμοποιησω το κινητο μου ενα redmi δεν θυμαμαι πιο...περσινο μοντελο και να παρω ενα τριποδο για βαση του κινητου 

αυτα πως σας φαινεται?
Μια καλή αρχή. 

παιδια καλημερα 

focusrite

Κατ' αρχάς αφού ξεκινάς τώρα, πήγαινε στην 4th gen Scarlett, την έχουν βελτιώσει πολύ αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εκδόσεις.

Δεύτερον, η κάρτα θα συνεργαστεί. Το 99.9% των καινούργιων καρτών έχει drivers και για Windows και για MacOS. 

Tρίτον, δεν μπορώ να απαντήσω στο αν θα κάνεις "καλούτσικα" βίντεο, γιατί ο ορισμός του καλούτσικα διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Προς το παρόν ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα φαίνεται να είναι το κινητό, αλλά αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υπέρβαρια plugins για επεξεργασία εικόνας ή ακόμη και ήχου μπορεί και το MacBook να σκαλώσει. 

Για ένα basic approach που σημαίνει ότι είσαι ΟΚ με μια βασική βιντεοληψία χωρίς πολλά πολλά fx εικόνας ή και ήχου θα έλεγα ότι είσαι ΟΚ. 

focusrite

Η εσωτερική κάρτα του Macbook είναι 5 κλάσεις καλύτερη από αυτή που δείχνεις. Κράτα τα 100 ευρώ για κάτι καλύτερο. Eαν είναι να πάρεις τη 4th gen Scarlett στα 189, παίρνεις τη Motu στα 235 και ξεχνάς όλες τις ερωτήσεις...

https://www.thomann.de/gr/motu_m2.htm

εαν χρησιμοποιησω την εσωτερικη καρτα του macbook 

πως θα συνδεσω κιθαρα με υπολογιστη?

(ασχετος ειμαι εντωμεταξυ)

Σαν πρώτη δόση με ένα τέτοιο (με τον ίδιο τρόπο που θα έβαζες και ένα μικρόφωνο)

https://www.google.com/shopping/product/17248626083578907399?lsf=seller:361150097,store:8667478803906312838,lsfqd:0&prds=oid:13153211876918108660&q=audio+%26+video+cables&hl=en&ei=hPgHZ6PWCf-39u8P74C4-Qo&sts=23&utm_medium=perfmax&utm_campaign=main&lsft=gclid:CjwKCAjw9p24BhB_EiwA8ID5BkTLjnrYNKWSBVXvZTAzdZViY1lEcZc8sL5T8tuc-Yelj6Ov2oT5WhoCZsAQAvD_BwE

Aνοίγεις Garageband, φτιάχνεις ένα κανάλι ήχου...και έφυγες. Μόλις πάρεις το καλώδιο ξαναέλα?

image.jpeg

Για video έλεγες στην αρχή...τώρα πάμε στη κιθάρα??

Καλα λεει. Video χωρίς κιθάρα γίνεται ;
? To σκέφτηκα μετά!!! Θέλει να videoγραφήσει τον εαυτό του να παίζει κιθάρα!!!! και μας τα λέει ένα-ένα!
Mon Dieux!

? To σκέφτηκα μετά!!! Θέλει να videoγραφήσει τον εαυτό του να παίζει κιθάρα!!!! και μας τα λέει ένα-ένα!
Mon Dieux!
Είναι σε πολύ σωστό δρόμο. 

(ασχετος ειμαι εντωμεταξυ)
Ομολογώ ότι υπάρχει και άλλος τρόπος που δεν σκέφτηκα. Βάζεις ένα μικρόφωνο μπροστά στον ενισχυτή σου, έχοντας συνδέσει το μικρόφωνο στο MacBook, παίζεις τη κιθαρίτσα σου, ανοίγεις ένα κανάλι ήχου στο Garageband...και γράφεις. Δεν έχω μικρόφωνο, έχω να ανοίξω ενισχυτή πάνω από 10 χρόνια (δεν έχω καν ενισχυτή, έχω έναν που μου έχει χαρίσει ένας φίλος και δεν τον ανοίγω ποτέ).!!!!! Εδώ θα σε συμβουλέψουν οι σχετικοί.

Mπορώ να το κάνω και χειρότερο!!!? Δεν χρησιμοποιείς κανένα μικρόφωνο, βάζεις το MacBook κοντά στον ενισχυτή (1-2 δοκιμές θα βρεις τη σωστή θέση) και ηχογραφείς με το μικρόφωνο του υπολογιστή. Δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν ξέρω πόσο καλό είναι το μικρόφωνο του MacBook...αλλά σε κουβέντα να είμαστε!!!!!

Υ.Γ Το Garageband δέχεται Video. Bάζεις το video (drag & drop) που τράβηξες και συγχρονίζεις!!!

Αγοράζεις από το link που σου έδωσα ή πας στο μαγαζί του link στου Ζωγράφου, πας σε ένα κιθαρομαγαζί (η πληκτρομαγαζί) και δείχνεις την φωτογραφία που σου έδωσα ή απλά τους λές ότι θέλεις ένα καλώδιο...μικρό καρφί σε μεγάλο (και τους εξηγείς ότι θέλεις να συνδέσεις κιθάρα με υπολογιστή).

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.θα κάνω μια προσπάθεια και θα δω το αποτέλεσμα βγάζω εάν κάτι δεν μου αρέσει, ικανοποιεί θα επανέλθω 

Μιαν ερώτηση ακόμα από το 2014 που έχω τον mac  garage banf κλπ προγράμματα θα χρειαστώ ενημερώσεις και δη ενημέρωσεις που θα πληρώσω; Γιατί αν είναι έτσι να πάρω μια εξωτερική κάρτα να κάνω δουλειά... Κι απ' αυτές που δίνουν και μάζι προγράμματα επεξεργασίας ήχου με ενυσχητες και πετάλια κλπ κλπ

Τσέκαρε το λειτουργικό σύστημά σου και αν αυτό υποστηρίζει τον driver της κάρτας ήχου που θες να πάρεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back